Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Η “άλωση” της Πόλης από τους ισλαμιστές! Τι δείχνει το χτύπημα στο κλαμπ Reina

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Η τρομοκρατική επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα της Κωνσταντινούπολης δεν έγινε τυχαία. Επί μέρες προετοιμαζόταν το κατάλληλο κλίμα.
Όπως είναι γνωστό στο κέντρο αυτό συχνάζει η κοσμική ελιτ. Στόχος λοιπόν ήταν η τάξη αυτή που υιοθετεί τον δυτικό τρόπο ζωής και μάχεται εναντίον του ισλαμοφασισμού.
Θα μπορούσε κανείς να πει- όσο ακραίο και αν φαίνεται- ότι στοχοποιήθηκε ως ένα σύμβολο, τις τελευταίες μέρες πριν το μακελειό.
Στην κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη οι κάτοικοι γιόρταζαν πάντα ειρηνικά –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- όλες τις θρησκευτικές γιορτές, με αλληλοσεβασμό στα ήθη , έθιμα και τις πεποιθήσεις του άλλου.

Οι βασιλόπιτες, τα κόκκινα αυγά και τα τσουρέκια στόλιζαν τα ζαχαροπλαστεία, σκορπώντας τις μοναδικές ευωδιές τους.

Η Πρωτοχρονιά με τα στολισμένα δένδρα είχε υιοθετηθεί και από τους Μουσουλμάνους πολίτες. Φέτος για πρώτη φορά το έθιμο αυτό απαγορεύτηκε με “οργανωμένο” τρόπο.

Στα μέσα Δεκεμβρίου απαγόρευσαν τις εορταστικές εκδηλώσεις για το Νέο έτος στη γερμανική Σχολή. Απαγόρευσαν ακόμα και τη συμμετοχή της μαθητικής χορωδίας στην εορταστική εκδήλωση του Γερμανικού Προξενείου.

“Φανατικοί- υπερπατριώτες” ξυλοκόπησαν ανθρώπους που φόρεσαν στολές Αγίου Βασιλείου για να βγάλουν ένα μεροκάματο.

Στο καθιερωμένο κήρυγμα της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου που διέμεινε η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων , το οποίο διαβάστηκε στους πιστούς, τονίζεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά είναι “παράνομες”.

Στις 30 Δεκεμβρίου μια ομάδα νεαρών συγκεντρώθηκε στην είσοδο του Πανεπιστημίου της Πόλης και κατήγγειλε τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς, υποστηρίζοντας ότι πρώτη του έτους για τους Μουσουλμάνους είναι ο μήνας Μουχαρρέμ (1η Οκτωβρίου 2016). Οι νεαροί έστησαν κι έναν φουσκωτό Άγιο Βασίλη στα πόδια του οποίου τοποθέτησαν κουτιά μπύρας, σταυρούς και σύριγγες. Στη συνέχεια έκαναν περιτομή στο πλαστικό ομοίωμα και το έσφαξαν….

Η τελευταία πράξη διαδραματίστηκε στο Ρέινα. Η ταχύτητα με την οποία ο δράστης κατάφερε ανενόχλητα να αλλάξει τέσσερις γεμιστήρες σε επτά λεπτά και να διαφύγει του δείχνει άριστα εκπαιδευμένο άτομο. Η διανομή ¨λάθος¨ φωτογραφίας του δράστη ήταν τυχαία; Ποιοι ήθελαν άραγε να τον καλύψουν; Μήπως ανήκε και αυτός στις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις;

Βλέπετε ο σωστός ηγέτης γνωρίζει καλά τη φιλοσοφία του τσομπάνη. Τρομοκρατεί τα πρόβατα για να μένουν στο μαντρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου