Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Έλληνες εφοπλιστές, με περιουσία που αγγίζει το μισό χρέος της Ελλάδας

ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΠΟ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ 
Ελληνες εφοπλιστές, με περιουσία που αγγίζει το μισό χρέος της ΕλλάδαςΈχοντας επενδύσει μέσα στο 2012 κεφάλαια ύψους 3,8 δισ. δολαρίων για αγορές πλοίων, αυξάνοντας το στόλο του κατά 217 πλοία, ο ελληνικός εφοπλισμός φιγουράρει στο Top 100 της Lloyd's List.
Με την επιρροή που ασκούν σε πλανητική κλίμακα οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν το προνόμιο να οδηγούν τη μόνη ελληνική βιομηχανία σε υψηλές επιδόσεις διεθνώς, σε μια περίοδο που η «ελληνική περίπτωση» τείνει να γίνει συνώνυμη της τραγωδίας. Οι Ελληνες εφοπλιστές με τα πλοία τους μεταφέρουν το 20% του παγκόσμιου εμπορίου, το οποίο σε ποσοστό 90% γίνεται διά θαλάσσης.
Στην εν λόγω λίστα, η οποία απαρτίζεται από επιχειρηματίες που πρωταγωνίστησαν το 2012 με τις κινήσεις και τις επενδύσεις που πραγματοποίησαν, συγκαταλέγονται οι εξής 14 Έλληνες εφοπλιστές και στελέχη της ναυτιλίας:
Στην πρώτα 5άδα είναι οι Γιάννης Αγγελικούσης στο Νο 4 και Γιώργος Οικονόμου στο Νο 5 και ακολουθούν η Aγγελική Φράγκου (18), Πήτερ Λιβανός (26), Γιώργος Προκοπίου (28), Βίκτωρας Ρέστης (56), Κωσταντίνος Κωνσταντακόπουλος (60), Συμεών Παληός (63), Νίκος Τσάκος (72), Θεόδωρος Βενιάμης (75) ως πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Κώστας Γραμμένος (81) καθηγητής στο Cass Business School του Λονδίνου, Δημήτρης Μελισσανίδης (82), Ευάγγελος Μαρινάκης (84) και Πήτερ Γεωργιόπουλος (90).
Πηγή: Ελληνες εφοπλιστές, με περιουσία που αγγίζει το μισό χρέος της Ελλάδας | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/82296/ellines-efoplistes-me-perioysia-poy-aggizei-miso-hreos-tis-elladas#ixzz4ZRV8bscw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου