Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ..«Επιτυχής» η στρατιωτική επιχείρηση στην Υεμένη για τις ΗΠΑ, παρά τους νεκρούς αμάχους

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «επιτυχία» την επιχείρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην Υεμένη εναντίον της Αλ Κάιντα, παρά τον θάνατο ενός Αμερικανού στρατιώτη και αδιευκρίνιστου αριθμού αμάχων.
«Πιστεύω ότι η επιχείρηση ήταν, από κάθε άποψη, επιτυχής», είπε ο Σον Σπάισερ, ο εκπρόσωπος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι ορισμένοι από τους ανθρώπους που μπήκαν στο στόχαστρο θα μπορούσαν να προκαλέσουν «απώλειες ζωών στην Αμερική».
Στη συνέχεια ωστόσο, ο Σπάισερ είπε ότι είναι «δύσκολο να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη επιτυχία» όταν χάνει τη ζωή του ένας Αμερικανός στρατιώτης και απέτισε φόρο τιμής σ’ αυτόν «που ήθελε να υπηρετήσει επειδή γνώριζε το είδος της απειλής» που αποτελούν τα μέλη της Αλ Κάιντα για τις ΗΠΑ.

Ο Σπάισερ δεν αναφέρθηκε στους αμάχους που σκοτώθηκαν στην πρώτη στρατιωτική επιχείρηση που ενέκρινε ο Τραμπ ο οποίος έχει υποσχεθεί ότι θα εντείνει τη μάχη εναντίον «του ισλαμικού ριζοσπαστισμού».

Ο πρόεδρος πήγε την Τετάρτη στην αεροπορική βάση του Ντόβερ, το Ντέλαγουερ, για να υποδεχθεί τη σορό του Ουίλιαμ Ράιαν Όουενς, 36 ετών, του Αμερικανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στην Υεμένη.

Το στρατηγείο των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή παραδέχτηκε ότι η χερσαία επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων στην κεντρική Υεμένη «πιθανότατα» οδήγησε στον θάνατο αμάχων, μεταξύ των οποίων και παιδιών.Ένας Υεμενίτης αξιωματούχος είπε ότι σκοτώθηκαν 41 μέλη της Αλ Κάιντα, οκτώ γυναίκες και οκτώ παιδιά. Τη Δευτέρα, το Πεντάγωνο είχε υποστηρίξει ότι πολλές τζιχαντίστριες που συμμετείχαν σε μάχες εναντίον Αμερικανών στρατιωτών σκοτώθηκαν.

Η Διεθνής Ομάδα Κρίσης (ICG), ένας ανεξάρτητος οργανισμός που παρακολουθεί τις συγκρούσεις σε όλον τον κόσμο ανέφερε από την πλευρά της ότι στην Υεμένη σκοτώθηκαν «πολλοί άμαχοι, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 10 γυναίκες και παιδιά». Από την πλευρά του, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) εκτιμά ότι ο αμερικανικός στρατός θα πρέπει να διεξάγει μια πλήρη έρευνα για τις απώλειες αμάχων και να αποζημιώσει τις οικογένειες των πολιτών που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.http://www.altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου