Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

η υπόθεση των πλαστών τιμολογίων στο ΝΝΑ

“Δεμένη” με ντοκουμέντα έχει την υπόθεση των πλαστών διπλοπληρωμένων τιμολογίων στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών η ανακρίτρια του Ναυτοδικείου που από τον περασμένο Ιούλιο ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση, που βρίσκεται ήδη στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έχει η εφημερίδα “ΕΙΔΗΣΕΙΣ ” από το περασμένο καλοκαίρι τα τηλέφωνα των λογιστηρίων σχεδόν όλων των φαρμακευτικών εταιρειών ελληνικών και ξένων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, χτύπησαν.
Στο Ναυτοδικείο κλήθηκαν όλοι οι υπεύθυνοι λογιστηρίων από τους οποίους ζητήθηκαν συγκεκριμένα τιμολόγια.
Οι λογιστές συγκέντρωσαν όλα τα παραστατικά που τους ζητήθηκαν και τα κατέθεσαν στο Ναυτοδικείο. Στη συνέχεια κλήθηκαν ξανά για να καταθέσουν και οι ίδιοι, ότι γνώριζαν για την υπόθεση που ερευνούσε η ανακρίτρια.

Το πρώτο στοιχείο που προέκυψε είναι ότι σχεδόν όλες οι επίμαχες πληρωμές έγιναν με μετρητά κι όχι με τραπεζικό έμβασμα. Οι εκπρόσωποι των εταιρειών δήλωσαν ότι έδωσαν τα τιμολόγια που προβλεπόταν και αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή για τα δεύτερα και τρίτα τιμολόγια που έχει εντοπίσει η στρατιωτική δικαιοσύνη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν οι “Ειδήσεις”, ο αριθμός των πλαστών τιμολογίων ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος από τα 600 που έχει συγκεντρώσει η ανακρίτρια κι έχει στείλει στον εισαγγελέα, μαζί μ΄ όλο το υπόλοιπο ανακριτικό υλικό.

Στέλεχος εταιρείας που κλήθηκε να καταθέσει στην ανακρίτρια, είπε στις “Ειδήσεις” ότι “και τις τρεις φορές που πήγα για να δώσω στοιχεία στην ανακρίτρια υπήρχε…ουρά από συναδέλφους άλλων εταιρειών που είχαν κληθεί για την ίδια ακριβώς υπόθεση”! 

Πηγές του ΠΝ επιβεβαίωσαν το δημοσίευμα των “Ειδήσεων” προσπαθώντας όμως να μειώσουν σημαντικά το ποσό της ζημιάς που έχει προκύψει από τα “τιμολόγια-φωτοτυπίες”. Υπενθυμίζουμε ότι αν το ποσό που θα προκύψει ξεπεράσει τις 150 χιλιάδες ευρώ η υπόθεση πρέπει να σταλεί στην Εισαγγελέα Διαφθοράς. Όσοι έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση λένε ότι το που θα φθάσει το μέγεθος της “χασούρας” είναι ακόμη άγνωστο.

Ένα ακόμη ερώτημα που θα απαντηθεί με την απαγγελία κατηγοριών είναι πόσοι εμπλέκονται στην υπόθεση. Μέχρι στιγμής δύο είναι οι βασικοί ύποπτοι, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί όλη αυτή η “μηχανή” να είχε στηθεί από δύο μόνο ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου