Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Χανιά: Σε δίκη ο Γιάννης Κυριακάκης για τη… διατάραξη της κοινής ησυχίας στο Φεστιβάλ «Αναιρέσεις»

Δύο αυτεπάγγελτες μηνύσεις από το Αστυνομικό Τμήμα για.. «διατάραξη κοινής ησυχίας», οδηγούν αύριο Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στα Δικαστήρια, τον Γιάννη Κυριακάκη, καθηγητή, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, πρώην περιφερειακό σύμβουλο με την “Ανυπόταχτη Κρήτη”, στέλεχος του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Χανιά.
Ο Γιάννης Κυριακάκης, καλείται ενώπιον της Δικαιοσύνης, ως ένας από τους διοργανωτές του πολιτικού-πολιτιστικού φεστιβάλ Αναιρέσεις που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη στην πόλη. Φορείς και συλλογικότητες, απαντούν με συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 9:00 το πρωί της Δευτέρας, ενώ οι διοργανωτές των Φεστιβάλ καταγγέλλουν μεθοδεύσεις και προσπάθεια αναστολής κάθε ριζοσπαστικής, αριστερής πρωτοβουλίας.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:


Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 καλείται στα δικαστήρια ο Γιάννης Κυριακάκης, καθηγητής, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, πρώην περιφερειακός σύμβουλος με την “Ανυπόταχτη Κρήτη”, στέλεχος του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Χανιά, ως ένας από τους διοργανωτές του πολιτικού-πολιτιστικού φεστιβάλ Αναιρέσεις που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη στην πόλη μας.

Οι Αναιρέσεις είναι ένα εγχείρημα του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ), οργανώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Περιλαμβάνει περιοδικό, Camping, Λέσχες ανά την Ελλάδα (στα Χανιά Νεάρχου 39) και φεστιβάλ που πραγματοποιείται με μεγάλη συμμετοχή σε πολλές πόλεις της χώρας. Σκοπός τους είναι η προώθηση της πολιτικής και πολιτισμικής μας πρότασης στη νεολαία και τον εργαζόμενο λαό, αλλά και να αποτελέσουν σημείο συνάντησης των πιο ανήσυχων ρευμάτων της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής, πολιτικής και θεωρητικής αναζήτησης, της κριτικής και της ριζοσπαστικής θεωρίας.Ένα ζωντανό εργαστήρι ανταλλαγής, επεξεργασίας, συγκρότησης κι εξόρμησης των επαναστατικών ιδεών, ένα εργαστήρι συλλογικής οργάνωσης και αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου.
Στα παραπάνω πλαίσια, την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη και το Σάββατο 1 Οκτώβρη του 2016 διοργανώθηκε και στα Χανιά φεστιβάλ Αναιρέσεις με πολιτικές εκδηλώσεις, συζητήσεις, συναυλίες και θεατρικά δρώμενα, που στόχο είχαν να προσεγγίσουν κορυφαία ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Ένα φεστιβάλ που πάντοτε επιδιώκουμε να συγκρούεται με τη λογική της εμπορευματοποίησης και της θυσίας όλων στο βωμό του κέρδους και επιδιώκει την ανάδειξη ενός άλλου πολιτιστικού προτύπου, δίπλα στις λαϊκές ανάγκες, μακριά και έξω από την εμπορευματοποιημένη διασκέδαση και την αγοραία αντιμετώπιση της τέχνης και της δημιουργίας.Σε κάθε μας διοργάνωση, σεβόμαστε το περιβάλλον που μας φιλοξενεί, στήνουμε το χώρο οι ίδιοι οι διοργανωτές και τον παραδίδουμε ακριβώς στην κατάσταση που μας τον παραχωρεί ο δήμος. Είμαστε αυτοί που κάθε φορά αξιοποιούμε το δημόσιο χώρο ώστε να προσφέρεται ελεύθερα σε κάθε άνεργο και πληττόμενο που έχει ανάγκη για πρόσβαση στην τέχνη, τη δημιουργία, την ανταλλαγή απόψεων, αλλά αδυνατεί εν μέσω κρίσης να πληρώσει τα υπέρογκα ποσά που ζητάνε επιχειρήσεις ως αντάλλαγμα για την προσφορά θεάματος.
Η παρουσία του φεστιβάλ στην πόλη των Χανίων φάνηκε από νωρίς ότι επρόκειτο να ταρακουνήσει τα πολιτικά «νερά» στην πόλη, ανοίγοντας μέτωπο απέναντι στα «ιερά» της αστικής πολιτικής με αιτήματα για έξοδο από την ΕΕ και την Ευρωζώνη, για διαγραφή του χρέους, δημοκρατία και λαϊκές ελευθερίες. Χαρακτηριστική είναι η ατολμία έως και η άρνηση αρκετών φωνών του δημοτικού συμβουλίου περί παραχώρησης του χώρου του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας, αλλά και η συστάσεις του Αστυνομικού Τμήματος Χανίων προς τους διοργανωτές.
Η παραπάνω επιθετική στάση επιβεβαιώθηκε με δύο αυτεπάγγελτες μηνύσεις από το ΑΤ Χανίων με πρόφαση την διατάραξη κοινής ησυχίας!Κατηγορία που διαψεύδεται καταφανώς, καθώς τις αναγραφόμενες ώρες οι συναυλίες και το φεστιβάλ είχαν ολοκληρωθεί! Προφανώς αυτό που ενόχλησε δεν ήταν η «δυνατή μουσική», αλλά το γεγονός ότι χιλιάδες νέοι και νέες της πόλης ήρθαν σε επαφή με ιδέες και πολιτισμικές αξίες που δεν ταιριάζουν στα πρότυπα της εμπορευματοποίησης και της αγοράς που με ζήλο προωθούνται από κυβέρνηση, ΕΕ και το αστικό πολιτισμικό κατεστημένο.
Η καταδίκη του φεστιβάλ Αναιρέσεις θα είναι καταδίκη της σπουδάζουσας και εργαζόμενης νεολαίας και κάθε αγωνιζόμενης φωνής της πόλης! Των νέων που βρίσκονται μεταξύ ανεργίας και μισο-εργασίας. Των νέων που αποφάσισαν να κάνουν ένα φεστιβάλ χωρίς εργοδότες και εργαζόμενους, “προϊστάμενους” και “χαμάληδες”, αλλά μέσα από συλλογική οργάνωση, για να φέρουν στο σήμερα στιγμές από το συλλογικό μας μέλλον!
Όχι στην καταδίκη του φεστιβάλ Αναιρέσεις! Ναι στα πολιτικά και πολιτιστικά φεστιβάλ νεολαίας!
Για την ελεύθερη προώθηση των αντικαπιταλιστικών, επαναστατικών, κομμουνιστικών ιδεών!
Συγκέντρωση στα δικαστήρια των Χανίων τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη στις 9:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου