Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Θεατρικό έργο εναντίον των διεθνικών συγκρούσεων Σλάβων – Αλβανών


Μαξιλαροπόλεμος μεταξύ νεαρών Σλάβων και Αλβανών- μια διακωμώδηση των εθνοτικών συγκρούσεων
Με στόχο να αναδειχθεί η παρόμοια κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι νέοι στη ΠΓΔΜ, είτε αυτοί είναι Σλάβοι είτε Αλβανοί, παρουσιάζεται μια θεατρική παράσταση όπου Σλάβοι και Αλβανοί φοιτητές συγκρούονται μεταξύ τους με μαξιλάρια, που επάνω σε αυτά γράφει «Είμαστε όλοι το ίδιο», «Μετά την εθνικότητα, είμαστε φοιτητές». 
Στην παράσταση παρουσιάζεται μια παρωδία συνομιλίας σε βίντεο μεταξύ των εκπροσώπων των θεσμικών οργάνων που στόχο έχει την διακωμώδηση της διαφορετικότητας των νέων λόγω εθνικής καταγωγής.
Σκοπός του έργου είναι να ξεκινήσει «η απομυθοποίηση των διεθνικών συγκρούσεων» με στόχο την ενίσχυση της συνύπαρξης μεταξύ των νέων διαφορετικών εθνοτήτων για την οικοδόμηση μια κοινής στάσης στην καθημερινότητα της πολιτικής και στο κλίμα αδελφοσύνης και ανάπτυξης στα σχολεία.
«Η κοινωνία μας μαστίζεται από εθνοτικές σχέσεις και αυτό θεωρείται μειονέκτημα και αιτία δημιουργίας μεγάλων προβλημάτων στη χώρα που είναι συνδεδεμένα με την μισαλλοδοξία των εθνοτήτων. Αγωνιζόμαστε ενάντια σε αυτό για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας της ένταξης και κατά του αποκλεισμού των εθνοτικών κοινοτήτων», είπε ο καθηγητής Μπέσα Αρίφι από το πανεπιστήμιο του Τέτοβο.
«Σκοπός μας είναι να χτίζουμε γέφυρες και όχι χαρακώματα μεταξύ των κοινοτήτων», πρόσθεσε.
Η ψυχολόγος Βιολέτα Πετρόφσκα θα τονίσει ότι τονίζοντας τις προσωπικές σχέσεις προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μεταξύ των εθνοτικών ομάδων, σύμφωνα με την ‘Telma’.http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου