Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Όργανα ναζιστικής τάξης

Όργανα ναζιστικής τάξης - Media
Να θυμίσουμε τον καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη των ΝΑΖΙ
του σημαντικού σαιτ lefterianews.wordpress.com
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΑΥΤΟΙ ΕΔΕΡΝΑΝ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
ΑΥΤΟΙ, Η ΑΚΡΑΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Ακροδεξιοί αστυνομικοί στο Facebook παραδίδουν μαθήματα βασανιστηρίων και εξυμνούν τον Παπαδόπουλο 
Ο εφιάλτης του ναζισμού δεν έχει ξεριζωθεί. Η ανωνυμία του Διαδικτύου δίνει τη δυνατότητα σε κάθε νοσηρό εγκέφαλο να βγάλει τα άθλια ένστικτά του, να απειλήσει κόσμο, να μιλήσει για «προσφυγόπουλα - γαρνιτούρα» και να επιτεθεί κατά κοινωνικών ομάδων. 

Την αποκάλυψη έκανε το pontiki.gr, την περασμένη Δευτέρα. Ένα προφίλ στο Facebook με την ονομασία «Τα σκυλιά του πολέμου the comeback» είχε αναρτήσεις που προτρέπουν σε εγκλήματα, αλλά και σε βασανισμούς. 

Σύμφωνα με τα όσα στοιχεία υπάρχουν μέχρι στιγμής, η ακροδεξιά ομάδα που διαχειριζόταν τη σελίδα, αποτελούνταν από αστυνομικούς. Μάλιστα το mail του διαχειριστή της ομάδας αυτής είναι το προκλητικό fyssas@maxairwmenos.com. Προφανώς εμπνευσμένος από τη συνηθισμένη πρόκληση των νεοναζί τις τελευταίες ημέρες προς τη μητέρα του Φύσσα: «Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;» Οι φερόμενοι ως αστυνομικοί που έχουν στοχοποιήσει συναδέλφους τους και τους απειλούν λέγοντας: «Έχουμε συνταγή για γκέι συνάδελφο βραστό με προσφυγόπουλα γαρνιτούρα», κατά την προσφιλή τακτική των ακροδεξιών, μόλις το θέμα πήρε έκταση, έριξαν τη σελίδα τους και εξαφανίστηκαν. Τι κι αν οι ίδιοι κόμπαζαν πως «έχουμε τα χρήματα και τα μέσα να σας τρέχουμε μια δεκαετία στα δικαστήρια» σε όσους διαφωνούσαν με τις ακραίες και εμετικές αναρτήσεις τους. Τζάμπα μάγκες

Η ίδια σελίδα στο Facebook απειλούσε πως περιμένει τους διαφωνούντες προφανώς «με μια σφαίρα στη θαλάμη», ενώ σε μια από τις πολλές φωτογραφίες της εκθείαζε τον πρώην ταγματασφαλίτη και αργότερα αρχηγό της χούντας Γ. Παπαδόπουλο με τα εξής λόγια: «Σε έχω κάνει θεό» και «Πού είσαι Γιώργη να δεις κάτι δημοκράτες».Το ανατριχιαστικότερο όμως όλων είναι η ανάρτησή τους που «παρέδιδε» μαθήματα βασανισμού και ειδικά εικονικού πνιγμού: «Σήμερα τα Σκυλιά του πολέμου: Τι είναι το waterboarding, πώς γίνεται σωστά, λεπτομέρειες και μικρά μυστικά – Άλλη μια τεράστια κοινωνική προσφορά».Πριν καν προλάβουν να ξεσπάσουν οι αντιδράσεις, οι διαχειριστές της σελίδας ανέβασαν ένα κείμενο - απάντηση στο pontiki.gr, όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν πως δεν είναι ακροδεξιοί, πως υμνούσαν τον Παπαδόπουλο για… πλάκα και πως δεν είναι ρατσιστές. Στη συνέχεια οι ίδιοι, προκειμένου να μη λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, έριξαν τη σελίδα τους.Αντιδράσεις

Η γ.γ του υπουργείου Δικαιοσύνης έστειλε το δημοσίευμα του pontiki.gr αμέσως στον εισαγγελέα για διερεύνηση και δήλωσε: «Δεν μπορούμε να συγχέουμε την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης με τη ρητορική του μίσους. Πρέπει να διακρίνουμε πού τελειώνει η άποψη του καθενός από εμάς και πού αρχίζει η σπορά του μίσους, η προσβολή της προσωπικότητας και των θεμελιωδών Δικαιωμάτων. Στη Δημοκρατία εξίσου κατοχυρωμένα είναι το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου και τα ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Η ανωνυμία του Διαδικτύου δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τη διασπορά ρατσιστικού λόγου και δεν σημαίνει αδυναμία ταυτοποίησης του χρήστη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου