Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ 193 ΜΠΕΠ MLRS στην Ελευθερούπολη Καβάλας

Αυτή είναι η νεώτερη επιστολή φαντάρων από την συγκεκριμένη μονάδα.
 Πλέον θα παίρνουμε υπηρεσιακό κάθε μέρα και όσο το δυνατόν μεγαλύτερο γίνεται, έχουν και θα μειωθούν ακόμα παραπάνω οι υπηρεσίες. Σίγουρα συνέβαλε ότι δημοσιεύθηκε η ανάρτηση στο μπλογκ σας. 
Γιατί συνάδελφοι φαντάροι αποκαλύπτεται ότι εμείς έχουμε τη δύναμη.
Ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και να βελτιωθούν οι συνθήκες.
Ας βγούμε λοιπόν παραπονούμενοι, ας γράψουμε επιστολές καταγγελίας, ας ενισχύσουμε το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 
Ας θυμίσουμε τι συμβαίνει στη μονάδα:

193 ΜΠΕΠ MLRS στην Ελευθερούπολη Καβάλας: ο στρατός των βυσμάτων του Π.Καμμένου και των διακρίσεων μεταξύ φαντάρων και μονίμων
Ο ΑΓΕΣ Στεφανής είναι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ; Εκτελώ την θητεία μου στην 193 ΜΠΕΠ MLRS στην Ελευθερούπολη Καβάλας. 
Ο λόγος που αναγκάζομαι να στείλω αυτό το email είναι απλά για να γνωστοποιήσω τον παραλογισμό, την αδιαφορία και την ελαφρότητα που αντιμετωπίζεται ο κάθε στρατιώτης στην εν λόγω μονάδα. 
Πιο συγκεκριμένα, η κατάσταση στην μονάδα, με ορισμένες σύντομες διακυμάνσεις, έχει παραμείνει ίδια και απαράλλαχτη από την δημοσίευση στο ίδιο blog τον Ιούλιο του 2016 , παρότι ο διοικητής άλλαξε και ήρθε ένας αναμφισβήτητα πολύ καλύτερος συγκριτικά με τον προηγούμενο διοικητή. 

Η μονάδα, με τα νούμερα που θα αναφέρω να είναι κατά προσέγγιση, διαθέτει 120 στελέχη και 30-35 στρατιώτες κατά μέσο όρο εκ των οποίων ένοπλοι είναι 25-28. Οι ένοπλες υπηρεσίες του στρατοπέδου συν των φυλακίων που πρέπει να επανδρώνει είναι 22-24 καθημερινά. Τα στελέχη κάνουν κατά μέσο όρο 3-4 υπηρεσίες τον μήνα, τις ημέρες της επιλογής τους και από ένοπλες κάνουν μόνο περιπολάρχη με τον βοηθό περιπόλου να γίνεται από στρατιώτη. 
Mε αυτόν τον τρόπο έχουν καταληφθεί τα καλύτερα πόστα υπηρεσιών όπως κάμερες εφοδεύων βαυδμ ΑΜ που ποτέ δε κάνουν στρατιώτες. Αρκετές φορές μάλιστα έχει συμβεί η υπηρεσία να στελεχώνεται αποκλειστικά από στρατιώτες, σε "δύσκολες" περιόδους. 
Από την εσσο του Νοέμβρη και του Γενάρη, μαζί και με τους δευτερομεταθετους, έχουν έρθει στο σύνολο 8 άτομα εκ των οποίων οι 4 θα κάνουν ένοπλες υπηρεσίες. 
Όπως αντιλαμβάνεστε με τον καιρό ο μεγάλος όγκος του κόσμου θα πρέπει να πάρει τις άδειες του, να απολύεται και όσοι ένοπλοι μένουν στη μονάδα να βγάζουν τις υπηρεσίες δίχως να παίρνουν εξόδους, για περιόδους που μπορεί και να φτάσουν και τις δυο βδομάδες.
Αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουμε τώρα η οποία αναπόφευκτα θα χειροτερέψει και για εμάς και για τις υπόλοιπες σειρές αν δεν αλλάξει κάτι είτε με το να έρθουν περισσότερα άτομα είτε με το να μειωθούν οι υπηρεσίες καθώς ο κόσμος που φεύγει είναι πάντα περισσότερος ή και ίσος αυτών που έρχονται, παρά το γεγονός ότι εξαρχής δεν ήταν επαρκής. 
Η μονάδα βγάζει 1-4 εξοδούχους καθημερινά και παρέχει στους υπόλοιπους υπηρεσιακά σημειώματα των 3 ωρών κάθε τρεις μέρες και όχι όποτε υπάρχει η δυνατότητα τουλάχιστον με βάση τα νούμερα της εκάστοτε υπηρεσίας, πχ ενώ μπορούν να σου δώσουν 6:30 ώρες σου δίνουν 3 ώρες μόνο χωρίς λόγο, χρόνος που προφανώς δεν επαρκεί. 
Μας έχουν αναγκάσει να πάρουμε τις κανονικές μας άδειες πρώτα, πολλές φορές σε ημερομηνίες που μας υποδεικνύεται κιόλας, με τις όποιες τιμητικές έχουμε είτε να κόβονται ή να είναι αίολες ως προς τον αριθμό και την πραγματοποίηση τους. 
Αξίζει να αναφερθεί και να δοθεί έμφαση στην αυστηρότητα, τις καμπάνες και την τιμωρία για το παραμικρό ενός μέρους στελεχών παρά τη σωστή και προβλεπόμενη στάση του διοικητή απέναντι στους στρατιώτες. 
Επιπλέον στα βάσανα του κάθε στρατιώτη έρχονται να προστεθούν οι πρωινές και μεσημεριανές αγγαρείες, που παρά την πίεση των όσων συνεχόμενων υπηρεσιών έχει πάνω του δε σταματάνε επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερα τα πρωινά στη μονάδα και στην 193 ΜΠΕΠ αλλά ακόμα περισσότερο στην 43 ΜΕ. Εκεί ο στρατιώτης καλείται να μείνει σε μια αποθήκη οριακής στέγασης με άλλα 5 άτομα, με τουαλέτα και μαγειρεία να βρίσκονται σε 100 μέτρα απόσταση και όλο το πρωί πρέπει να βαρέσει σκοπιά κάνοντας συνήθως και κωλυώμενη σκοπιά 6-8 ώρες σπαστά ή συνεχόμενα.
Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον διοικητή της 43 ΜΕ ο οποίος, εκτός του ότι μοιράζει τις φυλακές σαν στραγάλια, αναγκάζει τον στρατιώτη τις ώρες που δεν κάνει σκοπιά να πρέπει να απασχοληθεί σε κάποια αγγαρεία του στρατοπέδου η οποία θα είναι πάντα είτε επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα του στρατιώτη ή υπερβολική έως και ανέφικτη σε όγκο εργασίας. 
Επίσης, στο φυλάκιο του Αγίου Ανδρέα στέλνονται 6 άτομα για να κάτσουν 7 μέρες χωρίς έξοδο ούτε υπηρεσιακό και πολλές φορές δε, έχει τύχει να έχεις κάνει 2-3 υπηρεσίες στη μονάδα να πηγαίνεις στο φυλάκιο για 7 μέρες να γυρνάς και να ξανακάνεις υπηρεσίες μέχρι να πάρεις κάποτε έξοδο. Το οξύμωρο της υπόθεσης όμως είναι ότι προτιμάμε να είμαστε κλεισμένοι για 7 και παραπάνω ημέρες στο φυλάκιο του Αγίου Ανδρέα από το να αντιμετωπίζουμε την ασφυκτική κατάσταση στη μονάδα και στην 43 ΜΕ σε καθημερινή βάση. 
Δεν υπάρχει η βούληση, ούτε η επιθυμία για ελάφρυνση του βάρους από τους στρατιώτες στην 193 ΜΠΕΠ και στο κομμάτι των υπηρεσιών αλλά ούτε καν στη συμπεριφορά και την συνεχή πίεση παρά την κατάσταση των υπηρεσιών ενώ την ίδια στιγμή στην μεραρχία Καβάλας οι στρατιώτες είναι πολλοί περισσότεροι συγκριτικά με την 193 και έρχονται επίσης όλο και περισσότεροι καθώς γνωρίζουν τι συμβαίνει στη μπεπ. Τους πηγαίνει 1-1 στις υπηρεσίες, με υπηρεσιακά σημειώματα πολύωρα καθημερινά και άδεια απολύσεως/τιμητικές των 20 μερών ή και παραπάνω. 
Η κατάσταση είναι οριακή.
Αναρωτιόμαστε οι διοικητές των μονάδων τι κάνουν;
Το ΓΕΣ γιατί δεν παρεμβαίνει;
Ο ΑΓΕΣ Στεφανής είναι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου