Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

«ХАОС» στο Σερβικό Κοινοβούλιο με την Φεντερίκα Μογκερίνι



«Σερβία- Ρωσία, δεν θέλουμε την Ένωση» ήταν μερικές από τις κραυγές που ακούσθηκαν στο σερβικό κοινοβούλιο κατά την επίσκεψη και ομιλία σε αυτό της Υπάτου Εκπροσώπου της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι.
Η Μογκερίνι- μετά από την ΠΓΔΜ- πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι και από την ομιλία της  στο Κοινοβούλιο της Σερβίας συναντήθηκε με ανώτερους αξιωματούχους της χώρας.
Η Μογκερίνι έγινε δεκτή στο Κοινοβούλιο από το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα με συνθήματα καθώς οπαδοί του είχε αναρτήσει πανό στο οποίο έγραφε «Η Σερβία δεν πιστεύσει στις Βρυξέλλες».
Η Μογκερίνι στην αρχή της ομιλίας της είπε ότι είναι τιμή της που βρίσκεται στη Βουλή της Σερβίας, γιατί και η ίδια είναι βουλευτής.
Σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας της οι βουλευτές του ριζοσπαστικού κόμματος δεν έπαυσαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της ΕΕ.
«Να ακούσω τις φωνές σας γιατί απηχείτε  ψηφοφόρους. Αλλά η εθνική πόλωση είναι δύσκολο πράγμα. Επιτρέψτε μου, όμως, να σας πω ότι ο ρόλος της Σερβίας είναι ζωτική σημασίας. Έχετε μεγάλη ευθύνη. Η Σερβία ήταν πάντοτε στο σταυροδρόμι διαφορετικών κόσμων. Ούτε η ετικέτα της Δύσης, ούτε της  Ανατολής δεν ήταν ποτέ επαρκής», είπε η Μογκερίνι (pravda.rs).http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου