Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Αποκλειστικό:Παραιτήθηκε ο Υποστράτηγος Γεώργιος Σταθιάς του ΤΕΘΑ

Την Παραίτηση του σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του StratiotikosGR.com, υπέβαλλε με αίτηση του ο Υποστράτηγος Γεώργιος Β. Σταθιάς του (ΤΕΘΑ) Ταμείο Εθνικής Άμυνας στον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο, για ιδιωτικούς – προσωπικούς λόγους, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακόμα αποδεκτή.
Η παραίτησή του προκαλεί οπωσδήποτε μεγάλα ερωτήματα.
Ποιος είναι ο Στρατηγός Σταθιάς
Ο Υποστράτηγος Γεώργιος Β. Σταθιάς, γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1955. Εισήλθε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.) το 1973 και αποφοίτησε το 1977, ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Μηχανικού.
Παρακολούθησε όλα τα εθνικά σχολεία Μηχανικού. Είναι απόφοιτος της Σχολής Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού (ΣΤΕΑΜΧ), της Διακλαδικής Σχολής Επιτελών Άμυνας (ΔΙΣΕΑ) και της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ).
Παρακολούθησε σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων στο SHAPE-NATO School, στο Oberammergau της Γερμανίας, στους τομείς: “Σχεδιασμός, Χρηματοδότηση και Εκτέλεση των Νατοϊκών Έργων Υποδομής (Infrastructure Management)”, Διαχείριση θεμάτων πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας (Civil – Military Cooperation [CIMIC] Management)”, καθώς και επί θεμάτων “Διεξαγωγής επιχειρήσεων υποστήριξης Ειρήνης (Peace Support Operations)”.
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει υπηρετήσει σε διάφορες Μονάδες Μηχανικού, καθώς και σε θέσεις εθνικών και διεθνών επιτελείων. Υπηρέτησε ως Διοικητής Μονάδων Μηχανικού και Δκσεων Μηχανικού Μειζόνων Σχηματισμών, ως επιτελής και Διευθυντής επιτελικών γραφείων Μ. Σχηματισμών, ως επιτελής στο ΓΕΕΘΑ και στο ΓΕΣ ως Υδντής της Δνσης (ΜΧ) και ως Δντής της Δνσης Ενημερώσεων & Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΣ.
Υπηρέτησε στο Ανώτατο Στρατηγείο Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SHAPE - NATO) με έδρα την πόλη ΜΟΝΣ του Βελγίου, στο Γραφείο Επεξεργασίας και Ανάπτυξης του Προγράμματος της “ Ενοποιημένης Διαχείρισης των Νατοϊκών Πόρων” (Resource Integration Programming Project), καθώς και ως Υποδιευθυντής, στο Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού (Strategic Planning Office), του ιδίου Στρατηγείου.
Είναι πτυχιούχος και ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.
Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.
Αποστρατεύθηκε το Μάρτιο του 2006 με τον βαθμό του Υποστρατήγου.
Μετά την αποστρατεία του και κατά την περίοδο 2006 έως και 2010, απασχολήθηκε στον χώρο του ιδιωτικού τομέα, ως Τεχνικός Σύμβουλος και ως Διευθυντής κατασκευών μεγάλων τεχνικών έργων.
Τον Μάρτιο του 2011, κατόπιν σχετικής εισηγήσεως του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑνΣΣ) και αποφάσεως του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, τοποθετήθηκε στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας, ως Δντής.
Ο Υποστράτηγος Γεώργιος Σταθιάς είναι παντρεμένος και έχει δύο υιού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου