Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Hürriyet: «Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν τους Κούρδους της Συρίας»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωσηYPG που είναι προέκταση του PKK στη Συρία καθώς και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» (SDG)», γράφει η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ»- Hürriyet
Ο προσωρινός εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάρκ Τόνερ σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι θα υποστηρίξουν οι ΗΠΑ το συριακό κόμμα PYD/YPG.
Ο Τόνερ είπε χαρακτηριστικά: 
«Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν το YPG»

«Υποστηρίζουμε τις YPG επί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς και τις SDG στο βόρειο τμήμα της Συρίας. Είναι πολύ αποτελεσματικοί για την καταπολέμηση του Daesh, όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα. Από το Νοέμβριο μέχρι τώρα οι δυνάμεις αυτές έχουν απελευθερώσει από τα χέρια του Daesh περισσότερους από 100 οικισμούς στην περιφέρεια της Ράκα».
Ο Αμερικανός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν πρέπει να ανησυχεί η Τουρκία γιατί οι ΗΠΑ δεν έχουν αλλάξει γνώμη σχετικά με την τρομοκρατική οργάνωση του PKK.
«Είμαστε αντίθετοι στην άποψη ότι το YPGσυνδέεται με το PKK. Για εμάς εξακολουθεί να ισχύει ότι το PKK είναι μια τρομοκρατική οργάνωση», είπε.
Πρόσθεσε ότι το PKK κάνει την παρουσία του στο Σιντζάρ του Ιράκ και σε αυτό οι ΗΠΑ είναι αντίθετοι, όπως είπε.http://www.echedoros-a.gr/2017/03/hurriyet_9.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου