Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Απίστευτη απανθρωπιά των Δήμων, άφησαν αβοήθητα μωρά, παιδιά και πρόσφυγες!


ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Μωρά, παιδιά, γυναίκες, τραυματίες και άλλους πρόσφυγες και μετανάστες, όλοι τους ναυαγοί, αρνήθηκαν να υποδεχτούν οι Δήμοι Καλαμάτας, Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος! Οι 85 μετανάστες και πρόσφυγες επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό που έμεινε τη νύχτα ακυβέρνητο ανοιχτά της Πύλου. Έσπευσε για τη διάσωσή τους φορτηγό πλοίο, που το πρωί έπλευσε στη ράδα του λιμανιού της Καλαμάτας. Επί ώρες το Λιμενικό Σώμα και οι πρόσφυγες ανέμεναν να γίνει συνεννόηση για το που θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, μάταια όμως γιατί οι Δήμοι Καλαμάτας, Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος αρνούνταν να παραχωρήσουν χώρο για την προσωρινή παραμονή τους.
Ευτυχώς επέδειξε ευαισθησία η Περιφέρεια Πελοποννήσου και τελικά οι ναυαγοί θα μείνουν στο Διοικητήριο, στον 1ο όροφο!...

Πρόκειται για 85 μετανάστες και πρόσφυγες, τα δύο είναι μωρά, τα πέντε παιδιά, οι 10 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Όπως δήλωσε ο κεντρικός λιμενάρχης Καλαμάτας, Παναγιώτης Μποτίνης, πρόκειται για ανθρώπους από τη Συρία, το Ιράκ και το Πακιστάν. Ανέφερε επίσης ότι έγιναν επαφές με τους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος όμως, όπως σημείωσε, δεν είχαν διαθέσιμο χώρο για την παραμονή των προσφύγων και μεταναστών.
Οι ναυαγοί μεταφέρθηκαν από το πλοίο στο λιμάνι της Καλαμάτας με λάντζες. Μια γυναίκα και ένας άντρας μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο.
Φροντίδα στους πρόσφυγες και μετανάστες ανέλαβαν να προσφέρουν οι εκπρόσωποι και εθελόντριες του παραρτήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Στ.Μ.

PROSFYGES-LIMANI-MORO-02-03-17.jpg

PROSFYGES-MORO-LANTZA-02-03-17.jpg

PROSFYGES-PAIDIA-LIMANI-02-03-17.jpg

PROSFYGES-LIMANI-ERYTRHOS-STAVROS-02-03-17.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου