Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Η φούσκα της Πολεμοκαπηλείας στις Ένοπλες Δυνάμεις έσκασε. Και άφησε πίσω της 5 νεκρούς και 2 τραυματίες, μέσα σε 2 μέρες!


κατάλογος με τις Συντριβές ελικοπτέρων στην Ελλάδα: Ένα ιστορικό τραγωδιών
 για το σημερινό δυστύχημα οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Η σημερινή μοιραία αποστολή εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής των δογμάτων άμυνας-ασφάλειας, στην στρατιωτικοποίηση και μετατροπή της Ελλάδας σε Ισραήλ των Βαλκανίων και τη επίδειξη δύναμης στους γειτονικούς λαούς.
 Από την επιτόπια έρευνα στην περιοχή συντριβής της μοιραίας σακαράκας ελικοπτέρου ΧΙΟΥΙ εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή. 
Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.


Είναι ο τραγικός επίλογος μιας μοιραίας πορείας πολεμοκάπηλων κυβερνητικών επιλογών και της βαθύτερης ουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων: το σύνολο του προσωπικού είναι Αναλώσιμοι και οι τελετές πένθους έρχονται να καλύψουν τις βαρύτατες ευθύνες πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
Θα έχετε παρατηρήσει εξάλλου πως ποτέ κανείς δεν αναλαμβάνει ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ.
Ποτέ κανείς ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ....

Όποιος όμως ξετυλίξει το κουβάρι θα διαπιστώσει ότι η φούσκα στις Ένοπλες Δυνάμεις έσκασε. Και άφησε πίσω της 5 νεκρούς και 2 τραυματίες, μέσα σε 2 μέρες!
Χωρίς βεβαίως να ξεχνά ποτέ τα συνεχή ατυχήματα ή του νεκρό οδηγό υπαξιωματικό της πανάρχαιας αντίκας Μ113.

Πάντα όμως οι ΕΔΕ είτε εξαφανίζονται και τα πορίσματα τους μένουν απόρρητα από τον λαό μας είτε καταλογίζουν Ανθρώπινο Λάθος!

Και όμως είναι γνωστό ότι τα μέσα του Ελληνικού Στρατού είναι παλαιά -τα ελικόπτερα ΧΙΟΥΙ και τα τεθωρακισμένα Μ113 έχουν πολεμική εμπειρία από το Βιετνάμ- και αντιμετωπίζουν τεράστια έλλειψη ανταλλακτικών.

Τα παραπάνω πρέπει να συνυπολογιστούν με το γεγονός ότι προσωπικό και μέσα είναι εξαιρετικά καταπονημένα εξαιτίας των συνεχώς ασκήσεων, του κλίματος πολεμικής ετοιμότητας που εντάσσεται όχι μόνο στις προσδοκίες καριέρας των διοικητών αλλά κυρίως στις κυβερνητικής αποφάσεις που έχουν θέσεις στόχο την αναβάθμιση του γεωστρατηγικού ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης στην περιοχή. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ελικόπτερο μετέφερε τον υποδιοικητή της Α’ Στρατιάς και τέσσερις ακόμα αξιωματικούς. Θα πετούσε κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται τακτικά. Η σημερινή μοιραία αποστολή εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής των δογμάτων άμυνας-ασφάλειας, στην στρατιωτικοποίηση και μετατροπή της Ελλάδας σε Ισραήλ των Βαλκανίων και την επίδειξη δύναμης στους γειτονικούς λαούς. 
Οι 4 Αξιωματικοί είναι οι πρώτοι που χάνουν την ζωή τους σε επιχείριση του Στρατού έχοντας αναλάβει καθήκοντα Κατασταλτικής Δύναμης.

Όλα αυτά πρέπει να συνδυαστούν με τις παράλογες αποφάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας που θυσιάζουν το προσωπικό (πτώση ελικοπτέρου στα Ίμια) και τον "κοινωνικό ρόλο" του στρατού.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκλεισαν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, άφησαν τα νησιά χωρίς γιατρό. Τις τεράστιες ανάγκες, που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται καλύπτουν τα εναέρια της Αεροπορίας Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Πτήσεις πανάκριβες που καταπονούν όμως ακόμη περισσότερο τα πληρώματα και τα μέσα.
Τέλος, επειδή η κυβέρνηση επιλέγει να προσλάβει Μισθοφόρους Στρατιώτες, να δαπανήσει τεράστια ποσά σε εξοπλισμούς, να κορυφώσει την συμμετοχή σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού, στην Ελλάδα αλλά και σε εξωτερικό, να δαπανήσει ένας τεράστιο ποσοστό του προυπολογισμού για το ΝΑΤΟ, δεν ανανεώνει τον εναέριο πυροσβεστικό στόλο. Και πάλι την λύση, την κρίσιμη στιγμή θα δώσει η Αεροπορία Στρατού.

Να όμως τα Αποτελέσματα.
Ακολουθεί κατάλογος με τις Συντριβές ελικοπτέρων στην Ελλάδα: Ένα ιστορικό τραγωδιών
Καταρχήν θυμίζουμε την πτώση ελικοπτέρου ΑΠΑΤΣΙ που συμμετείχε σε Διεθνή Άσκηση το 2016
Βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση του Ελικοπτέρου Απάτσι που κατέπεσε στη θάλασσα, στα Βρασνά Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης. Σώοι οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου.





Η συντριβή του ΑΒ-212 στην Κίναρο προκάλεσε την απώλεια 3 στελεχών των Ε.Δ.

31 Ιανουαρίου 1996: Η συντριβή του ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού στο αποκορύφωμα της κρίσης των Ιμίων, με αποτέλεσμα τον θάνατο των τριών μελών του πληρώματός του, αποτελεί μια ιδιαίτερα επώδυνη σελίδα της ιστορίας των σύγχρονων ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, για σειρά λόγων, που συνδέονται με τους χειρισμούς και τις επιλογές της κρίσης.

11 Σεπτεμβρίου 2004: Η συντριβή του μεταγωγικού ελικοπτέρου Chinook, με 17 νεκρούς, μεταξύ των οποίων ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Πέτρος Ζ' στον Σίθωνα Χαλκιδικής (κοντά στο Άγιο Όρος), αποτελεί ένα τραγικό περιστατικό για το οποίο τα ερωτηματικά είναι ακόμα πολλά.

15 Σεπτεμβρίου 1994: 10 νεκροί (πλήρωμα και δασοκομάντος) σε συντριβή UH-1H σε επιχείρηση για την κατάσβεση πυρκαγιάς στη Δράμα.

26 Ιουλίου 1987: Τραγωδία με τη συντριβή ΑΒ-205 κατά την εκτέλεση αποστολής μεταφοράς ασθενών και συνοδών τους από την Αμορφό και τη Σάμο.

10 Μαΐου 1989: Συντριβή ΑΒ-205 στη λίμνη Ιωαννίνων με δύο νεκρούς.

20 Φεβρουαρίου 2006: Συντριβή ελικoπτέρου UH-1H στην Πέλλα, κατά τη διάρκεια νυκτερινής πτήσης, με νεκρούς τα τέσσερα μέλη του πληρώματος.

18 Μαρτίου 2008: Πτώση UH-1H στο Βασιλούδι του νομού Θεσσαλονίκης, με τρεις νεκρούς, ενώ κατευθυνόταν προς τη Ρεντίνα για άσκηση με τις Ειδικές Δυνάμεις.

5 Νοεμβρίου 2008: Συντριβή επιθετικού ελικοπτέρου Apache στην Εύβοια, με νεκρούς τα δύο μέλη του πληρώματος, που βρέθηκαν απανθρακωμένοι 15 ώρες μετά το δυστύχημα.

30 Ιουλίου 2010: Τραγικό δυστύχημα Apache στην Πάχη Μεγάρων, με αποτέλεσμα των δύο χειριστών.

Εμείς πιστεύουμε ότι για τις απώλειες των δικών μας ανθρώπων στο στρατό υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες.
Και αφορούν την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.
Οι αποφάσεις τους μας Σκοτώνουν.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

περισσότερα στοιχεία μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση
http://www.huffingtonpost.gr/2016/02/13/elikoptera-dystyxhmata_n_9217266.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου