Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Συρία: Μήπως "ο Ανθρωπισμός για τα χημικά" κρύβει το φοβερό ανταγωνισμό για την Ανοικοδόμηση, τους Αγωγούς και τις Ζώνες Επιρροής;

Η Ελληνική αστική εξωτερική πολιτική έχει συνέπεια και συνέχεια! 

Ποιος και για ποιους ζητά τμήμα της Ανοικοδόμησης της Συρίας;



Βαγγέλης Παπαβασιλείου, Ελευθεροτυπία, 01/09/2013

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών που διαρκεί ο πόλεμος στην Συρία, ένας πόλεμος εμφύλιος αλλά και μία τεράστια σύγκρουση δια αντιπροσώπων, είδαμε τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, τα εκατομμύρια των προσφύγων, αλλά είδαμε επίσης να εκδηλώνεται ο Ανθρωπισμός και το ενδιαφέρον των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τα θύματα από επιθέσεις με χημικά όπλα που οι ίδιες προμήθευσαν τους πρωταγωνιστές της σύγκρουσης!
Ένα υποκριτικό ενδιαφέρον που έκρυβε την απαίτηση εισβολής και συνοδεύονταν από τα σχέδια Ανοικοδόμησης της κατεστραμένης χώρας, τα σχέδια για αγωγούς ενέργειας και μοιρασιά σε ζώνες επιρροής. Η στάση απέναντι στο αυταρχικό καθεστώς Άσαντ καθορίζονταν και καθορίζεται από τη θέση που παίρνει έναντι αυτών των σχεδιασμών και τις βλέψεις που έχουν για την περιοχή ΗΠΑ-Ρωσία-Ε.Ε., αλλά και περιφερειακές δυνάμεις  όπως η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Ιράν.  Κανείς δεν κρύβει τις ιμπεριαλιστικές του ορέξεις, ανταγωνίζεται σκληρά να τις επιβάλλει σε κάθε ευκαιρία, ενώ η ελληνική αστική τάξη και το πολιτικό της σύστημα έχουν κάνει τις επιλογές τους και τις εκφράζουν αδίστακτα με μοναδική συνέπεια.
Έτσι λοιπόν η αρθρογραφία τονίζει ότι οι ηγέτες των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Μάλτα και Κύπρος) χαρακτηρίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους «δικαιολογημένα» τα πυραυλικά πλήγματα των ΗΠΑ στη Συρία μετά την επίθεση με χημικά της 4ης Απριλίου στο Χαν Σεϊχούν. 
«Το πλήγμα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στην αεροπορική βάση του Σαϊράτ στη Συρία είχε τον κατανοητό στόχο να εμποδίσει και να αποτρέψει τη διάδοση και τη χρήση τέτοιων όπλων [σ.σ. χημικών] και ήταν περιορισμένο και επικεντρωμένο σε αυτόν τον στόχο» αναφέρουν. 

Στο κοινό ανακοινωθέν καταδικάζεται «με τον εντονότερο τρόπο» η αεροπορική επίθεση με χημικά όπλα που διαπράχθηκε στις 4 Απριλίου στο Ιντλίμπ της Συρίας. 
Φυσικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι μόνη. Η αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ παίρνει θέση και εκφράζει την  συμφωνία της:

«Δικαιολογημένη» χαρακτηρίζει την αντίδραση των ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έγραψε στο twitter: «Καμία ανοχή σε εκείνους που δολοφονούν παιδιά με χημικά όπλα στη Συρία. Η φρίκη προξενεί δικαιολογημένη αντίδραση». 

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι «τόσο από τις ΗΠΑ όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, ορθώς δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της διασποράς και χρήσης χημικών όπλων» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «οφείλει να είναι ουσιαστικός παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου». 



Όμως ουσιαστικά διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθούν τόσο σε επίπεδο εσωτερικής, όσο και σε επίπεδο εξωτερικής αστικής πολιτικής τις επιλογές των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!
Θυμίζουμε ότι η Ελληνική Πρεσβεία στην Δαμασκό ανέστειλε την λειτουργία της, τον Ιούλιο 2012, για λόγους ασφαλείας. Η Πρεσβεία της Συρίας στην Αθήνα ανέστειλε την λειτουργία της τον Δεκέμβριο 2012 και, έκτοτε, η προξενική εξυπηρέτηση των Σύρων πολιτών στην Ελλάδα πραγματοποιείται από τη Συριακή Πρεσβεία στη Σόφια. 
Κρίνουμε λοιπόν σκόπιμο να επιστρέψουμε στο 2013, όταν εκδηλώθηκε και η αδημονία ιμπεριαλιστικής επίθεσης από τους Σαμαρά και Βενιζέλο. Διαβάζουμε λοιπόν: 

Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013 

Επέμβαση στη Συρία ζητάει ο Βενιζέλος 

Της ΝΕΦΕΛΗΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΥ 


Σε πλήρη σύμπνοια με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες προετοιμάζουν επέμβαση στη Συρία, ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του χθες στο πρακτορείο Reuters, τάχθηκε υπέρ «μιας διεθνούς απάντησης» στη Δαμασκό, λόγω της χρήσης χημικών όπλων, «στο όνομα της νομιμότητας και στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». 



Το αεροπλανοφόρο είναι αμερικανικό. Οι δικοί μας πολέμαρχοι βάλλουν με επικίνδυνες φράσεις«Εχουμε καταδικάσει με πολύ καθαρό και απερίφραστο τρόπο τη χρήση χημικών όπλων, που είναι απάνθρωπη, που είναι ένα ειδεχθές έγκλημα, που παραβιάζει, προφανώς, αυστηρούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και άρα πρέπει να υπάρξει μια διεθνής απάντηση στο όνομα της νομιμότητας και στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας πως «αυτή είναι μία θέση που την υποστηρίζουν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, φυσικά και η Ελλάδα».



Όμως, ο διεθνής τύπος αποκάλυπτε έδινε μια διαφορετική εκδοχή για την περίεργη αυτή αδημονία.

 Η βρετανική εφημερίδα »Daily Mail» από 29 Iανουαρίου 2013 είχε αποκαλύψει το σχέδιο: 
Ένας από τους βασικούς λόγους της επίθεσης στην Συρία, είναι και η συμφωνία Ιράν-Ιράκ-Συρίας (Ιούλιο ’13) για μεταφορά φυσικού αέριου στην Ευρώπη, με τον μεγαλύτερο αγωγό στην Μ. Ανατολή 
Mε αγωγό από Ιράν, που θα κατέληγε στις ακτές της Μεσογείουκαι από εκεί υποθαλάσσια, στην Ευρώπη. 
Υπήρχε σχέδιο να χρησιμοποιηθεί και η Ελλάδα για τον αγωγό. 
Γι’ αυτό φρόντισαν οι ΗΠΑ να υπογραφεί γρήγορα συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Να γιατί ο Λευκός Οίκος, καλοκαιριάτικα, »δέχτηκε» τον »πρόθυμο» πρωθυπουργό της Ελλάδας και ο »ασυγκράτητος» αντιπρόεδρος – υπουργός Εξωτερικών της, εμφανίζεται… »πολεμοχαρής» και… »απόλυτα βέβαιος» ότι τα χημικά είναι έργο του… Άσαντ. 
Όλως τυχαίως αυτές οι χώρες συμμετείχαν στην πολυεθνική Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2017, ενώ σημαντικά τμήματα του ελληνικού κεφαλαίου εμπέκονται άμεσα: Βαρδινογιάννης, Λάτσης, Κοπελούζος, Μπόμπολας.... ήρθε η ανάπτυξη....


ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Φέρνουμε ξανά στο προσκήνιο μια ενδεικτική αρθρογραφία για τα διάφορα σχέδια Ανοικοδόμησης της Συρίας από την Ε.Ε., την Ρωσία, τις ΗΠΑ και τις χώρες του Περσικού Κόλπου. Έχει σημασία να δούμε το ποια χρονιά κατατίθενται αυτά καθώς συνδέονται τόσο με τις εξελίξεις στο πολεμικό πεδίο, όσο και με την εκδήλωση του ενδιαφέροντος για τα θύματα των χημικών όπλων...



Η ΕΕ αποκάλυψε το σχέδιο της για την ανοικοδόμηση της Συρίας (2017)




Αυτή είναι η χώρα που θα ανοικοδομήσει τις κατεστραμμένες περιοχές της Συρίας Ο Άσαντ αποφάσισε πού θα δώσει τη μερίδα του λέοντος με συμβάσεις αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων  (2016)

Πηγή: www.lifo.gr



Ρωσία: Συμφωνία 850 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση της Συρίας (2016)




Στην ανακοίνωση της ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ περιγράφουμε τόσο την πολεμική εμπλοκή του ελληνικού κράτους, όσο και τους λόγους που η αστική τάξη παίζει αυτό τον ρόλο.














Ο Τραμπ επιτίθεται και η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μας εμπλέκει σε νέους βρώμικους πολέμους-Όχι στη Βαρβαρότητα του λιγότερο κακού


ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΡΕΠΕΙ 
ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ -ΕΕ-ΝΑΤΟ
Βλέπουμε ξεκάθαρα και μπροστά στα μάτια μας, από τη μία την πλήρη σύμπλευση όλων των ενδιαφερόμενων στο τρίπτυχο ‘’τρομοκρατία-άμυνα-ασφάλεια’’ και την τρομακτική σύγγρουση από την άλλη στο πεδίο των οικονομικών και ενεργειακών συμφερόντων και την προσπάθεια ανάδυσης νέων περιφερειακών δυνάμεων. Θύμα και εχτές με την επίθεση των δολοφόνων της Ουάσιγκτον , και προχτές με την επίθεση με χημικά όπλα στην επαρχία Ιντλίμπ, και καθ’όλη τη διάρκεια αυτής της λεγόμενης Συριακής κρίσης είναι πρώτα και πάντα ο λαός και η εργατική τάξη. Το επίδικο για εμάς είναι να βγούν επιτέλους τα σωστά συμπεράσματα και να υπάρξει συγκεκριμένη στοχοθεσία του κινήματος εδώ. Στη χώρα αυτή στην οποία ζούμε, στη χώρα της συνεχούς στρατιωτικής-πολεμικής προετοιμασίας, της ρατσιστικής αντιμετώπισης των προσφύγων, της πρόσδεσης και πλήρους συμμετοχής στους οργανισμούς θανάτου που λέγονται ΝΑΤΟ και Ε.Ε.
Την εποχή του ολοκληρωτικού παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, ο επαναστατικός – προλεταριακός διεθνισμός και η πάλη μέσα και έξω απ’ τη χώρα μας και τους μηχανισμούς στρατιωτικής και πολιτικής επέκτασης της επιρροής της, είναι όχι μόνο μονόδρομος για την κομμουνιστική αριστερά, αλλά και ύψιστο επαναστατικό-διεθνιστικό καθήκον. Ο Αγώνας κατά του ιμπεριαλισμού δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψουμε να γίνεται αλα κάρτ. Δεν χωράνε εδώ δίπολα καλών ή λιγότερο κακών ιμπεριαλιστών. Υπάρχουν συγκεκριμένες συνισταμένες αγώνα οι οποίες οριοθετούνται απ’ την ίδια την πραγματικότητα για όσους έχουν μάτια να την αντικρίσουν και όχι απ’ τις φαντασιακές προβολές ή προσλαμβάνουσες του καθενός. Ζούμε σε κράτος μέλος των μεγαλύτερων καπιταλιστικών-ιμπεριαλιστικών ολοκληρώσεων που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. ‘ΝΑΤΟ-Ε.Ε.’ πρώτος και κύριος αντίπαλος του εργατικού αντιιμπεριαλιστικόυ κινήματος θα πρέπει να είναι αυτοί ακριβώς οι μηχανισμοί καπιταλιστικής ολοκλήρωσης και όσοι εντός Ελλάδος τους στηρίζουν. Αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να δίδεται όμως με όρους πρόσδεσης σε έναν φαντασιακό τακτικό σύμμαχο ‘Ρωσία’ ειδικά όταν αυτός ο φαντασιακός σύμμαχος τα βρίσκει μια χαρά στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας (ποίων άραγε) με αυτούς που δήθεν αντιμάχεται.
Σε αυτή τη φρικιαστική συγκυρία πρώτιστο καθήκον του αντιπολεμικού κινήματος στην Ελλάδα είναι ΤΩΡΑ η κήρυξη πολέμου ενάντια στη πολεμική προετοιμασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το ελληνικό κράτος ουδέποτε ήταν και δεν είναι, παρόλο το παραμυθάκι που σερβίρει, κομπάρσος στις εξελίξεις στην περιοχή. Με την ίδια σιδηρά πυγμή, στο εσωτερικό του κονιορτοποιεί εργασιακά δικαιώματα, βυθίζει τα κατώτερα και μεσαία στρώματα στο ζώφο της ανεργίας ή της μερικής απασχόλησης – δουλείας, εγκλείει τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, και στο εξωτερικό συμμετέχει στα πλαίσια του ΝΑΤΟ σε 15 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, κλείνει συμφωνίες οικονομικής συνεκμετάλλευσης και αμυντικής συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο με την χούντα της Αιγύπτου και το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ, προχωρά σε επιθετική εξωτερική πολιτική και όξυνση του ανταγωνισμού με την Τουρκία στο Αιγαίο, διεκδικεί κομμάτι απ' την κατασκευαστική πίτα της Συρίας με πρόσχημα την ανοικοδόμηση μετά απ' την ομαλοποίηση.Προσφέρει όλες τις ζωτικές διευκολύσεις στους φονιάδες του ΝΑΤΟ για ωμές επεμβάσεις όπως η χτεσινή κάτω απ’το οποιοδήποτε πρόσχημα. Aς μη ξεχνάμε ότι μόλις προχθές τα ΝΑΤΟϊκά μαχητικά Ισραήλ, Ελλάδος και Ιταλίας πετούσαν πάνω από την Αθήνα σαν φινάλε και επίδειξη πολεμικής ετοιμότητας του ΝΑΤΟ στην παράσταση μιας ακόμα πολεμικής άσκηση Ηνίοχος. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να αποφύγουμε τον κολοφώνα της πρόσδεσης σε έναν φανταστικό σύμμαχο κάτω από οποιοδήποτε όνομα , είτε αυτός λέγεται Ρωσία είτε λέγεται Κίνα, και να αντικρίσουμε κάτω απ’τον μανδύα της σύγγρουσης την ουσιαστική ενότητα του κεφαλαίου και τον εχθρό εκείνο που ενώνει την ρομφαία του κάθε Πούτιν και την τρίαινα του κάθε Τράμπ. Ο εχθρός είμαστε για όλους, ΕΜΕΙΣ. Οι εργαζόμενοι και η τάξη μας σε όλα τα μήκη και πλάτη αυτού του κόσμου. Με την ωμή και άμεση επέμβαση εχτές των Ηνωμένων πολιτειών , η Συριακή κρίση μπαίνει σε έναν νέο γύρο σύγκρουσης και θανάτου με όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της άμεσης χερσαίας επέμβασης, πλέον ανοικτά. Είναι καθήκον να μας να κάνουμε οτιδήποτε ώστε να ακυρώσουμε πρώτιστα τα σχέδια του δικού μας κράτους και της εγχώριας αστικής τάξης που σαν τα όρνεα πετούν πάνω απ’το κουφάρι του συριακού λαού έτοιμοι να επωφεληθούν της καταστροφής που ενισχύουν καθημερινά.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συναδέλφους στρατιώτες να ΑΡΝΗΘΟΥΝ την συμμετοχή τους στους νέους βρώμικους πολέμους των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ελληνικής κυβέρνησης.

Καλούμε την Αριστερά, της οργανώσεις και τους αγωνιστές του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος να καταγγείλουν του πολεμικό-κατασταλτικό παροξυσμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Να συμβάλλουμε αποφασιστικά και μαχητικά στην ενδυνάμωση του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επαμβάσεις για το μοίρασμα και το ξαναμοίραμσ του κόσμου, στα αντεργατικά μέτρα, την κρατική τρομοκρατία με μπροστάρη την αστική δικαιοσύνη και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου