Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Μια , δύο, τρεις πολλές χώρες διαλυμένες όπως η Λιβύη!


Μια , δύο, τρεις πολλές χώρες διαλυμένες όπως η Λιβύη!
Η κρίση βαθαίνει, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται, οι εθνικισμοί γίνονται πιο απειλητικοί, ο πόλεμος αποτελεί καθημερινότητα για τόσους λαούς ενώ οι πολεμικές προετοιμασίες, επικερδείς για τις πολεμικές βιομηχανίες δίνουν το παρόν δίπλα στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας που στρατιωτικοποιεί τις καπιταλιστικές μητροπόλεις, δικαιολογεί τις ωμές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και της Ρωσίας, ενώ φυσικά οι βιομηχανίες του τομέα ασφάλειας αυξάνουν τα κέρδη τους.


Ο πόλεμος κατά των εργαζομένων, με όλες του τις μορφές, με όλες του τις εκφράσεις είναι εδώ:
διακρατικές συγκρούσεις, επεμβάσεις πολυεθνικών δυνάμεων που φέρνουν την καταστροφή και τη διάλυση όπως στη Λιβύη-Συρία, ασύμμετρες απειλές, πόλεμοι δια αντιπροσώπων, δόγματα άμυνας-ασφάλειας, πόλεμος κατά των μεταναστών, Εθνοφυλακές και φασιστικές Λέσχες Εφέδρων εμφανίζονται στην Ουκρανία και την Συρία, σε όλα τα Βαλκάνια αλλά και στην Ελλάδα. 



Πλέον η νέα Αμερικανική Προεδρία του Τραμπ δείχνει με σαφή τρόπο τις προθέσεις της, όπως φυσικά καταγράφονται και αυτές της Ρωσίας του Πούτιν που παρεμβαίνει από την Ουκρανία μέχρι την Συρία και από την Λιβύη μέχρι τα Βαλκάνια. Οι χώρες του Ειρηνικού υπερεξοπλίζονται και η Κίνα αυξάνει τις βάσεις της, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της σε περιοχές με γεωστρατηγικό ενδιαφέρον όπως το Κέρας της Αφρικής, όπως αντίστοιχα το κάνουν η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ, ενώ η Τουρκία προβάλει με τον Νεοοθωμανισμό της με βλέψεις σε Μέση Ανατολή-Αφρική-Καύκασο-Βαλκάνια.


Το αίμα κυλάει...
Στην σκιά των δραματικών γεγονότων του Λονδίνου και χωρίς φυσικά να δοθεί ανάλογη δημοσιότητα η Συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους παραδέχθηκε πως από το 2014 έχει προκαλέσει το θάνατο 229 αμάχων μόνο στο Ιράκ. Την ανακοίνωση έκανε το στρατηγείο της Αμερικανικής διοίκησης συμμαχίας (CJTF).


Σ΄ αυτό τον αριθμό δεν συμπεριλαμβάνονται τα περισσότερα από 200 θύματα από τις ιδιαίτερα θανατηφόρες επιδρομές της Συμμαχίας στις 17 Μαρτίου στη δυτική περιφέρεια της Μοσούλης, στο Ιράκ.

Από τον Αύγουστο του 2014 , η Συμμαχία έχει πραγματοποιήσει 41.089 βομβαρδισμούς στη Συρία και το Ιράκ κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ακόμη 43 περιστατικά στο Ιράκ και στη Συρία αποτελούν μαζικά εγκλήματα και ερευνώνται από τη Συμμαχία, ώστε να προσδιορισθεί ο αριθμός των θυμάτων και να διευκρινισθούν οι πιθανές ευθύνες που φέρουν οι δυνάμεις της. Αυτά λένε οι εγκληματίες στις ανακοινώσεις τους...

Αλήθεια, ακόμη κάνουν ότι αναρωτιούνται τι προκαλεί τα ποτάμια της προσφυγιάς;
Αλήθεια, γιατί ακόμη μερικοί, μεταξύ των οποίων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θεωρούν την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο λύση στο προσφυγικό ζήτημα;
Οι εγκληματίες θα περιθάλψουν τα θύματα;
Ή μήπως οι ευρωπαϊκοί στόλοι που περιπολούν στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, με την συμμετοχή ελληνικού υποβρυχίου, βρίσκονται εκεί για να αντιμετωπίσουν το δουλεμπόριο, όπως υποκριτικά ισχυρίζονται; 
Μήπως θυμάται κανείς ότι η επέμβαση της πολυεθνικής συμμαχίας στην Λιβύη συνοδεύτηκε από την παρουσία των πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ για να ορθώσουν σιδερένιο τείχος στους πρόσφυγες που προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη δια της Μεσογείου, πνίγοντας τελικά 4500 ανθρώπους στα μαύρα νερά της; 

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΕΛΕΓΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ και ΡΟΛΟ


ΗΝΙΟΧΟΣ 2017 - Καμμένος: Άξονας σταθερότητας η Ελλάδα 

Ας δούμε τι δηλώνει ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος περιγράφοντας τις επιλογές και τους στόχους της κυβέρνησης ΣΥΙΖΑ-ΑΝΕΛ: ''Δημιουργείται, πλέον, με επίκεντρο την Ελλάδα, μια μεγάλη συμμαχία ενός άξονα σταθερότητας, που επεκτείνεται νότια από την Ελλάδα προς την Κύπρο''. Αυτά τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα αναφερόμενος στην πολυεθνική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2017, διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας , στην οποία συμμετέχουν, μαζί με την Ελλάδα, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αναφερόμενος στην άσκηση, ο Καμμένος σημείωσε ότι φέτος επεκτάθηκε στον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό και τη χαρακτήρισε ως μία άσκηση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Όπως εξήγησε, «είναι άσκηση ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος και από στρατιωτικής πλευράς, γιατί έχουμε μία κοινή δράση χωρών που δεν συμμετέχουν σε μία κοινή συμμαχία, όπως το ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά χώρες οι οποίες παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στη Μεσόγειο».


Άρα η ελληνική κυβέρνηση και όχι ο Πάνος Καμμένος θεωρούν πρότυπο επεμβάσεων την Λιβύη και την αντίστοιχη διάλυση-καταστροφή μιας ολόκληρης χώρας που προκάλεσαν για να εξυπηρετήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα.
Άρα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν οργανικό τμήμα αυτών των εγκληματικών Συμμαχιών για την επιβολή της Νέας Τάξης του νεοφιλελεύθερου  καπιταλισμού για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα που στοιχίζονται πίσω από αυτές.
Μάλιστα θέλουν την Ελλάδα επίκεντρο αυτής της Συμμαχίας παραγωγής Αστάθειας και Ολέθρου. 
Έτσι θα ικανοποιηθεί ο στόχος αναβάθμισης του ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης, θα κερδίσουν για μια ακόμη φορά οι Βαρδινογιάννης, Μελισσανίδης, Κόκκαλης και λοιποί.
Με αυτές τις συμμαχίες λοιπόν, με στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ το ελληνικό κεφάλαιο προσδοκά να παίξει ρόλο στα Βαλκάνια που τα θεωρεί "Ζωτικό του Χώρο", αλλά και κυριαρχήσει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σε αυτό τον "εθνικό στόχο" υπάρχει "εθνική ενότητα" και σύμπνοια ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:
¨Είναι εθνική ανάγκη η συμμετοχή στις επεμβάσεις" λέει ο πρώην ΥΕΘΑ επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το ίδιο υποστηρίζει ο Δ.Βίτσας ΑΝΥΕΘΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στα παραπάνω υπάρχει ταύτιση απόψεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Τους ίδιους κυβερνητικούς στόχους, τις ίδιες στρατηγικές επιδιώξεις περιέγραψε 
στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων οι ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και της Γερμανίας, Ρέξ Τίλερσον και Ζίγκμαρ Γκαμπριέλ, αντίστοιχα. 

O Υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, υπογράμμισε την σημασία δημιουργίας νέων δομών ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο κατά την παρέμβασή του στην πρωινή Σύνοδο του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου.
Ο Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε, επίσης, ότι θα χρειαστεί να δοθεί έμφαση στην εδραίωση της διεθνούς ασφάλειας και ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να ανταποκριθεί σε σύγχρονες προκλήσεις.


Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον ΥΠΕΞ της Αλβανίας Ντιτμιρ Μπουσάτι

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπογράμμισε την σημασία δημιουργίας νέων δομών ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου χρειάζεται να διαμορφωθεί μια θετική ατζέντα πρωτοβουλιών. Ο Κοτζιάς, έθιξε το θεμελιώδες ζήτημα του καθορισμού της ταυτότητας του ΝΑΤΟ για την προσεχή περίοδο, διερωτώμενος εάν η Συμμαχία θα αποτελέσει έναν Οργανισμό με κατ’ εξοχήν διεθνή δράση ή εάν θα εστιαστεί σε θέματα διατλαντικής ασφάλειας.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ-ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΕΙ ΠΟΛΕΜΟ


Το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ είναι παραπάνω από διαφωτιστικό.
Αποκαλύπτοντας γιατί η κυβέρνηση θέλει να προσλάβει 1000 Μισθοφόρους Στρατιώτες ΟΒΑ, γιατί δίνει τώρα 3 δις.δολ. για να προμηθευτεί όπλα από τις αμερικάνικες εταιρείες, γιατί υπάρχει τέτοια πολεμική προετοιμασία.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ-Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΑ
Στοχοποιεί τους λαούς με τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας, προσφέρει κάθε διευκόλυνση, παρέχει τις βάσεις, αγοράζει όπλα που θα χρησιμοποιηθούν σε αυτές τις επιχειρήσεις όπως τα ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη ORION, ενταντικοποιεί τις ασκήσεις με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ για να δράσει μαζί τους σε αυτούς τους βρώμικους πολέμους.

Εμείς τους λέμε: ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για ΗΠΑ-ΕΕ-Ελληνική Ολιγαρχία.
Καλούμε κάθε αγωνιστή να σταθεί στο πλευρό μας, να αγωνιστεί μέσα και έξω από τον Στρατό για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής.

Πλέον ο στόχος του Αντιπολεμικού Κινήματος πρέπει να είναι η Ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των Μνημονίων, ο αγώνας για τη διάλυση του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
Το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να βγει μπροστά, να ενσωματώσει τις καλύτερες παραδόσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και να συγκρουστεί σε καθημερινή βάση με τον εθνικισμό, το μιλιταρισμό, την πολεμοκαπηλεία και τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω: από τους μεγαλοκαθηγητάδες που φέρνουν τον στρατό στα Πανεπιστήμια μέχρι τις αντιδραστικές δεξαμενές σκέψης, από τις πολεμικές βιομηχανίες μέχρι όσους μετρούν κέρδη από το ΝΑΤΟ (ξενοδόχους, εμπόρους, εταιρίες πετρελαιοειδών  κλπ), από τους μεγαλοδημοσιογράφους μέχρι τα σαιτ φερέφωνα του ΥΠΕΘΑ και των πολεμικών βιομηχανιών. 

Είναι μια πρόταση συνένωσης όλων όσων αντιπαλεύουν το σύγχρονο πλέγμα πολέμου-καταστολής και απευθύνεται σε εργατικά σωματεία  και νέες συλλογικότητες του αγώνα, στις μεταναστευτικές και αντιφασιστικές κινήσεις, σε κάθε εκδοχή παρά την όποια διαφωνία και αντίθεση του αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος.

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ; ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου