Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Πενταετή συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη Σούδα προανήγγειλε ο Π. Καμμένος




Σχόλιο δικό μας: Το ελληνικό κεφάλαιο πάει για επενδύσεις στη Μέση Ανατολή και το ελληνικό κράτος θα εγγυηθεί την ασφάλειά του. Βλ. τί είχε πει ο Καμμένος στους Έλληνες Βιομηχάνους http://www.mod.mil.gr/mod/el/content/show/36/A114056 . Με τη Σούδα είναι βασικό ορμητήριο της επίθεσης όχι μόνο του ΝΑΤΟ αλλά και της ελληνικής άρχουσας τάξης http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/04/blog-post_41.html 
Tην επέκταση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τη βάση της Σούδας, από ένα σε πέντε έτη, εξήγγειλε ουσιαστικά χτες ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος, κατά την επίσκεψή του στην έδρα της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου (ΕΛΔΥΚΟ), στην Πρίστινα, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό ενόψει Πάσχα.


Συγκεκριμένα, στο χαιρετισμό του ο υπουργός, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «τον τελευταίο χρόνο, τους τελευταίους μήνες και μετά τις αμερικανικές εκλογές, ο ρόλος της Ελλάδας αναβαθμίζεται λόγω της γεωπολιτικής θέσης αλλά και των εξελίξεων που έχουμε, ιδιαίτερα στη Βόρειο Αφρική, στη Μέση Ανατολή, αλλά και στα Βαλκάνια. Η αναβάθμιση του ρόλου της Σούδας, η προετοιμασία για την υπογραφή μιας πολύ σημαντικής επέκτασης αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ από 1 σε 5 έτη, οι διμερείς πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ιδιαίτερα με την υπογραφή της συμφωνίας με το Ισραήλ (...)καθιστούν την Ελλάδα μία γεωπολιτική δύναμη, γεγονός που συνδέεται άμεσα και με την ενεργειακή πολιτική που χαράσσεται πλέον στην περιοχή της Μεσογείου».


Στην πραγματικότητα, δηλαδή, όχι απλά προανήγγειλε την επέκταση της συμφωνίας για τη Σούδα στα 5 χρόνια, κάτι το οποίο καμία άλλη κυβέρνηση δεν είχε προηγουμένως τολμήσει υπό το φόβο και των λαϊκών αντιδράσεων, αλλά, επιπλέον, την ενέταξε ως αναπόσπαστο κομμάτι σε όλες τις υπόλοιπες κινήσεις βαθύτερης εμπλοκής, ξεκαθαρίζοντας πως αυτή γίνεται με το βλέμμα στη «μοιρασιά» πηγών και δρόμων μεταφοράς Ενέργειας!


Ταυτόχρονα, αναμασώντας από τη μεριά του όλα τα προσχήματα που αξιοποιούνται για την ταχύτερη προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή, είπε: «Η αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδος στον ευρύτερο γεωπολιτικό χώρο μέσω στρατιωτικών συνεργασιών έχει ως στόχο και την ενίσχυση του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, η οποία πλέον αφήνει τα στίγματα και τα αποτυπώματά της στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική».


Πρόσθεσε για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς ότι «έχουμε πλέον το σημαντικό ρόλο της δημιουργίας υποδομών και στρατιωτικών συνεργασιών για να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο», προετοιμάζοντας το έδαφος για ανάληψη ακόμα πιο ενεργού ρόλου από πλευράς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην ευόδωση σχεδίων του ευρωατλαντικού άξονα στην κόντρα με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και χώρες.

Πηγή: Ριζοσπάστης 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου