Κυριακή 23 Απριλίου 2017

"Με τη βοήθεια" του Αη Γιώργη ο ΑΓΕΣ Στεφανής απαντά στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Μία μόλις ημέρα μετά την κριτική που άσκησε το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στον ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσα "O Bίτσας προσβάλει και περιφρονεί τους φαντάρους ακόμη και στο μνήμα..."http://diktiospartakos.blogspot.gr και ενώ οι Υπουργοί Άμυνας Π.Καμμένος και Δ.Βίτσας δεν αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη του θανάτου των τεσσάρων (4) στελεχών σε Αστυνομική επιχείρηση στα βόρεια σύνορα, έρχεται ο ΑΓΕΣ Στεφανής να επιτεθεί στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου.
Με γλώσσα και συνθήματα την οποία θα ζήλευε και η Χούντα τον Συνταγματαρχών αλλά και θα ταίριαζε πλήρως στο θεοκρατούμενο Ιράν, που ουσιαστικά περιγράφουν το πάντρεμα του χριστιανικού φονταμενταλισμού με τον μιλιταρισμό, η στρατιωτική ηγεσία επιχειρεί να απαντήσει στο γιατί 4 στελέχη σκοτώθηκαν σε Αστυνομική Αποστολή. 

Και φυσικά δεν θίγεται το ζήτημα των αιτιών που προκάλεσαν το θάνατο του 23χρονου συναδέλφου φαντάρου. 

Ο ΑΓΕΣ Στεφανής λέει πολλά και ομολογεί ακόμη περισσότερα στο διάγγελμα του, ενώ στη αγωνία του να απαντήσει στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ φάσκει και αντιφάσκει.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.



Διαβάζουμε:

1ο. "Κάτω από τις παρούσες ιδιαίτερες περιφερειακές συνθήκες, που χαρακτηρίζονται από αστάθεια και νέες ασύμμετρες προκλήσεις, πέραν της γνωστής μακροχρόνιας απειλής, η αδράνεια, ο εφησυχασμός και η εμμονή σε στερεότυπες αντιλήψεις, δεν έχουν θέση σε έναν σύγχρονο οργανισμό, όπως ο Ελληνικός Στρατός".

Ουσιαστικά ο ΑΓΕΣ Στεφανής αναφέρεται στα σύγχρονα δόγματα πολέμου-καταστολής, στην ενεργοποίηση του Στρατού ως δύναμη καταστολής κατά των ασύμμετρων απειλών.

Ποιος είναι αυτός ο εχθρός αν όχι ο εργαζόμενος αγωνιζόμενος λαός;
Τρεις πρώην Αρχηγοί Επιτελείων έχουν αποκαλύψει ότι στα Μνημονιακά χρόνια ο Στρατός κινητοποιήθηκε σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις για να αντιμετωπίσει τα κοινωνικά κινήματα.
Κάθε χρόνο η Πανελλαδική Άσκηση Παρμενιώνας έχει ως σενάριο την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών.
Στην Κοζάνη ο Στρατός μαζί με την Εθνοφυλακή εκπαιδεύονται για να ανακαταλάβουν εργοστάσιο που έχουν καταλάβει αγωνιστές που Αρνούνται την ιδιωτικοποίηση του.
Η 16 Μεραρχία διατάχθηκε να μπει σε επιφυλακή και να δράσει αν χρειαστεί εναντίον των προσφύγων.

Με αυτό το σύγχρονο αυταρχικό μάτι βλέπει ο ΑΓΕΣ Στεφανής τα πράγματα που δεν έχει στερεότυπο.
Ουσιαστικά όμως ενσωματώνει όλες τις αποφάσεις της Ε,Ε, και του ΝΑΤΟ, στρατιωτικοποιώντας την κοινωνία και υλοποιεί τον στόχο μετετροπής της Ελλάδας σε Ισραήλ των Βαλκανιών. 

2ο. Ρωτάμε τον ΑΓΕΣ Στεφανή: οι τέσσερις (4) στρατιωτικοί σκοτώθηκαν ή όχι σε αποστολή επιτήρησης των βόρειων συνόρων; 
Δηλαδή σε επιχείρηση Αστυνόμευσης!
Είναι ή δεν είναι ο θάνατος τους κατάληξη των εξαγγελιών του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, για την ανάληψη αστυνομικών καθηκόντων από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα βόρεια σύνορα και πιο συγκεκριμένα σε Ήπειρο-Μακεδονία;
Στο πλαίσιο επομένως αυτής της πολιτικής φυλάκια και στρατόπεδα άνοιξαν και ενισχύθηκαν με προσωπικό, τεθωρακισμένα Μ113 στρατοπέδευσαν στις πλατείες χωριών, φαντάροι κάλυψαν τα τεράστια κενά των συνοριοφυλάκων και των υπόλοιπων αστυνομικών δυνάμεων που περιορίζονται και σχεδιασμένα αντικαθιστώνται από τον Στρατό, ενώ προβλέπεται η διεξαγωγή αναγνωρίσεων με ελικόπτερα, την προσγείωση ελικοπτέρων δίπλα στα χωριά και συνάντηση με κατοίκους μια έως τρεις φορές το μήνα, ώστε να νιώθουν πιο ασφαλείς».
Αν όλα αυτά ισχύουν τότε πως είναι δυνατόν ότι "παραμένουμε προσηλωμένοι στο στρατιωτικό μας καθήκον"; 

3ο. Μας λέει ο ΑΓΕΣ Στεφανής "Πρέπει όμως, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη των στελεχών μας που έπεσαν στο καθήκον, να κοιτάξουμε μπροστά και να συνεχίσουμε το έργο μας με υψηλό ηθικό, αποφασιστικότητα και προσήλωση στην αποστολή μας".

Τελικά τι ισχύει από όσα λέει ο ΑΓΕΣ Στεφανής:
Ο Στρατός παραμένει "προσηλωμένος στο στρατιωτικό του καθήκον" ή μήπως η αλήθεια είναι ότι ο Στρατός παραμένει επίσης προσηλωμένος στα Κατασταλτικά του καθήκοντα;

Εμείς εκφράζουμε την Αλληλεγγύη και τα συλλυπητήρια μας. 
Καλούμε σε ένα μαζικό αποφασιστικό κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της ίδιας μας της ζωής, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου