Slider

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Η αναβολή της έφεσης της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων

Η εκδίκαση της έφεσης της δίκης της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων πήρε αναβολή και η τελική εκδίκαση θα γίνει την Τρίτη, 23 Μαΐου 2017, στο κτήριο 13, αίθουσα 3 και ώρα 9.00 π.μ.
Πέρα από την αρχική καταδίκη στον Ν.Αργυρίου που δεν βρίσκει κανένα νομικό συλλογισμό να πατήσει και αποδεικνύεται ότι επρόκειτο για πολιτική απόφαση να καταδικαστεί πρωτοδίκως η προσπάθεια της ΕΑΣ, στην προχθεσινή αναβολή η έδρα φάνηκε να γνωρίζει πληροφορίες για τον μηνυτή μας και να παρουσιάζεται με πρωτότυπο τρόπο ότι υπάρχει κάποια επικοινωνία μεταξύ τους.


Δεν εξηγείται, με άλλο τρόπο, το γεγονός ότι η έδρα γνώριζε πώς ο μηνυτής μας είχε αποστείλει ενημερωτικό για την απουσία του, το οποίο, όμως, ποτέ δεν βρέθηκε… Αντί αυτού του εγγράφου, βέβαια, παρουσιάστηκε ένας φίλος του μηνυτή, ο οποίος δήλωσε την απουσία του, λόγω ιατρικού προβλήματος. Ένας φίλος που ειδοποιήθηκε να παρουσιαστεί αλλά δεν γνώριζε ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα για το οποίο ζητούσε αναβολή. Το έμαθε εκ των υστέρων, μετά τη δεύτερη διακοπή της διαδικασίας, για να βρεθεί αίθουσα και ημερομηνία για την δίκη. Δεν ξέρουμε αν το έγγραφο που δεν βρέθηκε για το κώλυμα του μηνυτή-διοικητή παράπεσε κάπου ανάμεσα σε τηλέφωνα, φιλικές επικοινωνίες και ανεπίσημα αιτήματα. Ξέρουμε, όμως, ότι σε σωρεία δικών των αγωνιστών και αγωνιστριών του κινήματος, κανένας και καμία δεν θα απολάμβανε τέτοια κατανόηση από την σκληρή τήρηση του πρωτοκόλλου της ποινικής δικονομίας…
Δεν γνωρίζουμε, επίσης, αν και ποιοι συνομιλούν «φιλικά», για να λύνουν στα «γρήγορα», υποθέσεις, όπου σε άλλες περιπτώσεις η δικαιοσύνη εξαντλεί την αυστηρότητα και την τυπικότητά της. Ξεκαθαρίζουμε, όμως, ότι το πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, οι υπογραφές στήριξης, τα σωματεία και οι συλλογικότητες, στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς που στήριξαν και στηρίζουν την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος έδωσαν σαφές μήνυμα: «Αυτή η καταδίκη δεν θα περάσει!»
Τα γράμματα που μισούν οι καραβανάδες, οι επιστολές που φοβάται ο στρατός, το κίνημα ΜΕΣΑ κι ΕΞΩ από το στρατό, η μαχητική επαναστατική δράση απέναντι στις πιο σκληρές μηχανές παραγωγής κυριαρχίας ΘΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ και ΘΑ ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ. Γιατί είναι ιστορική ανάγκη και καθήκον του αντιπολεμικού κινήματος η μάχη ενάντια στον πόλεμο, την καταστολή, την εκμετάλλευση. Γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΣΩ.
Αυτό που φοβούνται ΔΕΝ θα το αποφύγουν.
Ο αγώνας αυτός θα φτάσει ως το τέλος και αυτό δεν είναι άλλο από την αθώωση του μέλους μας, Νίκου Αργυρίου, και το σαφές μήνυμα πως το κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό δεν υποχωρεί, ούτε ανασυντάσσεται αλλά θα νικήσει. Ο πόλεμος στη σύγχρονη εποχή, η εξωτερική πολιτική και ο στρατός δεν είναι και δεν -θα επιτρέψουμε- να γίνουν θέματα απαγορευμένα, για να προετοιμάζουν τους πολέμους τους όσο οι πολίτες κοιμούνται ήσυχοι για τη δημοκρατία τους.
Το αντιπολεμικό κίνημα θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για αυτά τα ζητήματα, στις προκηρύξεις του, στο διαδίκτυο, στον δρόμο, στις δράσεις του, παντού.
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΙΟΥ ΩΡΑ 9:00 ΑΙΘΟΥΣΑ 13 ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ: ΑΥΤΗ Η ΕΦΕΣΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Γιατί πια, ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου