Τρίτη 2 Μαΐου 2017

η κυβέρνηση συμφώνησε 4ο πιο βάρβαρο Μνημόνιο και τα μιλιταριστικά σαιτ δεν ξέρουν τίποτε!

οι ελληνικές μνημονιακές κυβερνήσεις "ακόμη και αν δεν υπήρχε Ερντογάν θα έπρεπε να τον εφεύρουν…"
Η  Τρίτη 2 Μαιου ήταν μια αποκαλυπτική μέρα για τι ρόλο που παίζουν τα μιλιταριστικά σαιτ.
Σε αρκετά σαιτ λοιπόν, που στο παρελθόν, σε αντίστοιχες περιπτώσεις αντικοινωνικών μέτρων, υπήρχε σειρά αναρτήσεων που αποδείκνυαν σε πιο βαθμό και πως θίγονταν οι στρατιωτικοί και οι οικογένειες τους.
Τώρα όμως και ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο προχωρά στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά καταλήγει σε συμφωνία με την Τρόικα ακόμη πιο επώδυνων μέτρων, σιγή…
Κουβέντα…
Λες και δεν έγινε τίποτε!
Για το σαιτ kranos.gr δεν υπάρχει θέμα…
Με τα πιο αγωνιώδη λόγια περιγράφεται η επιθετικότητα της Τουρκίας έναντι της Κύπρου, η πρεμούρα τους για το τι θα γίνει με την ΑΟΖ και τα πετρέλαια, αλλά για τον Τσίπρα-Καμμένο που κήρυξαν τον πόλεμο στην κοινωνία για να εξυπηρετήσουν τους εργοδότες και τους τοκογλύφους, σιγή…
Την ίδια τακτική ακολουθεί και ένα άλλο σαιτ, το armynow.net το οποίο αναδεικνύει τις δημόσιες σχέσεις του ΥΕΘΑ και ηγέτη των ΑΝΕΛ, Π.Καμμένου, τις πολεμικές προετοιμασίες, αλλά για την κυβερνητική συμφωνία που θίγει με τόσο δραματικό και ανεπανόρθωτο τρόπο το σύνολο του προσωπικού των Ε.Δ., αλλά κυρίως το σύνολο του κόσμους της εργασίας, τσιμουδιά…
Όσο για το militaire.gr περιορίζεται στην επίσημη  φιλοκυβερνητική εκδοχή του ΑΠΕ, προβάλλει το έργο του Πάνου Καμμένου και την ένταση στα ελληνοτουρκικά…
Το defence-point.gr είναι ένα μιλιταριστικό σαιτ που φαίνεται δραστηριοποιείται σε μια άλλη χώρα, χωρίς μνημόνια, αλλά με πολίτες που ξημεροβραδιάζονται με το ερώτημα ποια πολιτική θέση της Χαμάς βολεύει   περισσότερο το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ;
Τελικά, νομίζουμε ότι για μια κόμη φορά, για ένα ακόμη Μνημόνιο, δικαιώνονται όσοι υποστηρίζουν ότι για τις ελληνικές μνημονιακές κυβερνήσεις "ακόμη και αν δεν υπήρχε Ερντογάν θα έπρεπε να τον εφεύρουν…!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Κάλεσμα της ΑΔΚ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος

Από την Αραβική άνοιξη και την Ουκρανία μέχρι την Γαλλία και την Συρία είναι εμφανές ότι τα σύννεφα του πολέμου σκιάζουν όλο και περισσότερο την ζωή των «από κάτω». Η επίθεση των ΗΠΑ εναντίον του καθεστώτος Άσαντ μοιάζει σαν έτοιμη από καιρό και η συμμετοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι καθοριστική και κυρίως επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι η συμμετοχή των ελληνικών βάσεων και στρατιωτικών δυνάμεων πρόκειται να διευρυνθεί.Το ελληνικό κράτος συμμετέχει ενεργητικά σε αυτά τα σχέδια, συνένοχος και συνδιοργανωτής στον κοινωνικό και διακρατικό πόλεμο, και μάλιστα με επεκτατικές βλέψεις. Το ότι συμμετέχει στις διεθνείς ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, από υποδεέστερες θέσεις στο διεθνή ανταγωνισμό, δεν μειώνει καθόλου τη ευθύνη του στην όξυνση των αντιθέσεων και την αναβάθμιση της πολεμικής απειλής. Το επίδικο για εμάς είναι να βγουν επιτέλους τα αναγκαία συμπεράσματα και να υπάρξει συγκεκριμένη αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική και αντιεθνικιστική στοχοθεσία του κινήματος εδώ. Ζούμε σε κράτος μέλος των μεγαλύτερων καπιταλιστικών-ιμπεριαλιστικών ολοκληρώσεων που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Σε αυτή τη συγκυρία, πρώτιστο καθήκον του αντιπολεμικού κινήματος στην Ελλάδα είναι η άμεση συγκρότηση ενός ισχυρού αντιπολεμικού κινήματος που θα σταματήσει την πολεμική προετοιμασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με την ίδια σιδηρά πυγμή, που στο εσωτερικό καταστρέφει εργασιακά δικαιώματα, βυθίζει τα κατώτερα και μεσαία στρώματα στο ζόφο της ανεργίας, εγκλείει τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, στο εξωτερικό συμμετέχει σε 15 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, κλείνει συμφωνίες συνεκμετάλλευσης και αμυντικής συνεργασίας στην ανατολική Μεσόγειο με την χούντα της Αιγύπτου και το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ, προχωρά σε επιθετική εξωτερική πολιτική και όξυνση του ανταγωνισμού με την Τουρκία στο Αιγαίο, διεκδικεί κομμάτι απ' την κατασκευαστική πίτα της Συρίας με πρόσχημα την ανοικοδόμηση μετά απ' την «ομαλοποίηση», δηλαδή την επιβολή των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών και των πολυεθνικών εταιρειών.



Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή του μαζικού κινήματος, να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος καθώς και τις αναγκαίες δράσεις στον πόλεμο που ήδη διεξάγεται στην Συρία απέναντι στο ελληνικό κράτος που παίζει κομβικό ρόλο.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να ανοίξει πιο πολύ παρά ποτέ η κουβέντα για ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα και πάνω στην λογική αυτή παρουσιάζουμε κάποια κριτήρια για πολιτικό και κινηματικό συντονισμό.

1. Ανατροπή των πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους και στην οικοδόμηση του συστήματος άμυνας / ασφάλειας ενάντια στους λαούς. ΟΧΙ στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Μαζικό διεθνιστικό κίνημα για την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των λαών στη περιοχή μας και όλο τον κόσμο.

2. Κλείσιμο της βάσης της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Άραξου, του στρατηγείου Λάρισας, του Γ' σώματος στρατού (NDC-GR), της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας. Μπλοκάρισμα κάθε μορφής συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό διακρατικό πόλεμο.

3. Καμία άσκηση, πολυεθνική ή εθνική, διαχείρισης εξεγέρσεων, καταστολής πλήθους, εσωτερικής ασφάλειας, ανακατάληψης κτιρίων και εργοστασίων και κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.

4. Όχι στη στράτευση στα 18 και τους νέους εξοπλισμούς. Κανένας “κοινωνικός ρόλος” του στρατού, καμία εθελοντική και εργασιακή υπηρεσία στη μηχανή του πολέμου.
5. Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου, την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Ερντογάν και κάθε επίδοξου διαχειριστή των (κοινών) πολιτικών τους. Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου.
6. Οικοδόμηση κοινών όρων ζωής των ντόπιων με τους πρόσφυγες. Όχι στη γκετοποίηση. Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Κατάργηση του εκτάκτου δικαίου υποδοχής, απόρριψης, διαλογής, απελάσεων και εγκλεισμού των προσφύγων.
''Να διασώσουμε την τάξη μας και να σωθούμε μαζί της''
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου