Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

«Χαίρε Καίσαρα, ελληνικό κράτος! Οι αναλώσιμοι σε χαιρετούν» Κι άλλο ατύχημα στον ελληνικό στρατό, ξανά με τζιπ

Την Τετάρτη, 3 Μαΐου, νέο ατύχημα, μετά τη δολοφονία του 23χρονου στρατονόμου και του τραυματισμού του συνοδηγού του, πάλι με ένα ακόμα σαράβαλο τζιπ του ελληνικού στρατού, συνέβη στον Αυλώνα. Αυτή τη φορά, εντός του στρατοπέδου, με τον ελαφρό τραυματισμό του οδηγού και του συνοδηγού. Την είδηση την μαθαίνουμε με μια δόση μεταφυσικής και σκοταδισμού, με «βασκανίες» και αιτήματα για «ευχέλαια»:
Μπορεί οι «εξοπλιστικές ανάγκες» να αφορούν τεχνολογία αιχμής και δισεκατομμυρίων, οι ασκήσεις, η εκπαίδευση και οι τακτικές του στρατού να αφορούν την εφαρμογή των πιο σύγχρονων δογμάτων άμυνας-ασφάλειας, όταν όμως πρέπει να εξηγηθεί στην «κοινή γνώμη» τι πραγματικά σημαίνουν όλα αυτά για τη ζωή της νεολαίας και της φτωχής κοινωνικής πλειοψηφίας, τότε ο λόγος πάει στους παππάδες, τα «ιερά και τα όσια», το «μάτιασμα» και την αγία γραφή…
Το γεγονός ότι δεν συνέβη στην εθνική οδό, όπως το προηγούμενο, μάλλον «βοηθάει» στο να παρουσιαστεί η είδηση στα ψιλά της ειδησεογραφίας, σαν μια ακόμα «ατυχής πληροφορία», μερικές μέρες μετά το ίδιο το συμβάν. Αλήθεια, γι’ αυτό το ατύχημα γιατί δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση το ΓΕΣ; Δεν έχει διατάξει κάποια ΕΔΕ, την οποία «θα ανακοινώσει δημόσια», για τα αίτια ενός ακόμη ατυχήματος, που ανεβάζει τον καταστροφικό απολογισμό της πολεμικής μηχανής σε πάνω από ένα νεκρό και δύο τραυματίες το μήνα, επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το τελευταίο διάστημα;
Θυμίζουμε το γεγονός ότι το ΓΕΣ και το ΓΕΕΘΑ ακόμη χρωστούν τις ΕΔΕ που ανακοίνωσαν για τα πολύνεκρα δυστυχήματα του τελευταίου μήνα. Ακόμη χρωστούν εξηγήσεις για τις πραγματικές αποστολές που καλούνταν να εκτελέσουν όσοι σκοτώθηκαν μέσα σε σαπάκια και σαράβαλα και κατά τη διάρκεια της εντατικής πολεμικής προετοιμασίας του ελληνικού στρατού. Δεν περιμέναμε, βέβαια, κάτι. Αυτό το ξέρουν καλά οι εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι των δολοφονημένων φαντάρων του ελληνικού στρατού την τελευταία 20ετία, που ακόμα δεν έχουν πάρει ούτε ένα πόρισμα για τους θανάτους των δικών τους, που είδαν ακόμα και τα αστικά δικαστήρια να αθωώνουν τους υπεύθυνους για αυτές τις τραγωδίες κι ένα ολόκληρο στρατιωτικό σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης.
Τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, οι απολογητές της κυβέρνησης, των επιτελείων και του υπουργείου εθνικής άμυνας, όταν δεν κάνουν γαργάρα τα διαρκή ατυχήματα ή και τις δολοφονικές πρακτικές του Ε.Σ., με θύματα φαντάρους, υπαξιωματικούς ακόμα και υψηλόβαθμους αξιωματικούς, το ρίχνουν στο ξεμάτιασμα. «Η κακή τύχη» μας λένε «δεν λέει να εγκαταλείψει το ΓΕΣ».
Αποκαλύπτεται, όμως, όλο και πιο συχνά, ακόμα και από τις ίδιες τις μαρτυρίες τους, ότι η βάρβαρη πολεμική προετοιμασία, πριν οδηγήσει τους λαούς σε σκοτωμούς και θυσίες για τα συμφέροντα του αστικού συστήματος εξουσίας, ήδη δολοφονεί «σε καιρό ειρήνης». Κι αυτό, μάλιστα, το παραθέτουν με θράσος και χυδαιότητα σαν «υπολογισμένες απώλειες» και σαν «φυσικό μέγεθος» - ή… μάλλον, «μετα-φυσικό»...
Το τελευταίο ατύχημα έγινε κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής άσκησης ενεργοποίησης του τμήματος άμεσης επέμβασης (ΤΑΕ) του στρατοπέδου, στο οποίο πήγε χωρίς ειδοποίηση ο Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, την Τετάρτη. Είναι ίδια με τις ασκήσεις Τμημάτων Χρονικής Ετοιμότητας (ΤΧΕ) στον Έβρο και τα νησιά, είναι μέρος των συνεχών ασκήσεων καταστολής πλήθους, κατάληψης κτιρίων, των πολυεθνικών ασκήσεων με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, του Ισραήλ, του Κατάρ. Για μια τέτοια άσκηση, συνέβη ένα ακόμα ατύχημα. Όπως για την πώληση προστασίας, αισθήματος ασφάλειας στους πληθυσμούς της Β. Ελλάδας, αλλά και τσαμπουκά στους γειτονικούς λαούς, σκοτώθηκαν τέσσερα στελέχη του Ε.Σ., σε αποστολή «αστυνομικού» πριν από λίγο καιρό.
Δεν έχει καμιά σημασία, που το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και οι στρατευμένοι των μάχιμων μονάδων καταγγέλλουν την βαρβαρότητα της πολεμικής ετοιμότητας του ελληνικού στρατού, τα πραγματικά αίτιά της και τις πραγματικές επιπτώσεις της στο προσωπικό. Το ελληνικό κράτος, η πολεμοχαρής συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το σύνολο των επιτελείων, είναι αποφασισμένοι να θυσιάσουν όποιον και ό,τι χρειάζεται για την διεξαγωγή του επιθετικού ρόλου του στη ΝΑ Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.
Μετά τους θανάτους τόσων ανθρώπων, τα ίδια ελικόπτερα που τους έστειλαν στο θάνατο, συνεχίζουν να πετούν και να οδηγούν σε βλάβες και ατυχήματα. Τα ίδια οχήματα που τους σκότωσαν, συνεχίζουν να προκαλούν τραυματισμούς και απώλειες. Δεν είναι «θέμα τύχης» ή «ατυχίας». Είναι το καλά υπολογισμένο αποτέλεσμα του μιλιταρισμού, της; στρατιωτικοποίησης, της υποτίμησης των ανθρώπινων ζωών, της νεολαίας και των αναλώσιμων του ελληνικού στρατού. Δεν τους νοιάζει ποιοι και πόσοι πεθαίνουν, τραυματίζονται ή -κυριολεκτικά- δολοφονούνται. Θα συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι να πετύχουν ολοκληρωτικά τους στόχους τους.
Βίτσας και Καμμένος, με χυδαιότητα μας λένε ότι αυτά έχει «η αποστολή των ενόπλων δυνάμεων». Τα μιλιταριστικά site, τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα παπαγαλάκια του υπουργείου και των εθνικών και πολυεθνικών εμπόρων όπλων, κάνουν σπέκουλα πάνω στους νεκρούς, απαιτώντας νέες αγορές όπλων, νέα μεταχειρισμένα ελικόπτερα, νέα φράγκα για να κινηθεί η μηχανή του κέρδους και του μιλιταρισμού, πάνω στα νεκρά και τραυματισμένα κορμιά της νεολαίας, που θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο θα συνεχίσουν την επιθετική και τυχοδιωκτική τους πολιτική ενάντια στους λαούς, εντός κι εκτός συνόρων.

Δεν χρειάζεται κανένα «ευχέλαιο» για αυτά που συμβαίνουν στον ελληνικό στρατό. Χρειάζεται ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα μέσα κι έξω από το στρατό, μπλοκάρισμα των ασκήσεων, του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού, μπλοκάρισμα της πολεμικής προετοιμασίας και των εξοπλισμών. Χρειάζεται ένα μαζικό διεθνιστικό κίνημα που θα επιβάλλει ειρήνη στην περιοχή, με την ανατροπή των κυβερνήσεων του πολέμου και της καταστολής, σηκώνοντας το γάντι στην στρατιωτική επιθετικότητα, την πολεμική ένταση και τα μέτρα-οδοστρωτήρα του σύγχρονου καπιταλισμού.

Να σταματήσουν τώρα οι ασκήσεις ετοιμότητας
Να αποσυρθούν τα οχήματα και τα ελικόπτερα-νεκροφόρες
Να σταματήσουν οι περικοπές για τα αναγκαία για τη ζωή των στρατευμένων.
Να σταματήσουν οι αγορές όπλων, οι πολυεθνικές ασκήσεις.
Καμιά συμμετοχή σε ΝΑΤΟ, Ευρωστρατό, αποστολές εντός κι εκτός συνόρων

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Να ανατραπούν!

Παραθέτουμε το κάλεσμα κοινού αγώνα μέσα κι έξω από το στρατό
του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου