Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Η Γερμανία μεταφέρει τεθωρακισμένα στην Εσθονία

Οκτώ άρματα μάχης Leopard 2 του γερμανικού Στρατού θα... σηκώσουν σκόνη στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Εσθονία υπό την ονομασία Spring Storm 2017, μαζί με αμερικανικά Μ1Α2 Abrams, βρετανικά Challenger 2 και γαλλικά Leclerc. Μαζί τους στην “Ανοιξιάτικη Καταιγίδα” και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού από την Εσθονία και τις συμμαχικές χώρες που συμμετέχουν στα γυμνάσια τα οποία θα διαρκέσουν έως τις 26 Μαίου. 
Αρχικά τα γερμανικά Leopard θα χρησιμοποιηθούν ως οχήματα μεταφοράς πεζικού αλλά στην επόμενη φάση της άσκησης θα λάβουν μέρος σε επιχειρήσεις μάχης, διευκρίνισε η εκπρόσωπος των εσθονικών Ενόπλων Δυνάμεων, Υπολοχαγός Κρίστελ Μαασικμετς. 

Στην άσκηση Spring Storm 2017 λαμβάνουν μέρος σχεδόν 9.000 άτομα από 13 χώρες. Η Βρετανία έστειλε 800 στρατιώτες από Τάγμα που ήδη έχει αναπτυχθεί στην Εσθονία, η Γαλλία περίπου 300 και η γερμανική Bundeswehr 400. Στις συμμαχικές χώρες που έχουν στείλει προσωπικό συμπεριλαμβάνονται ο Καναδάς, η Φινλανδία, η Γεωργία, η Λιθουανία, η Λετονία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ισπανία, η Ουκρανία και οι ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου