Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ήρθε ο λογαριασμός στους στρατιωτικούς για το νέο Μνημόνιο: πετσόκομμα μισθών, συντάξεων... πληρώστε και τις στολές!


Δίπλα στους πετσοκομμένους μισθούς και τις συντάξεις που περικόπτονται, έχουμε και το έκτακτο  «Κοστούμι» 2.000 ευρώ για τους στρατιωτικούς με διαταγή ΓΕΕΘΑ
ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ... 10 ΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ
Πανηγύριζαν την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, ο Καμμένος και ο Βίτσας, οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ο Αμερικανός πρέσβης, οι έμποροι όπλων και οι βιομήχανοι που κατασκευάζουν όπλα, το στρατιωτικό και αστυνομικό κατεστημένο, όλοι αυτοί που συμμετείχαμ στο 5ο Ετήσιο Συνέδριο για την Άμυνα και την Ασφάλεια, “EXPOSEC-DEFENSEWORLD”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων.Ο λόγος;
Έκλεισε η συμφωνία, θα υπογραφεί το νέο Μνημόνιο.
Θα μπορούν λέει ελεύθερα να Αγοράζουν όπλα, να κάνουν τις πολεμικές τους προετοιμασίες και να κλείνουν συμβόλαια στο εξωτερικό οι βιομήχανοι του πολέμου με την πλήρη συνδρομή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του κράτους και του ελληνικού στρατού.
Βέβαια γρήγορα ήρθε και ο λογαριασμός -για τον οποίον φυσικά λυπούνται, αλλά τι να κάνουμε πρέπει να εξυπηρετήσουμε τους επιχειρηματίες και τους τοκογλύφους!
Δίπλα λοιπό στους συναδέλφους φαντάρους που φορτώνονται αυτοί και οι οικογένειες τους το βάρος της υποχρεωτικής θητείας -θυμίζουμε ότι περιορίζονται στο ελάχιστο στα είδη που προσφέρει ο Στρατός, κόβονται τα δωρεάν εισιτήρια, το φαγητό και οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες κλπ- έρχονται να πάρουν θέση οι στρατιωτικοί.
Δίπλα στους πετσοκομένους μισθούς και τις συντάξεις που περικόπτονται, έχουμε και το έκτακτο  «Κοστούμι» 2.000 ευρώ για τους στρατιωτικούς με διαταγή ΓΕΕΘΑ
ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ... 10 ΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ

Τώρα όσο πότε είναι αναγκαίο το κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου με Στολή.
Ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το μιλιταρισμό.
Απαιτείται κοινή πάλη ενάντια στην κυβέρνηση και τα Μνημόνια, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα 

Με «χαράτσι» ύψους 2.000 ευρώ «απειλούνται» να επιβαρυνθούν αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά τη χθεσινή εσωτερική διαταγή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας που γνωματεύει αλλαγή του κανονισμού στολών. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων ΓΕΕΘΑ εξέδωσε την επίμαχη διαταγή, στην οποία γνωματεύει αλλαγή του διακλαδικού κανονισμού στολών.
Στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος επί του οποίου γνωματεύει το Συμβούλιο τροποποιούνται οι διατάξεις υπ’ αριθμ. 4_1/2015, με το σχετικό έγγραφο να έχει κοινοποιηθεί στον υπουργό Εθνικής Αμυνας και τον αναπληρωτή υπουργό. Το σχέδιο ΠΔ αναμένεται να αποσταλεί στη συνέχεια στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Η τροποποίηση του κανονισμού στολών καθιστά υποχρεωτικές για τους ενστόλους δέκα στολές. Εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ εξηγεί στο «Εθνος» ότι οι στολές του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων διακρίνονται σε βασικές και επιπρόσθετες.
Σύμφωνα με το ισχύον ΠΔ, οι επιπρόσθετες στολές φέρονται από το προσωπικό που υπηρετεί σε συγκεκριμένες θέσεις, οι οποίες λόγω της ιδιαιτερότητας της αποστολής τους και της φύσης του έργου τους απαιτούν τη χρήση στολής με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Οι βασικές στολές διακρίνονται σε κύριες, παρεπόμενες και προαιρετικές. Οι κύριες στολές έχουν αρίθμηση από 1 έως 10, η οποία είναι κοινή και για τους τρεις Κλάδους και Κοινά Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η γνωμάτευση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων ΓΕΕΘΑ καθιστά αυτές τις δέκα στολές υποχρεωτικές για όλους τους υπηρετούντες, χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλεψη να χορηγούνται στο προσωπικό από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ή πρόβλεψη σχετικού επιδόματος. Με αυτόν τον τρόπο το κόστος των στολών θα το επιβαρυνθούν αποκλειστικά οι ένστολοι, οι οποίοι θα κληθούν να ράψουν τις στολές. Σύμφωνα με ενστόλους, το κόστος μίας στολής ανέρχεται περίπου στα 200 ευρώ. Το υψηλό κόστος, όπως εξηγούν αξιωματικοί, προκύπτει από το γεγονός ότι θα πρέπει να τις προμηθευτούν από ράφτη. Οι ένστολοι δεν λαμβάνουν επίδομα στολής και μετά τη γνωμάτευση για τροποποίηση του κανονισμού στολών, αν τελικά περάσει, θα κληθούν να καταβάλουν από την τσέπη τους το ποσό των 2.000 ευρώ. Μάλιστα το «χαράτσι» έρχεται σε μια περίοδο που οι μισθοί των ενστόλων έχουν δεχθεί απανωτές μειώσεις. Επιπλέον κάθε φορά που αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων θα παίρνει βαθμό θα πρέπει να αλλάζει τη στολή του και κατ’ επέκταση να επιβαρύνεται με το κόστος, που έρχεται να προστεθεί στα έξοδα του προϋπολογισμού ενός ή μίας αξιωματικού, ειδικά και στις περιπτώσεις που υπάρχει μετάθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», δεν έχει γίνει χορηγία στολών εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ στη Δραπετσώνα λειτουργεί το 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο, που ενδεχομένως θα μπορούσε να αναλάβει την παραγωγή στολών.
Οι δέκα υποχρεωτικές στολές των στρατιωτικών
Οι δέκα κύριες στολές του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, που καθίστανται υποχρεωτικές με την επίμαχη διαταγή του ΓΕΕΘΑ, προσθέτουν μπελάδες στους ενστόλους, καθώς κινδυνεύουν να ελεγχθούν πειθαρχικά σε περίπτωση που δεν φέρουν τις στολές σε εκδήλωση. Στο ΠΔ. υπ' αριθ. 18 του 2015, που αφορά την «Κύρωση του Διακλαδικού Κανονισμού Στολών του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων», αναφέρεται ότι οι δέκα στολές είναι «οι συνηθέστερες, από πλευράς χρήσης, καθόσον φέρονται κατά την εκτέλεση των συνήθων υπηρεσιακών καθηκόντων, συμπεριλαμβανομένων των περιστάσεων, όπου τα στελέχη παρευρίσκονται σε επίσημες τελετές-εκδηλώσεις».
Ειδικότερα, διακρίνονται σε: Στολή υπ' αριθ. 2 (χειμερινή) Στολή Τελετών, Στολή υπ' αριθ. 8 (χειμερινή-θερινή) Στολή Περιπάτου και Υπηρεσίας, Στολή υπ’ αριθ. 8α (θερινή) Στολή Υπηρεσίας, Στολή υπ' αριθ. 8β (χειμερινή) Στολή Υπηρεσίας, Στολή υπ' αριθ. 8γ (θερινή) Στολή Περιπάτου και Υπηρεσίας (Αφρικανικού τύπου) (μόνο για το ΠΝ), Στολή υπ' αριθ. 9 (χειμερινή-θερινή) Στολή Ασκήσεων - Εκστρατείας και Στολή υπ' αριθ. 10 (χειμερινή-θερινή) Διακλαδική στολή Ασκήσεων -Εκστρατείας.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου