Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Οι άθλιες συνθήκες για τους μισθοφόρους στρατιώτες οδήγησαν στη Παταγώδη Αποτυχία του Διαγωνισμού πρόσληψης ΟΒΑ

Για την Παταγώδη Αποτυχία του Διαγωνισμού πρόσληψης ΟΒΑ που επιχείρησε ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ηγέτης των ΑΝΕΛ, εκμεταλλευόμενος την Ανεργία και τα Αδιέξοδα που προκαλεί η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην νεολαία είναι πολλές οι αιτίες.
Σαφώς και ένας από τους σημαντικότερους είναι οι χαμηλές αμοιβές των 600 ευρώ. Για να κάνεις το Μισθοφόρο στην πρώτη γραμμή, στις πιο άσχημες μονάδες, με τεράστιο το κόστος σίτισης-στέγασης-μετακίνησης.
Επίσης, όμως σημαντικός λόγος που ευτυχώς κράτησε τους νέους μακριά από τον Στρατό είναι η εμπειρία των ΕΠ.ΟΠ., της προηγούμενης γενιάς Μισθοφόρων Στρατιωτών που κρίθηκαν ακριβοί και αντικαθίστανται.
Εκτελώντας τις πιο ταπεινές υπηρεσίες, κάτι μεταξύ φαντάρου και υπαξιωματικού, εισπράττοντας την περιφρόνηση όλων, οι περισσότεροι βύσματα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά και του Δημάρχου, του Μητροπολίτη, του υψηλόβαθμου στρατιωτικού, έμαθαν από πρώτο χέρι ότι πάντα υπάρχει ένα μεγαλύτερο βύσμα για να σε τσαλαπατήσει.

Έτσι λοιπόν η αρθρογραφία επισημαίνει ότι υπάρχουν  ΕΠ.ΟΠ. “βιδωμένοι” επί 10ετία σε μια φρουρά αλλά στο ΓΕΣ πανηγυρίζουν για τις μεταθέσεις και κάνουν δημόσιες σχέσεις.

Όμως θα πρέπει να απαντήσουν πως είναι δυνατόν ΕΠΟΠ που έχουν συμπληρώσει 10 χρόνια σε δύσκολες φρουρές να μην μπορούν να μετατεθούν όχι σε μονάδες αστικών κέντρων, αλλά ούτε καν σε άλλες ακριτικές περιοχές!
ΕΠΟΠ με εννέα χρόνια σε νησί πρώτης γραμμής ζητά να μετατεθεί στην Θράκη και δεν μπορεί! 
Γιατί; 
Ποιο είναι το πρόβλημα να πάει σε μονάδα της Θράκης;
Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο και δεν περιορίζεται σε “μερικούς ΕΠΟΠ”. Είναι πολλά τα παράπονα.
 Ας δουν λοιπόν στο ΓΕΣ τους “βιδωμένους” επί μία δεκαετία ΕΠΟΠ σε μια φρουρά και ας προσπαθήσουν όσους μπορούν και είναι εφικτό να τους ικανοποιήσουν. 
Δεν θα πάνε σε υπηρεσία γραφείου οι άνθρωποι. 
Σε μάχιμες μονάδες θα μετατεθούν.

Αφού αυτά επισημαίνει η αρθρογραφία και μάλιστα σάιτ που παίζει το ρόλο του εκπροσώπου τύπου της ηγεσίας των ΑΝΕΛ στο Πεντάγωνο φανταστείτε τι γίνεται...
Αλήθεια, ο ΑΓΕΣ Στεφανής, ο Πάνος Καμμένος και η Δ.Βίτσας τι κάνουν;


Εμείς απαντούμε άμεσα να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα του προσωπικού και να δώσουν λύσεις.
Κανένας νέος μην Καταταγεί Μισθοφόρος σε Στρατό και Αστυνομία
Καλούμε σε ένα μαζικό αποφασιστικό κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της ίδιας μας της ζωής, ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου