Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Θεσσαλονίκη: Μαζική σύσκεψη για την προετοιμασία του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου της 15ης Ιουνίου

H ANTIΠOΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Ιουνίου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σύσκεψη για την προετοιμασία της αντιπολεμικής -αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης ενάντια στην αντιδραστική τριμερή σύνοδο κορυφής Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου.
 Στην σύσκεψη συμμετείχαν και πήραν τον λόγο εκπρόσωποι από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ, το ΚΚΕ(μ-λ), την ΛΑΕ, το ΣΕΚ, την ΚΟΕ, την ΟΚΔΕ, το ΕΠΑΜ, το Άρδην και την Δημοτική κίνηση «Μένουμε Θεσσαλονίκη», την Κόντρα, την Χριστιανική Δημοκρατία, το ΕΕΚ και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Δημοκρατικά Δικαιώματα. Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι από παλαιστινιακές ενώσεις της πόλης.
Αποφασίστηκε η διοργάνωση μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου την Πέμπτη 15 Ιουνίου και διαδήλωση. Την Τρίτη 13 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου των φορέων και οργανώσεων που διοργανώνουν την κινητοποίηση. 

Οι συλλογικότητες που πήραν την πρωτοβουλία καλούν όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν ενεργά στη αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση και να διατρανώσουν μαζικά την αντίθεση στην παρουσία του εγκληματία Νετανιάχου και την εναντίωση τους στα φιλοπόλεμα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκές Ένωσης στην ανατολική Μεσόγειο, στην Μέση Ανατολή και στο Αιγαίο. Να καταγγείλουν την πολιτική ευθυγράμμισης και υποταγής της ελληνικής κυβέρνησης στα σχέδια αυτά και την συνεργασία της με το φιλοπόλεμο καθεστώς του Ισραήλ. Το κάλεσμα απευθύνεται σε κάθε σωματείο, σύλλογο και τοπική πρωτοβουλία αλλά και σε κάθε φιλειρηνικό πολίτη της πόλης. Όπως έγινε γνωστό στην σύσκεψη συνδικαλιστικές ενώσεις εκπαιδευτικών έχουν ήδη εκδώσει ψηφίσματα και καλούν σε κινητοποιήσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου