Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Κόβονται οι άδειες σε Φαντάρους και ΕΠΟΠ στον Έβρο

Αυτός είναι ο στρατός των «λεβέντικων βυσμάτων», των περικοπών και της πολεμικής προετοιμασίας του ΝΑΤΟ!
Έχουμε παρακολουθήσει με μεγάλη προσοχή τις δηλώσεις του ΥΠΕΘΑ που αναπαράγωνται συστηματικά τις τελευταίες μέρες πέρι των στρατιωτών στα σύνορα του Έβρου που αρνούνται με αυταπάρνηση τις μεταθέσεις τους σε μονάδες κοντά στον τόπο κατοικίας τους για τους τελαυταίους μήνες της θητείας τους. Εδώ και αρκετούς μήνες όπως έχουμε ξανα τονίσει η θητεία μας εδώ έχει γίνει ιδιαίτερα δύσκολη.
Τις τελευταίες μέρες όμως έχει γίνει πραγματικά ανυπόφορη. Λόγω της επιθεώρησης που θα γίνει στα μέσα του Ιουνίου, έχουν κοπεί όλες οι άδειες για στελέχη και φαντάρους στα ρίζια και στο 502! Χρειάστηκε ιδιαίτερη επιμονή και υπομονή από όσυς συναδέλφους κατάφεραν να πάρουν τελικά την προγραμματισμένη τους άδεια. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ενώ σε προηγούμενες επιθεωρήσεις οι άδειες δεν επηρεάζονταν, τώρα που διεξάγεται σε όλο τον Έβρο η ΝΑΤΟική άσκηση «NOOBLE JUMP» που έχει κάνει όλο τον Έβρο στρατοκρατούμενη περιοχή οι άδειες κόβονται!

Την ίδια στιγμή μας ξαναστέλνουν με μεγάλη συχνότητα για υπηρεσίες σε φυλάκια όπου καθόμαστε για μέρες απομονωμένοι. Πολλοί συνάδελφοι δεν μπορούν ούτε τις άδειες απολύσεως να πάρουν, ενώ άλλοι έχουν μήνες χωρίς άδεια και αναγκάζονται να υποστούν ακόμα περισσότερες μέρες χωρίς ξεκούραση από το καθημερινό τρέξιμο. Η κατάσταση που όπως περιγράφηκε πρόσφατα σε καταγγελία από την Καβύλη είναι αντιπροσωπευτική.


Από την στιγμή που τα πράγματα δυσκόλεψαν, στις μονάδες άρχισε η μάχη του βύσματος και αρκετοί φαντάροι με νύχια και με δόντια προσπαθούν να φύγουν από εδώ. Πολλοί το έχουν καταφέρει. Αυτό σε συνδιασμό με τις μικρές σειρές που κατατάσσονται έχει δημιουργήσει μία κατάσταση όπου οι υπηρεσίες δυσκολεύουν και οι έξοδοι λιγοστεύουν.

Είναι ποτέ δυνατόν οι φαντάροι να δηλώνουν αμετάθετο κάτω από τέτοιες συνθήκες; Όταν ο ΥΠΕΘΑ δήλωνε περηφάνεια για τους λεβέντες φαντάρους που δηλώνουν αμετάθετο είτε δεν ήξερε τι γίνεται πραγματικά στον Έβρο είτε έκανε δηλώσεις για την δημιουγία εντυπώσεων. Στον Έβρο δεν είναι όλα τα στρατόπεδα μεταθέσιμα όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του ΥΠΕΘΑ. Έχουν γίνει όμως μεταθέσιμα για πολλούς που βάζουν βύσματα και φεύγουν άρον άρον. Επίσης στα μεταθέσιμα στρατόπεδα οι μόνοι που δηλώνουν αμετάθετο είναι αυτοί που έχουν βολευτεί σε κάποιο καλό πόστο πάλι μέσω βυσμάτων. Από αυτούς που υπηρετούν στα μεταθέσιμα στρατόπεδα και δεν ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία, κανείς δεν μένει μέχρι το τέλος της θητείας του.

Η κατάσταση αυτή θα χειροτερέψει όπως φαίνεται, μόνο που εμείς δεν μπορούμε να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βγοουν παραπονούμενοι στις μονάδες τους, να αυξηθούν οι καταγγελίες και οι αντιστάσεις. Δεν γίνεται οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ και τα συμφέροντα των κυβερνήσεων να καταστρέφουν τις συνθήκες κάτω παό τις οποίες κάνουμε την θητεία μας. 

Να δωθούν κανονικά όλες οι άδειες, να βγουν οι συνάδελφοι στην αναφορά και στην ιεραρχία!
Δεν πολεμάμε για ΝΑΤΟ – ΕΕ – Ελληνική Ολιγαρχία

Επιτροπή Φαντάρων Έβρου

Οι φαντάροι είναι πολίτες με στολή, έχουν δικαιώματα, δεν είναι σκλάβοι κανενός!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου