Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Τους μαθητές στοχεύει ο Μιλιταρισμός-ΒΙΝΤΕΟ

Από την πρώτη στιγμή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έγινε αντιληπτό ότι η καλλιέργεια ενός επιθετικότερου και πιο επικίνδυνου εθνικισμού και μιλιταρισμού ήταν από τις βασικές στοχεύσεις της πολιτικής της. 
Σε αυτή την απόπειρα που θεωρούσε δεδομένη την συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και ενίσχυε την στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ, καταγράφεται μια πολιτική διαχείριση της που κάνει τον πόλεμο συστατικό τμήμα της αστικής παραγωγικής ανασυγκρότησης (βλέπε σχέδια για ανάδειξη της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας, θεώρηση της πολεμικής βιομηχανίας ως πυλώνας ανάπτυξης κλπ) αναπτύσσεται ένα ιδεολογικό αντιδραστικό πλαίσιο που εντάσσει με μεγαλύτερη σφοδρότητα το ¨ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" στην προπαγανδιστική φαρέτρα του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.
Αξίζει να τονιστεί ότι δεν πρόκειται για ακραίες συντηρητικής θέσεις και πρακτικές των ακροδεξιών ΑΝΕΛ ή της Μακρή, αλλά επεισόδια και προγραμματικές θέσεις που υποστηρίζουν ο Λαφαζάνης, ο Ήσυχος και η Κωνσταντοπούλου.
Βλέπεις η άγρια αντεργατική πολιτική πάει χέρι χέρι με τον Μεγαλοιδεατισμό της αστικής τάξης, που προκειμένου να ικανοποιήσει τις βλέψεις της στρατηγικής θέσης σε Βαλκάνια-Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο-Αφρική-Μέση Ανατολή έχει αποφασίσει να εμπλακεί σε πολεμικές αναμετρήσεις, εκκαθαρίζοντας όμως πρώτα την κατάσταση από τον εσωτερικό εχθρό, την νεολαία και το εργατικό κίνημα. 
Τα δόγματα άμυνας-ασφάλειας που αντιμετωπίζουν εργαζόμενους-μειονότητες-πρόσφυγες ως ασύμμετρες απειλές του αστικού συστήματος εξουσίας, βρίσκουν την συνέχεια τους στα ¨εθνικά μέτωπα" που απαιτούν εξοπλισμούς, συνεχή πολεμική ετοιμότητα, νέους χιλιάδες Μισθοφόρους Στρατιώτες, μας θέλουν κρέας στα κανόνια τους...  
Φαίνεται όμως ότι μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα του πληθυσμού έχει μπει στο στόχαστρο του εθνικισμού και μιλιταρισμού, που πέρα από τις επικίνδυνες και εξίσου γραφικές εκφράσεις των ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής και των μιλιταριστικών μέσων κοινωνική δικτύωσης (και όχι μόνο) δρομολογεί το επίσημο κράτος.
Το σχέδιο είναι καλά οργανωμένο, έχει ποικιλία μορφών και περικυκλώνει την ζωή της νεολαίας καθημερινά.
Ας δώσουμε όμως μερικά παραδείγματα που αναδεικνύουν το βάθος και την αντιδραστικότητα του κρατικού σχεδιασμού.
 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1ο:

Επίδειξη αλμάτων αλεξιπτωτιστών στον αερολιμένα Αλεξανδρούπολης

Επίδειξη αλμάτων από επίλεκτη μονάδα ειδικών δυνάμεων αλεξιπτωτιστών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/6 στον αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», με συγκεκριμένο και ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση σενάριο.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Στρατού και τον Αερολιμένα «Δημόκριτος» και την παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό 400 μαθητές δημοτικών σχολείων της Αλεξανδρούπολης.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2ο:
“Ο πιο μικρός ήρωας του Ναυτικού”
διαβάζουμε λοιπόν στο ακραία φιλοκυβερνητικό μιλιταριστικό σαιτ militaire.gr
"Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού “Ναυτική Επιθεώρηση”, με ένθετο το δεύτερο ιστορικό παραμύθι από την σειρά: Ο ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ, των εκδόσεων της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού. Το παραμύθι έχει τίτλο: “Νικήτας, ο πιο μικρός πυρπολητής”. Συγγραφέας του είναι η Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου, ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας και την εικονογράφηση επιμελήθηκε ο Γιάννης Νάκας, Αρχαιολόγος- MA in Maritime Archaeology. 
Κεντρικός ήρωας είναι ένα αγοράκι, το οποίο λαμβάνει μέρος σε περιπέτειες κατά την περίοδο της Επαναστάσεως του 1821. Οι μικροί αναγνώστες-τριες έρχονται σε επαφή με ένδοξες πτυχές της νεότερης Ελληνικής Ναυτικής Ιστορίας και μαθαίνουν για τα κατορθώματα ηρώων της εποχής. Ναυτικές συγκρούσεις, όπως η ναυμαχία της Ερεσσού, καθώς και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες (π.χ. Κατασκευή πυρπολικού), μετατρέπονται σε εργαλεία, μέσα από τα οποία συνδέεται η ιστορία με την παιδική φαντασία. Ο Νικήτας και η παρέα του είναι πρόσωπα φανταστικά, ενώ οι υπόλοιποι χαρακτήρες που αναφέρονται (π.χ. Καλαφάτης, Πατατούκος, Παπανικολής κ.α.) είναι ιστορικοί. Μέσα από τις σελίδες του παραμυθιού ξετυλίγονται στοιχεία, εικόνες και δράσεις, οι οποίες βασίζονται σε πηγές συγγραφέων της εποχής. Με τον Νικήτα το παιδί μαθαίνει με ευχάριστο τρόπο Ιστορία ενισχύοντας τη μνήμη και την κριτική ικανότητα".

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3ο:

Μιλιταριστική Εκπομπή "Με Αρετή και Τόλμη 11/6/2017" και επισκευή "ΑΒΕΡΩΦ"
Όποιος είχε την ατυχία να παρακολουθήσει τη μιλιταριστική εκπομπή ¨Αρετή και Τόλμη" την Κυριακή 11/6 θα οδηγούνταν σε πολλά και κρίσιμα συμπεράσματα.
Ιδιαίτερος λόγος έγινε από τους συντελεστές της εκπομπής για την ανακαίνιση του "ΑΒΕΡΩΦ" και τους λόγους που ώθησαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε αυτή την κίνηση.
Τονίζεται λοιπόν η αύξηση της επισκεψιμότητας του πλοίου-πλωτού πολεμικού μουσείου από οικογένειες και μαθητές. Εκεί μαθαίνουν για την "πολεμική αρετή των Ελλήνων", που τόσο σημασία έχει σήμερα που κρίνονται τόσα πολλά στην Ανατολική Μεσόγειο.
Φυσικά στην εκπομπή γίνεται αναφορά τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο, στο ΚΕΝΑΠ και στον Νατοικό αγώνα κατά της τρομοκρατίας και στη θέσπιση του Έτους 2017 ως έτος ΕΘΝΟΘΥΛΑΚΗΣ που διαφημίζει την στρατιωτικοποίηση συνολικά του λαού μας.


ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ¨ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ" ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ, ΓΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Επαναφέρουμε την Πρόταση Ανασυγκρότησης του Αντιπολεμικού Κινήματος
Το ελληνικό κράτος είναι συνένοχος και συνδιοργανωτής στον κοινωνικό και διακρατικό πόλεμο, μάλιστα με επεκτατικές βλέψεις. Το ότι συμμετέχει στις διεθνείς ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, από υποδεέστερες θέσεις στο διεθνή ανταγωνισμό, δεν μειώνει καθόλου τη ευθύνη του στην όξυνση των αντιθέσεων και την αναβάθμιση της πολεμικής απειλής. Το επίδικο είναι να βγουν επιτέλους τα αναγκαία συμπεράσματα και να υπάρξει συγκεκριμένη αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική και αντιεθνικιστική στοχοθεσία του κινήματος εδώ.
Ζούμε σε κράτος μέλος των μεγαλύτερων καπιταλιστικών-ιμπεριαλιστικών ολοκληρώσεων που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Σε αυτή τη συγκυρία, πρώτιστο καθήκον είναι η άμεση συγκρότηση ενός ισχυρού αντιπολεμικού κινήματος που θα σταματήσει την πολεμική προετοιμασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και της ελληνικής αστικής τάξης. 
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή, να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος απέναντι στο ελληνικό κράτος που παίζει κομβικό ρόλο στους σύγχρονους, μικρούς και μεγάλους, πολέμους. 
Γι’ αυτήν ακριβώς την ανάγκη, παρουσιάζουμε κάποια κριτήρια για πολιτικό και κινηματικό συντονισμό
1. Ανατροπή των πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και της ελληνικής κυβέρνησης, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους και στην οικοδόμηση του συστήματος άμυνας-ασφάλειας ενάντια στους λαούς. ΟΧΙ στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Μαζικό διεθνιστικό κίνημα για την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των λαών στη περιοχή μας και όλο τον κόσμο.
2. Κλείσιμο της βάσης της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Άραξου, του στρατηγείου Λάρισας, του Γ' Σώματος Στρατού (NDC-GR), της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας. Μπλοκάρισμα κάθε μορφής συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό διακρατικό πόλεμο.
3. Καμία άσκηση, πολυεθνική ή εθνική, διαχείρισης εξεγέρσεων, καταστολής πλήθους, εσωτερικής ασφάλειας, ανακατάληψης κτιρίων και εργοστασίων και κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.
4. Όχι στη στράτευση στα 18 και τους νέους εξοπλισμούς. Κανένας «κοινωνικός ρόλος» του στρατού, καμία εθελοντική και εργασιακή υπηρεσία στη μηχανή του πολέμου. 
5. Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου, την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Ερντογάν και κάθε επίδοξου διαχειριστή των (κοινών) πολιτικών τους. Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου. Όχι στην νέα Εθνοφυλακή και τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων.
6. Οικοδόμηση κοινών όρων ζωής των ντόπιων με τους πρόσφυγες. Όχι στη γκετοποίηση. Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Κατάργηση του εκτάκτου δικαίου υποδοχής, απόρριψης, διαλογής, απελάσεων και εγκλεισμού των προσφύγων.

Ζητούμε από τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες να τοποθετηθούν δημόσια με τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις τους και -πάνω απ’ όλα- με θέληση να συμβάλουν σε έναν ειλικρινή διάλογο για τους νέους μεγάλους αγώνες ενάντια στους σύγχρονους πολέμους. Θέλουμε να γίνουμε μέρος ενός νέου μεγάλου αντιπολεμικού κινήματος, που θα απελευθερώσει τους λαούς από τα δεινά των πολεμικών επιχειρήσεων και των ανθρώπινων καταστροφών.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ
ΜΕ ΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Τηλ: 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου