Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Επίθεση στο Λονδίνο. Μέι: Αρκετά ανεχτήκαμε τους τρομοκράτες-ΕΜΕΙΣ ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ




Αναβάθμιση της Στρατιωτικοποίησης, του ελέγχου-πειθάρχισης, αύξηση ποινών,  νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις εξαγγέλλει η Βρετανία ενώ Έρευνα διακομματικής επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου αποκαλύπτει ότι "O πόλεμος που γέννησε τον ISIS στηρίχθηκε σε ΝΑΤΟική προπαγάνδα".
Εξοργισμένη δείχνει η πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης των Συντηρητικών στη Βρετανία μετά τα δραματικά γεγονότα στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ.

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, αρπάζει την ευκαιρία για να απειλήσει με νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και βομβαρδισμούς σε Μέση Ανατολή και Αφρική, αλλά και να τρομοκρατήσει τους πολίτες της χώρας της με τη λήψη νέων τρομοκρατικών μέτρων.
Δηλώνει λοιπόν: "Αρκετά ανεχτήκαμε τους τρομοκράτες".
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αντέδρασε στη διπλή τρομοκρατική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους στο Λονδίνο λέγοντας πως τα πράγματα δεν μπορεί να συνεχίσουν όπως ήταν και πως η στρατηγική της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας χρειάζεται να αναθεωρηθεί από τέσσερις πλευρές.
«Πιστεύουμε πως έχουμε μια νέα τάση στην απειλή που αντιμετωπίζουμε καθώς η τρομοκρατία εκτρέφει τρομοκρατία και οι δράστες εμπνέονται να επιτίθενται όχι μόνο βάσει προσεκτικά καταστρωμένων σχεδίων έπειτα από χρόνια σχεδιασμού και εκπαίδευσης, και ούτε καν ως μοναχικοί δράστες που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί στο Ίντερνετ, αλλά αντιγράφοντας ο ένας τον άλλον και συχνά χρησιμοποιώντας τα πιο ωμά μέσα επίθεσης».

Η πρωθυπουργός ανέφερε τέσσερις τομείς στους οποίος είπε ότι χρειάζεται να γίνουν αλλαγές.
Ο πρώτος είναι η μάχη εναντίον της «ιδεολογίας του κακού» που εμπνέει τις επανειλημμένες επιθέσεις και την οποία χαρακτήρισε διαστρέβλωση του ισλάμ και της αλήθειας.
Η μάχη δεν μπορεί να κερδηθεί μόνο μέσω της στρατιωτικής επέμβασης, δήλωσε, προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να υπερασπιστούμε τις πλουραλιστικές βρετανικές αξίες που είναι ανώτερες από οτιδήποτε προσφέρουν οι «κήρυκες του μίσους».
Δεύτερον, δήλωσε η Μέι, χρειάζονται νέοι κανονισμοί για να μειωθεί ο χώρος που είναι διαθέσιμος στους εξτρεμιστές στο Ίντερνετ.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να έχει αυτή η ιδεολογία τον ασφαλή χώρο που χρειάζεται για να εκτραφεί. Ωστόσο αυτό ακριβώς προσφέρουν το Ίντερνετ και οι μεγάλες εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες βασισμένες στο Ίντερνετ», δήλωσε η Μέι. «Είναι ανάγκη να δουλέψουμε με συμμαχικές δημοκρατικές κυβερνήσεις για να καταλήξουμε σε διεθνείς συμφωνίες κανονιστικής ρύθμισης του κυβερνοχώρου».
Τρίτον, δήλωσε, χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να εντοπιστεί και να εξαλειφθεί ο εξτρεμισμός στη βρετανική κοινωνία.
Ο τέταρτος τομέας είναι η αντιτρομοκρατική στρατηγική, για την οποία η Μέι είπε ότι είναι ισχυρή, αλλά χρειάζεται να επανεξετασθεί υπό το φως της αλλαγής της απειλής.
Η πρωθυπουργός πρόσθεσε πως, αν χρειάζεται μια αύξηση στις ποινές κάθειρξης για αδικήματα σχετικά με την τρομοκρατία, προφανώς ακόμη και για τα μικρότερα, τότε θα γίνει.


Στρατιωτικοποίηση λοιπόν, έλεγχος-πειθάρχιση, αύξηση ποινών, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Αυτά δήλωσε η Μέι στην ομιλία που εκφώνησε μπροστά από το γραφείο της στην Ντάουνινγκ Στριτ και η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά.


Όμως ο πραγματικός τρομοκράτης βρίσκεται μέσα στην ίδια την Ντάουνινγκ Στριτ. Είναι η κυβέρνηση της Βρετανίας, οι στρατιωτικές της δυνάμεις, τα αστικά συμφέροντα που εκπροσωπεί και οι σύμμαχοι της στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
Αυτή είναι η πεποίθηση του λαού της Βρετανίας. Όπως τονίζει σε ανάρτηση του το  info-war.gr

"Τη στιγμή που στην Ελλάδα οι περισσότεροι δημοσιολόγοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα συνδέσει καλύτερα την τρομοκρατία με τον αραβικό και ισλαμικό κόσμο, στη Βρετανία, που έπεσε πρόσφατα θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, το 53% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η εξωτερική πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου συμβάλλει στην εκδήλωση τρομοκρατικών χτυπημάτων στο εσωτερικό της χώρας.
Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το You Gov τέσσερις ημέρες μετά τις επιθέσεις στο Μάντσεστερ, η πλειονότητα των ερωτηθέντων συμφώνησε ότι οι πόλεμοι τους οποίους έχει ενισχύσει το Ηνωμένο Βασίλειο ή έχει συμμετάσχει σε αυτούς συνδέονται με τα τρομοκρατικά χτυπήματα. Μόνο το 24% δήλωσε ότι διαφωνεί με αυτή την παρατήρηση".



Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούμαστε διαβάζοντας Έρευνα διακομματικής επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου που ερεύνησε τις συνθήκες που οδήγησαν στο βομβαρδισμό της Λιβύης,

Αξίζει επομένως να διαβάσουμε ξανά το άρθρο που ανάρτησε το info-war.gr στις 18/09/2016:
O πόλεμος που γέννησε τον ISIS στηρίχθηκε σε ΝΑΤΟική προπαγάνδα 
Έρευνα διακομματικής επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου που ερεύνησε τις συνθήκες που οδήγησαν στο βομβαρδισμό της Λιβύης, αποκαλύπτει ότι οι επιχειρήσεις των νατοϊκών δυνάμεων στηρίχθηκαν σε σειρά λανθασμένων και αστήριχτων πληροφοριών που διακινούσαν κυβερνήσεις της Δύσης και διεθνή ΜΜΕ. 

Τα βασικά στοιχεία της έκθεσης, όπως τα συνοψίζει ο αναλυτής Μπεν Νόρτον
Ο Καντάφι δεν σχεδίαζε σφαγές αμάχων. Οι σχετικές πληροφορίες γιγαντώθηκαν από αντικαθεστωτικές δυνάμεις και δυτικές κυβερνήσεις οι οποίες στήριζαν τις εκτιμήσεις τους σε ελάχιστα ή ανύπαρκτα επιχειρήματα. 
Ο κίνδυνος του ισλαμικού εξτρεμισμού, που επηρέασε σε σημαντικό βαθμό την εξέγερση και οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί δημιούργησαν ευνοικές συνθήκες για την ανάπτυξη του ISIS στη Βόρεια Αφρική. 
Η Γαλλία η οποία ξεκίνησε τη στρατιωτική επέμβαση, στόχευε στην εξυπηρέτηση οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων και όχι ανθρωπιστικών. 
Η βίαη εξέγερση πιθανότατα δεν θα είχε πετύχει εάν δεν υπήρχε η ξένη στρατιωτική επέμβαση. Παράλληλα ξένα μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα το Αλ Τζαζίρα με έδρα το Κατάρ και το Αλ Αραμπίγια της Σαουδικής Αραβίας διέδιδαν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον καντάφι και την κυβέρνηση της Λιβύης. 
Οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί βύθισαν τη Λιβύη στην ανθρωπιστική καταστροφή, σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους και προκαλώντας τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων, γεγονός που μετέτρεψε τη Λιβύη από την χώρα της Αφρικής με τα υψηλότερα επίπεδα διαβίωσης σε κράτος παρία.

Αναγκαία όσο ποτέ η παρέμβαση του Αντιπολεμικού κινήματος.
ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7/6 στις 7.00 στο Πολυτεχνείο (κτ. Γκίνη)

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου