Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Οι συμπολίτες μας του Έβρου στο πλευρό των φαντάρων: Κοινός αγώνας ενάντια στο "Μαύρο" στρατόπεδο Αβραμίδη στην Καβύλη Έβρου


Σε τηλεφωνική τους επικοινωνία εκπρόσωποι συλλογικοτήτων της περιοχής του Έβρου όχι μόνο εκφράζουν την Αλληλεγγύη τους στους φαντάρους αλλά τεκμηριώνουν με το δικό τους τρόπο τα όσα συμβαίνουν.
Αποκαλύπτεται λοιπόν ότι όντως οι μανάδες της περιοχής αντιμετωπίζουν πρόβλημα επάνδρωσης που μετακυλίεται στους φαντάρους οδηγώντας στην υπερεξάντληση και προκαλεί φόβους για πολύ δυσάρεστες καταστάσεις.

Όπως καταμαρτυρούν οι ίδιοι κάτοικοι της περιοχής, που καθημερινά συναναστρέφονται τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό, το κακό με το βύσμα έχει παραγίνει.

Τα βύσματα έρχονται στις μονάδες για να αποχωρήσουν πολύ σύντομα για τους προορισμούς αρεσκείας τους.
Η βυσματοκρατία που έχει ξεπεράσει σε αθλιότητα ακόμη και την εποχή των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συμπληρώνεται από τις μεταθέσεις σε Λέσχες Αξιωματικών και Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις των φαντάρων που καλούνται να γίνουν Υπηρέτες τους.
Φαντάροι με επαγγελματική πορεία, ανώτερες σπουδές, που αναγκάζονται να πληρώνουν ακριβά την στρατιωτική θητεία και να υφίστανται όλα αυτά, ακούν αξιωματικούς να τους λένε ότι όλα αυτά τα παθαίνουν για να γίνουν άνδρες...
Απαράδεκτα πράγματα και από όλους καταδικαστέα.
Η όλη κατάσταση έχει επιδεινωθεί από τότε που ανάλαβε καθήκοντα ο νέος διοικητής του Δ΄Σ Σ Στρατηγός Γεώργιος Καμπάς και οι νέοι διοικητές Ταξιαρχιών.
Αυτοί όχι μόνο ανέλαβαν να κινηθούν στο πλαίσιο της υλοποίησης των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας για την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών -κοινωνικά κινήματα, μειονότητα, πρόσφυγες- αλλά στοχεύουν στην υλοποίηση των όποιων επιχειρησιακών στόχων θέτουν ακόμη και με τη μισή δύναμη των φαντάρων.
Προέχει βλέπεις η εξέλιξη της καριέρας τους, η ικανοποίηση της πολεμοκάπηλης πολιτικής του Πενταγώνου.
Η έξαρση του ανταγωνισμού με την Τουρκία, η πολεμική ετοιμότητα και οι συνεχείς ασκήσεις δεν έχουν μόνο θύματα τους φαντάρους και τα στελέχη, από τα ατυχήματα -συχνά θανατηφόρα. 
Δεν έχουν μόνο ως συνέπεια την τρομερή οικολογική καταστροφή της περιοχής από την χρήση πραγματικών πυρών. 
Αλλά απειλούν με όλεθρο μια περιοχή όπως ο Έβρος που σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θα βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα μιας πολεμικής σύγκρουσης που θα προκαλέσει ο ανταγωνισμός για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τους αγωγούς, για τεράστια κέρδη που εποφθαλμιούν ενεργειακοί κολοσσοί αλλά και εφοπλιστές, εργολάβοι, επιχειρηματίες της ενεργειακής και πολεμικής βιομηχανίας.  
Τέλος, καταλαβαίνουμε όλοι τι σήμαινε για τους φαντάρους η τεράστια Νατοϊκή Άσκηση: τι υπηρεσίες, ενταντικοποίηση, κόπο και ιδρώτα!

Οι εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων που επικοινώνησαν με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ δεσμεύονται ότι θα πιέσουν τις στρατιωτικές αρχές να δώσουν γρήγορα λύση στα προβλήματα που προκαλούν στους συναδέλφους στρατιώτες.
Θυμίζουν ότι κανένας Ανώτατος Στρατιωτικός που πέρασε από τον Έβρο δεν τόλμησε να συγκρουστεί με την τοπική κοινωνία, να προκαλέσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα...
Εμείς χαιρόμαστε για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον των κατοίκων, αναγνωρίζουμε βαθύτερα αισθήματα Αλληλεγγύης και συνειδητοποιούμε ότι παρά τον Ατομισμό και τον Ανταγωνισμό που τα καθεστωτικά μέσα πλασάρουν ως πρότυπο, στην πραγματικότητα αυτό που κυριαρχεί στο λαό μας είναι το ενδιαφέρον για τον δίπλα, η αγωνία για τα κοινά προβλήματα.
Αυτό εξάλλου είναι το κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό.
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν δίπλα τους που ενδιαφέρονται και τους νοιάζονται.
Συνάδελφοι, δεν είστε μόνοι. ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ.
Να κλιμακώσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Σας θυμίζουμε την αρχική επιστολή καταγγελίας των φαντάρων

"Μαύρο" το στρατόπεδο Αβραμίδη στην Καβύλη Έβρου: οι υπηρεσίες διπλασιάζονται, οι στρατιώτες μειώνονται!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

‘Μαύρισε‘ για τα καλά το στρατόπεδο Αβραμίδη στην Καβύλη Έβρου. 
Έχουμε φτάσει στο σημείο να σκεφτόμαστε το Βαρύ χειμώνα που πέρασε με νοσταλγία. 
Γιατί τότε τουλάχιστον είχαμε εξόδους ελεύθερο χρόνο και χρόνο για ξεκούραση. 
Τώρα δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τη διαδρομή φυλάκιο-υπηρεσία-αγγαρεία. 
Τα πράγματα άρχισαν να χειροτερεύουν από τον περασμένο Μάρτιο που κατά σύμπτωση ήρθε και ο νέος ταξίαρχος. Οι παλιότερες σειρές άρχισαν να φεύγουν με τις νέες σειρές να είναι κατά πολύ μικρότερες. Έτσι από τη μία έχουμε μικρότερη δύναμη ενώ από την άλλη στέλνουμε σχεδόν διπλάσιο αριθμό στα φυλάκια!Αυτόν τον παραλογισμό δεν μας τον έχει εξηγήσει κανένας ακόμη. Τον τελευταίο μήνα είχαμε τρεις με τέσσερις εξόδους ο καθένας αλλά και αυτές προέκυπταν πάνω στο δικό μας ξεζούμισμα με υπηρεσίες ανά τρείς ώρες και αγγαρείες ενδιάμεσα είτε με διπλές υπηρεσίες πχ θαλαμοφύλακας- ΑΜ. Παράλληλα κόβονται άδειες κανονικές και τιμητικές που μας είχαν υποσχεθεί οι ίδιοι όταν ήθελαν να μας εκμεταλλευτούν για κάτι.
Τα πράγματα όμως χειροτερεύουν κι άλλο. Δεν έχουμε πια εξοδούχους. Η διοίκηση θέλει να μας κρατήσει μέσα όλο το καλοκαίρι μάλλον. 
Η απάντηση στην αγωνία μας είναι ότι τώρα θα δείξουμε πόσο άντρες είμαστε. 
Για μία ακόμη φορά η υπακοή και η υποταγή ταυτίζονται με τον ανδρισμό. 
Ε, λοιπόν δεν είμαστε οι ‘βολικοί’ άντρες που ζητάνε. 
Δεν έχουμε καμία υποχρέωση να υποφέρουμε, να ανεχόμαστε την εξάντληση και τον εξευτελισμό. Απαιτούμε τώρα να δοθεί λύση και να έχουμε τουλάχιστον μέρα παρά μέρα έξοδο. 
Πρώτα ξεκινάμε από αυτό τον κανόνα και μετά φτιάχνουμε το πρόγραμμα με τις υπηρεσίες. 
Ακριβώς έτσι γίνεται και με τους αξιωματικούς, κανένας τους δεν κάνει συνεχόμενες υπηρεσίες και υπάρχει όριο για τις υπηρεσίες μέσα στο μήνα.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου