Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Mirage-2000: Ολοκληρώθηκε η ανέλκυση κομματιών του – ΒΙΝΤΕΟ

Πέρα από την προπαγάνδα του Υπουργείου Άμυνας που διέδιδε ψέματα, ότι δήθεν θα σωθεί και επιδιορθωθεί το πανάκριβο πολεμικό αεροσκάφος, τώρα αποδεικνύεται η Αλήθεια.
Η πολεμοκαπηλεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η δίψα των Ελλήνων επιχειρηματιών για πετρέλαια-φυσικό αέριο κοστίζει σε χρήμα και αίμα.
ΟΧΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.
Χθες ολοκληρώθηκε η αποστολή ανέλκυσης μειζόνων συγκροτημάτων του Mirage-2000 που έπεσε λόγω μηχανικής βλάβης στις 29 Μαϊου.
To μεσημέρι της Πέμπτης 15 Ιουνίου 2017, ολοκληρώθηκε η αποστολή ανέλκυσης μειζόνων συγκροτημάτων (καταγραφέας, ουραίο τμήμα και κινητήρας) του αεροσκάφους Mirage-2000, το οποίο κατέπεσε λόγω μηχανικής βλάβης στις 29 Μαΐου 2017 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Εύβοιας, προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια της πτώσης του.

Για την ανέλκυση του αεροσκάφους σε πρώτη φάση έχει εγκριθεί το ποσό των 317.617 ευρώ.

Στην επιχείρηση ανέλκυσης των συγκροτημάτων του αεροσκάφους, από βάθος μέχρι και πεντακοσίων ογδόντα μέτρων (580 m), συμμετείχαν μέλη της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), που συγκροτήθηκε για τη Διερεύνηση του Αεροπορικού Ατυχήματος, υποβρύχιοι αποστολείς της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρύχιων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της ΠΑ και ερευνητικό προσωπικό του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιας Έρευνας (ΕΛΚΕΘΕ), το οποίο είχε και την ευθύνη υλοποίησης της ανέλκυσης.
Σκοπός είναι η συλλογή ζωτικών τμημάτων του αεροσκάφους για να αποσαφηνιστούν τα αίτια της πτώσης και να προληφθούν επόμενα πιθανά ατυχήματα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου