Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Τεράστια η συμβολή του ελληνικού κράτους στην Νατοϊκή άσκηση NOBLE JUMP 2017


Ενώ κλιμακώνονται οι αντιδράσεις του αντιπολεμικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό εναντίον της άσκησης του ΝΑΤΟ ‘’Noble Jump 2017’, η αρθρογραφία αναδεικνύει την τεράστια συμβολή της ελληνικής κυβέρνησης στις πολεμικές προετοιμασίες.
[Επιστολές φαντάρων από Έβρο και Καστελόριζο ενάντια στην Νατοϊκή Άσκηση Νoble Jump

http://diktiospartakos.blogspot.gr

Αντιπολεμικά μπλόκα σε Νατοϊκή φάλαγγα στην Κοζάνη
Συγκεκριμένα η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση ΝΑΤΟ ‘’Noble Jump 2017’ παρέχοντας υπηρεσίες φιλοξενούντος έθνους κατά την διέλευση από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, μονάδων ΕΔ του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας και της Αλβανίας, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην άσκηση, τόσο κατά την φάση ανάπτυξης τους (από 29 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου 2017) όσο και κατά την φάση αναδίπλωσης τους (από 17 έως και 22 Ιουνίου 2017). 

Σήμερα απο Αλεξανδρούπολη αποχωρήσανε τα Ισπανικά στρατεύματα (227 στελέχη και 105 τροχοφόρα οχήματα) ενώ τα στρατεύματα της Μεγάλης Βρετανίας (274 στελέχη, 232 τροχοφόρα και 9 ερπυστριοφόρα οχήματα) αποχώρησαν την Τετάρτη και κατευθύνονται προς την περιοχή Σίμπιου στην Ρουμανία όπου και θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ. 

Κατά την διάρκεια της διέλευσης των στρατευμάτων απο την Ελλάδα το Λιμενικό ανέλαβε την ασφάλεια του αεροδρομίου ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις παρείχαν μεταξύ άλλων διαμονή και ελικόπτερο για αεροδιακομιδή εαν απαιτείτο. Επιπλεόν αξίζει να αναφέρουμε οτι τα νοσοκομεία της πόλης ήταν σε ετοιμότητα, όπως και όλα τα Σώματα Ασφαλείας. Σήμερα θα περάσουν οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν ειναι σίγουρο εαν θα διανυκτερεύσουν στο στρατόπεδο. Ειδικότερα, οι μονάδες των ΕΔ της Αλβανίας (149 στελέχη και 19 τροχοφόρα οχήματα), θα κινηθούν επί δρομολογίου Κρυσταλλοπηγής-Προμαχώνα.


Η άσκηση του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία, στην οποία θα συμμετάσχουν περίπου 4.000 στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) από 10 κράτη μέλη της συμμαχίας (Αλβανία, Βουλγαρία, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Λεττονία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία). Η άσκηση θα ξεκινήσει στις 6 και θα ολοκληρωθεί στις 14 Ιουνίου 2017. Στο παραπάνω βίντεο στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Ισπανίας φτάνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ". 

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συνέβαλαν μαζί με την τοπική αστυνομία και τις τοπικές αρχές, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ομαλή μετακίνηση της ισπανικής αντιπροσωπείας, στο στρατόπεδο «ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ» στις 31 Μαΐου 2017


Βρετανικά στρατεύματα αποχωρούν από το στρατόπεδο "ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ" στο βίντεο. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συνέβαλαν μαζί με την αστυνομία και τις τελωνειακές αρχές να εξασφαλίσουν την ασφάλεια και την ομαλή μετακίνηση των βρετανικών στρατιωτικών οχημάτων και φορτηγών προς τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στις 31 Μαΐου 2017. Απο την Βουλγαρία τα στρατευματα θα μεταβούν στο τελικό τους προορισμό στο Cincu, στην περιοχή Σιμπιου, της Ρουμανίας όπου θα λάβει χώρα η άσκηση. 
Ο σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάστηκε από την Allied Joint Force Command Naples, είναι ο έλεγχος των διαδικασιών ανάπτυξης και λειτουργικότητας του επιχειρησιακού συμμαχικού σχηματισμού, Very High Readiness Joint Task Force-VJTF.


Τεθωρακισμένα οχήματα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Στρατιώτες φτάνουν στην Αλεξανδρούπολη Αυτά επισημαίνει το ρεπορτάζ του onalert.gr
Τη δική τους απάντηση δίνουν οι φαντάροι του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΕΒΡΟΥ
Οι φαντάροι για μια ακόμη φορά τα μεγάλα θύματα της Νατοϊκής Άσκησης Νoble Jump που θα λάβουν μέρος εκτός από 2000 Ρουμάνους στρατιώτες, 2000 στρατιώτες από 10 κράτη μέλη της συμμαχίας (Αλβανία, Βουλγαρία, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ,Ισπανία, Λεττονία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία). και 500 οχήματα. Οι δυνάμεις θα προέρχονται από Νατοϊκές βάσεις στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Πολωνία, τη Νορβηγία και την Αλβανία.
Σημαντικός αριθμός των νατοϊκών στρατευμάτων θα αποβιβαστεί, φιλοξενηθεί και προωθηθεί στη Ρουμανία μέσω της Ελλάδας. Οι υπηρεσίες που θα παράσχει η Ελλάδα, κατά την διέλευση των ανωτέρω μονάδων από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, συνίστανται στα ακόλουθα:

• Παροχή διευκολύνσεων στον αερολιμένα και στον λιμένα Αλεξανδρούπολης κατά την εκφόρτωση και φόρτωση προσωπικού και μέσων. 

• Διάθεση καταλυμάτων στρατωνισμού για το προσωπικό.

• Παροχή συνοδείας και ασφάλειας κατά την είσοδο, διέλευση και έξοδο τους από την χώρα.

• Λειτουργία και στελέχωση τοπικού συντονιστικού κέντρου υποστήριξης στην Αλεξανδρούπολη.

• Παροχή υπηρεσιών διοικητικής μέριμνας και υπηρεσιών υγείας. 

• Παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Ο σκοπός της άσκησης, η οποία σχεδιάστηκε από την Allied Joint Force Command Naples, είναι ο έλεγχος των διαδικασιών ανάπτυξης και λειτουργικότητας του επιχειρησιακού συμμαχικού σχηματισμού, Very High Readiness Joint Task Force-VJTF.
Όλοι καταλαβαίνουν ότι η άσκηση αυτά αποτελεί κρίσιμη διάσταση του εντεινόμενου ενδοιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού για τον έλεγχο της περιοχής, που αλλητροφοδοτείται από την ανάπτυξη του εθνικιστικού παροξυσμού που φτάνει ως τη διατύπωση Μεγαλοϊδεατικών στόχων.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ ως εχθροί των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ορίζονται:
  • οι πρόσφυγες-μετανάστες
  • οι ασύμμετρες απειλές, δηλαδή ορίζουν ως τρομοκράτη όποιον απειλεί τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τα αστικά σχέδια αύξησης της κερδοφορίας τους
  • η Ρωσία
Ήδη καταγράφονται οι πρώτες αντιδράσεις από τη μεριά των φαντάρων που Αρνούνται να λάβουν μέρος σε αυτούς τις επιθετικές πολεμικές προετοιμασίες.
Εμείς καλούμε τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό να αντιδράσουν μαζικά και αποφασιστικά και να Αρνηθούν να προσφέρουν τις Υπηρεσίες τους.
Καλούμε τον λαό μας να Αντισταθεί και να Αγωνιστεί.
Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα του Αντιπολεμικού κινήματος και να δείξουμε με κάθε τρόπο την εναντίωση μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές προετοιμασίες τους.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.-ΝΑΤΟ-Ελληνική Ολιγαρχία.
Οι φαντάροι είναι πολίτες με στολή, έχουν δικαιώματα, δεν είναι σκλάβοι κανενός!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου