Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Σχίζουν τους φαντάρους και τους ΕΠ.ΟΠ στο 508 Μ/Κ ΤΠ

Νέα καταγγελία από ΕΠΟΠ για το 508 Μηχ τάγμα πεζικού που έχουν να δουν το σπίτι τους δύο βδομάδες!

Σύμφωνα με την καταγγελία των ΕΠΟΠ η διοικηση της μονάδας έχει ξεφύγει τελείως και κάνει την ζωή πατίνι σε φαντάρους και εποπ παραβαίνοντας ακόμα και εντολές των ανωτέρων του. 
Μιλάμε για την προηγούμενη Τετάρτη, όπου 11.00 οι ασκήσεις ξεκίνησαν αντί να σταματήσουν όπως είχε δώσει εντολή ο Σωματάρχης Δ’ Σώματος λόγω του καύσωνα.
Σα να μην έφτανε αυτό την ίδια μέρα έγινε και νυχτερινή άσκηση η οποία δεν είχε προγραμματιστεί. Ταυτόχρονα οι ΕΠΟΠ έχουν να πάνε σπίτι τους δύο εβδομάδες με άδεια ή απαλλαγή λόγω του ότι τους έστελναν συνεχώς σε ασκήσεις άλλων μονάδων την προηγούμενη εβδομάδα και αυτή την εβδομάδα η δικιά τους μονάδα κάνει πλωτά. 

Προυγούμενη καταγγελία:
508 ΜΚ ΤΠ: μια μονάδα κολαστήριο για τους φαντάρους στον Έβρο
Παρά τη διογκούμενη προπαγάνδα της κυβέρνησης και του ΓΕΣ για το Δ' Σώμα Στρατού, η κατάσταση είναι απελπιστική για τους στρατιώτες.
Οι διαταγές παραβιάζονται συστηματικά και τα στρατόπεδα είναι φυλακές για τους φαντάρους που βιώνουν ως σκλάβοι άθλιες συνθήκες.
‌Στο 508 ΜΚ ΤΠ οι συνθήκες διαβίωσης των στρατιωτών είναι απάνθρωπες. 
Πρώτο και βασικό θέμα η ζέστη.
Σήμερα 2/7 η θερμοκρασία στα Ρίζια, Β.Εβρου αγγίζει τους 41 βαθμούς στο θάλαμο των στρατιωτών λοιπόν δεν υπάρχει ούτε ανεμιστήρας πόσο μάλλον κάποιο κλιματιστικό παρά μόνο τα κεραμίδια που έχουν το χαρακτηριστικό να συγκρατούν τη ζέστη και να κάνουν τον θάλαμο απλησίαστο! 
Δεύτερο βασικό πρόβλημα σήμερα είναι η 13η συνεχόμενη μέρα υπηρεσίας για όλους τους στρατιώτες καθώς στη κατάσταση θαλαμιζόμενων γράφονται 41 στρατιώτες εκ των οποίων οι 13-14 είναι παρόντες οι υπόλοιποι είναι αποσπασμένοι ή βρίσκονται σε φυλάκια εν υπηρεσία. 
Καταστάσεις εμπλοκής λοιπόν στο τάγμα ενώ στην ουσία αναγράφονται στην κατάσταση πολλοί περισσότεροι στρατιώτες από τις προβλεπόμενες 12 υπηρεσίες του τάγματος. 
Ο διοικητής σε 20 μέρες αλλάζει και τους τελευταίους δύο μήνες το μόνο που τον νοιάζει είναι να δείξει καλό πρόσωπο μήπως και μπορέσει να φτιάξει καλύτερα την καριέρα του.
Περιττό να σας αναφέρω ότι στην επιθεώρηση που έγινε από τον ταξίαρχο όλα λειτουργούσαν τέλεια και όλα ήταν στην πένα τα χα μου! Ελπίζω με τον καινούριο διοικητή να αλλάξουν κάποια βασικά πράγματα γιατί πραγματικά κανείς δεν θα ήθελε το παιδί του να υπηρετεί υπό αυτές τις συνθήκες!

Οι φαντάροι είναι πολίτες με στολή, έχουν δικαιώματα, δεν είναι σκλάβοι κανενός!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου