Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΗΠΑ: Ένοπλοι αριστεροί διεξάγουν ένα διαφορετικό είδος πολέμου κατά του Φασισμού.

«Τα όπλα είναι μια χαρά - ο ρατσισμός δεν είναι»: Ένοπλοι αριστεροί διεξάγουν ένα διαφορετικό είδος πολέμου κατά του Φασισμού.
Μία καλά οπλισμένη οργάνωση αντι-ρατσιστών χρησιμοποιεί την κουλτούρα των όπλων για να οργανώσει τους λευκούς αγρότες ψηφοφόρους κατά της κυβέρνησης του Προέδρου Donald Trump.
«Η Rednec Revolt είναι ένα εθνικό δίκτυο δομών κοινοτικής άμυνας από ένα μεγάλο εύρος πολιτικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών υποβάθρων. Πρόκειται για μία φιλεργατική, αντι-ρατσιστική οργάνωση που επικεντρώνεται στην απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα καταπιεστικά συστήματα που κυριαρχούν τις ζωές μας», διαβάζει κανείς στην ιστοσελίδα της οργάνωσης . «Σε πολιτείες όπου είναι νόμιμο να ασκείτε ένοπλη κοινοτική άμυνα, πολλά υποκαταστήματα επιλέγουν να γίνουν John Brown Gun Clubs, εκπαιδεύοντας τους εαυτούς μας και τις κοινότητές μας στην άμυνα και την αμοιβαία βοήθεια.»

Το όνομα harkens μας πάει πίσω στην «Μάχη του Blair Mountain», όταν περίπου 10.000 United Mine Workers of America (ενωμένοι εργάτες ορυχείων της Αμερικής) προκάλεσαν τη μεγαλύτερη εργατική εξέγερση στην ιστορία των ΗΠΑ, με πολλούς ανθρακωρύχους να φορούν κόκκινα φουλάρια γύρω από το λαιμό τους το 1921. Πάνω από ένα εκατομμύριο φυσίγγια πυροβολήθηκαν μέχρι την στιγμή που ο Πρόεδρος Warren Harding έστειλε τα ομοσπονδιακά στρατεύματα. Πάνω από εξήντα άτομα έχασαν τη ζωή τους στη μάχη και σχεδόν 1.000 ανθρακωρύχοι συνελήφθησαν.

Μια τέτοια ριζοσπαστική ιστορία χρησιμοποιείται τώρα για να προσεγγειστούν οι λευκοί ψηφοφόροι της εργατικής τάξης.

«Χρησιμοποιούμε την κουλτούρα των όπλων ως έναν τρόπο για να έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους,» αναφέρει ο οργανωτής του Redneck Revolt, Max Neely στο AlterNet . «Βασικό μας μήνυμα είναι: τα όπλα είναι ωραία, αλλά ο ρατσισμός δεν είναι.»

Η κουλτούρα των όπλων παρέχει στην ομάδα μία οδό οργάνωσης.


«Οι Redneck Revolt διεισδύουν σε χώρους με συντριπτική λευκή παρουσία-NASCAR, εκθέσεις όπλων, υπαίθριες αγορές σε αγροτικές κοινότητες, και συναυλίες μουσικής country, για να προσφέρουν μια ουσιαστική εναλλακτική λύση στις ομάδες λευκών ρατσιστών οι οποίοι συχνά στρατολογούν σε αυτές τις εκδηλώσεις,» ο Jared Ware of Shadowproof εξηγεί . « Το Αντι-ρατσιστικό, αντι-καπιταλιστικό μήνυμα των Redneck Revolt φαίνεται να εδραιώνεται στις κοινότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η οργάνωση είχε μόλις 13 ομάδες τον Ιανουάριο, αλλά έχει σχεδόν τριπλασιαστεί τις ομάδες της σε εθνικό επίπεδο τους τελευταίους 6 μήνες. Η ομάδα έχει τώρα 34 διαφορετικούς κλάδους, 26 εκ των οποίων βρίσκονται σε πολιτείες που ψήφισαν υπέρ του Trump.»

«Οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε θέση να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. [Εμείς] ζούμε σε μια χώρα στον κόσμο όπου οι άνθρωποι του χρώματος και τα μέλη της LGBTQ κοινότητας είναι συνήθως θύματα και συστηματικά θύματα από τους ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι είναι εκεί για την άμυνά τους,» ένα μέλος των Redneck Revolt από το Pittsburgh, PA που το όνομά του είναι Shaun λέει στον Shadowproof. Παρέχουμε δωρεάν βασική εκπαίδευση στα πυροβόλα όπλα σε όσους λίγο ως πολύ χρειάζονται. Έχουμε επικεντρωθεί στην προσπάθεια για την παροχή εκπαίδευσης αυτοάμυνας όταν αυτό μας ζητάτε από τις κοινότητες των έγχρωμων και των LGBTQ»

« Η Λευκή υπεροχή είναι ουσιαστικά ένας αγώνας για να είσαι ο καλύτερα περιποιούμενος σκύλος στο ρείθρο,» λέει ο Shaun στους εν δυνάμει ενταγμένους στην οργάνωση. «Είναι με αυτόν τον τρόπο επειδή ένα πολύ μικρό ποσοστό από τις ορδές του πληθυσμού έχει πρόσβαση σε πόρους και είναι σε θέση να το κάνει αυτό, επειδή έχει καταφέρει να στρέψει το ήμισυ της εργατικής τάξης ενάντια στο άλλο μισό σε αντάλλαγμα μίας βασικά προτιμησιακής μεταχείρισης. »

Η Redneck Revolt επιδιώκει να αλλάξει τον υπολογισμό.




«Μεγάλωσα παίζοντας στο δάσος, με πλωτά ψυγεία με μπύρας κάτω στο ποτάμι, πετώντας πυροτεχνήματα, όλα τα τέτοιου είδους πράγματα,» λέει ο Neely στο AlterNet. «Πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ως μέρος του πολιτισμού των redneck. Προσπαθούμε να αναγνωρίσουμε τους τρόπους που έχουμε κάνει λάθη και εξαγοραστήκαμε απ΄ την λευκή υπεροχή και τον καπιταλισμό, αλλά και να προσφέρουμε στους εαυτούς μας ένα περιβάλλον στο οποίο είναι ΟΚ για να γιορτάσουμε την κουλτούρα redneck.»
http://www.rawstory.com
https://athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου