Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Πρώτα βήματα Τραμπ για να γεμίσει πάλι το Γκουαντανάμο!

Η κυβέρνηση Τραμπ δείχνει να κάνει τα πρώτα βήματα για την εκπλήρωση άλλης μιας προεκλογικής υπόσχεσης του Ντόναλντ Τραμπ, το να στείλει πάλι κρατουμένους στην διαβόητη φυλακή Γκουαντανάμο, στην Κούβα! 
Η επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς και του αναπληρωτή υπουργού Ροντ Ρόζενστιν στη φυλακή την Παρασκευή, είναι η πρώτη κίνηση ανατροπής του προεδρικού διατάγματος του Μπάρακ Ομπάμα για το κλείσιμο της φυλακής…
Ο Ομπάμα απέτυχε να κλείσει τη φυλακή και παρότι μείωνε συνεχώς τον «πληθυσμό» της φυλακής, όταν αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο, είχαν μείνει 41 κρατούμενοι εκ των οποίων πέντε υπό μεταφορά αλλού. Η έλευση του Τραμπ ανέστειλε τα πάντα και έχει προαναγγελθεί η επανεξέταση κάθε απόφασης, με τα σχόλια για τον Ομπάμα να είναι παντελώς απαξιωτικά.

Τυπικά, η κυβέρνηση Τραμπ αναφέρει ότι την τελική απόφαση θα λάβει το Πεντάγωνο, φροντίζοντας όμως να διευκρινίσει δια της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, ότι δεν βλέπει κάποιο νομικό πρόβλημα συνέχισης της λειτουργίας του Γκουαντανάμο.

Τελικά βέβαια, αυτό που έχει σημασία είναι η συμπεριφορά απέναντι στον κρατούμενο και όχι το που κρατείται. Τα βασανιστήρια όπου και να γίνουν ίδια αποτελέσματα έχουν, οι νομικές επιπτώσεις ίσως όχι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου