Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Συμμετοχή αρμάτων μάχης του Ελληνικού Στρατού σε Νατοϊκή Άσκηση στο εξωτερικό!

Με την συμμετοχή περισσοτέρων από 25.000 στρατιωτών από 22 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και του προγράμματος «Συνεταιρισμού για την Ειρήνη» διεξάγεται ταυτόχρονα στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία και την Ρουμανία η μεγάλης κλίμακας πολυεθνική άσκηση Saber Guardian 17, υπό την U.S. European Command (EUCOM), μετέδωσε το σαιτ «http://e-amyna.com/».
Σαφή απόδειξη της τεράστιας πολεμικής εμπλοκής της ελληνικής κυβέρνησης στους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ αποτελεί η είδηση της συμμετοχή Ελληνικών αρμάτων μάχης σε άσκηση στο εξωτερικό μετά από 20 χρόνια.
Πρόκειται για μια Νατοϊκή άσκηση με δηλωμένο εχθρό την Ρωσία, αλλά και ενταγμένη στους σχεδιασμούς επιβολής των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας στους λαούς της περιοχής.

Όπως σημειώνουμε στην ανακοίνωση μας "Πετρέλαια, φυσικό αέριο και Ζωτικός Χώρος φέρνουν τον πόλεμο στα Βαλκάνια αλλά και καθεστώς Άμυνας/Ασφάλειας: 
Αυτό που αποκαλύπτεται είναι ότι με πρωταγωνιστή το ελληνικό κράτος και σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, οικοδομείται ένας άξονας Άμυνας/'Ασφάλειας ικανός να εγγυηθεί την Νέα Καπιταλιστική Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων στα Βαλκάνια-Αν.Μεσόγειο και τα ενεργειακά τους σχέδια. 
[...] Με κεντρικό ρόλο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έναντι της Ρωσίας παρατάσσονται διεθνικοί στρατιωτικοί σχηματισμοί (είτε ως ΝΑΤΟ, είτε ως βαλκανικές συμμαχίες) και ταυτόχρονα κατά των ασύμμετρων απειλών, θωρακίζοντας τα σχέδια της αστικής κερδοφορίας.
[...] Εκτιμούμε λοιπόν ότι οι εξελίξεις αυτές σε στρατιωτικό επίπεδο είναι άμεσα συνδεδεμένες με την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων και τη δημιουργία αγωγών ενέργειας, που φυσικά τροφοδοτούν τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό αλλά και τις εθνικιστικές αντιθέσεις.

Πυροβολητής-Ασυρματιστής άρματος μάχης Leopard-2HEL της ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στο πεδίο ασκήσεων του Novo Selo της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο της άσκησης Saber Guardian 17, στις 17 Ιουλίου 2017
Στην σκιά λοιπόν των αιματηρών πολεμικών συγκρούσεων και ανακατατάξεων στη Μέση Ανατολή, των απειλών μιας νέας σύγκρουσης στην Κορεατική Χερσόνησο, στα Βαλκάνια αυξάνονται οι πολεμικές προετοιμασίες.

Το τι σημαίνουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η πλήρης ταύτιση της με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αποκαλύπτεται και από το μέγεθος και από την ποιότητα των δυνάμεων του ελληνικού στρατού που λαμβάνουν μέρος.  Υπολογίζοντας φυσικά και το τεράστιο οικονομικό κόστος σε μια εποχή κοινωνικής ανέχειας και άγριων κοινωνικών περικοπών. Αποδεικνύοντας όμως ότι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει καμιά σημασία να μας φορτώσει νέους φόρους για να καλύψει το κόστος συμμετοχής στο ΝΑΤΟ και την απαίτηση της αστικής τάξης να αναβαθμίσει γεωστρατηγικά τη θέση της με την συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, στην άσκηση συμμετέχουν και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, στέλνοντας τα ακόλουθα:


Επιθετικό ελικόπτερο ΑΗ-64Α+ Apache του 1ου ΤΕΕΠ  στο πεδίο ασκήσεων του Novo Selo της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο της άσκησης Saber Guardian 17, στις 20 Ιουλίου 2017.
Ουλαμός Μέσων Αρμάτων με τέσσερα άρματα μάχης Leopard-2HEL και ένα πέμπτο αναπληρωματικό, με πλήρη φόρτο μάχης, καθώς και Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού Μ113 της ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας

>Ζεύγος επιθετικών ελικοπτέρων AH-64 Apache και ένα ελικόπτερο CH-47SD Chinook της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού.

>Προσωπικό της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών

Σημειώνεται, πως είναι η πρώτη φορά που άρματα μάχης του ΕΣ μεταβαίνουν στο εξωτερικό για να συμμετάσχουν σε άσκηση, εκτελώντας βολές με πραγματικά πυρά, μετά από σχεδόν 20 χρόνια.

Τελευταία συμμετοχή αρμάτων μάχης στο εξωτερικό καταγράφηκε στη Νότια Σαρδηνία στο πλαίσιο της άσκησης Destined Glory ’96 με τη συμμετοχή αριθμού Μ48Α5 της 32 ΙΜΑ και του 521 Τάγματος Πεζοναυτών της 32 ΤΑΞΠΝ.

Συνεκπαίδευση προσωπικού ΗΠΑ, Ελλάδας και Γεωργίας στο πεδίο ασκήσεων του Novo Selo της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο της άσκησης Saber Guardian 17, στις 17 Ιουλίου 2017. Διακρίνονται τα τρία ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού.

ΠΟΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Καταλαβαίνουμε όλοι το βαθμό εμπλοκής της Ελληνικής κυβέρνησης σε όλα αυτά. Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας τη δεκαετία του 90' βρίσκει την συνέχεια της στις τελευταίες εξελίξεις.

Η αστική Ελλάδα δεν ακολουθεί τις ΗΠΑ, δεν υποτάσσεται στο ΝΑΤΟ αλλά έχει συγκεκριμένες ιμπεριαλιστικές βλέψεις, συγκεκριμένα συμφέροντα στρατηγικού χαρακτήρα.

Η αστική παραγωγική ανασυγκρότηση στην Ελλάδα είναι ταυτισμένη με τον πόλεμο και τους ενεργειακούς σχεδιασμούς. 

O Αντιστράτηγος Ben Hodges, Διοικητής του Αμερικανικού Στρατού στην Ευρώπη (USAREUR) με πλήρη εξάρτυση, συνομιλεί με Σέρβους στρατιωτικούς ιατρούς στην Αεροπορική Βάση Mihail Kogalniceanu της Ρουμανίας, στο πλαίσιο της άσκησης Saber Guardian 17, στις 16 Ιουλίου 2017.
Συνδέεται με την αδίστακτη και πολεμοκάπηλη αστική τάξη που διεκδικεί όχι μόνο την αναβάθμιση του ρόλου της στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και την αναγνώριση του ιμπεριαλιστικού της προτάγματος στα Βαλκάνια.


Για μια ακόμη φορά η στυγνή εκμετάλλευση-καταπίεση της εργατικής τάξης στην χώρα μας αποτελεί το εφαλτήριο για την επιβολή των οικονομικών-πολιτικών-στρατιωτικών σχεδίων τους εις βάρος των λαών στη Βαλκανική χερσόνησο, τη Μέση Ανατολή και Αφρική

Η αντιπαλότητα του Αντιπολεμικού κινήματος πρέπει να στραφεί εναντίον των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, αλλά ταυτόχρονα να αμφισβητήσει τις "εθνικές" βλέψεις και συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, τις πολεμικές προετοιμασίες του ελληνικού κράτους-στρατού, τους επιθετικούς Άξονες συμμαχιών  που δεν περιορίζονται σε Ισραήλ, Αίγυπτο, Κύπρο. Στα δόγματα άμυνας-ασφάλειας που στοχοποιούν τους εργαζόμενους-πρόσφυγες-μειονότητες εντός και εκτός συνόρων.

Απαιτείται λοιπόν τώρα να συγκροτήσουμε ένα εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό αντιπολεμικό κίνημα.


Κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή του μαζικού κινήματος, να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος καθώς και τις αναγκαίες δράσεις στον πόλεμο που ήδη διεξάγεται στην Συρία απέναντι στο ελληνικό κράτος που παίζει κομβικό ρόλο.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να ανοίξει πιο πολύ παρά ποτέ η κουβέντα για ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα και πάνω στην λογική αυτή παρουσιάζουμε κάποια κριτήρια για πολιτικό και κινηματικό συντονισμό.
1. Ανατροπή των πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους και στην οικοδόμηση του συστήματος άμυνας / ασφάλειας ενάντια στους λαούς. ΟΧΙ στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Μαζικό διεθνιστικό κίνημα για την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των λαών στη περιοχή μας και όλο τον κόσμο.
2. Κλείσιμο της βάσης της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Άραξου, του στρατηγείου Λάρισας, του Γ' σώματος στρατού (NDC-GR), της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας. Μπλοκάρισμα κάθε μορφής συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό διακρατικό πόλεμο.
3. Καμία άσκηση, πολυεθνική ή εθνική, διαχείρισης εξεγέρσεων, καταστολής πλήθους, εσωτερικής ασφάλειας, ανακατάληψης κτιρίων και εργοστασίων και κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.
4. Όχι στη στράτευση στα 18 και τους νέους εξοπλισμούς. Κανένας “κοινωνικός ρόλος” του στρατού, καμία εθελοντική και εργασιακή υπηρεσία στη μηχανή του πολέμου. Όχι στην νέα Εθνοφυλακή και τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων.
5. Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου, την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Ερντογάν και κάθε επίδοξου διαχειριστή των (κοινών) πολιτικών τους. Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου.
6. Οικοδόμηση κοινών όρων ζωής των ντόπιων με τους πρόσφυγες. Όχι στη γκετοποίηση. Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Κατάργηση του εκτάκτου δικαίου υποδοχής, απόρριψης, διαλογής, απελάσεων και εγκλεισμού των προσφύγων.

''Να διασώσουμε την τάξη μας και να σωθούμε μαζί της''
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου