Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Άγρια καταστολή στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης στη Μόρια: κυβέρνηση-ΜΜΕ-ΕΛ.ΑΣ μιλούν ρατσιστικά για "Μεγάλη επιχείρηση – σκούπα της αστυνομίας στο Hotspot της Μόριας… Συλλήψεις και προσαγωγές παράτυπων μεταναστών"


Περισσότεροι από 50 παράτυποι μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, προσήχθησαν πριν λίγη ώρα στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, ύστερα από μία επιχείρηση – σκούπα της αστυνομίας, η οποία ξεκίνησε στις 05:00 το πρωί και στην οποία συμμετείχαν έξι διμοιρίες των ΜΑΤ. 
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε γύρω στις 11:00 και στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου οδηγήθηκαν περισσότεροι από 50 μετανάστες, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν παράτυποι και χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα μετανάστες και άλλοι που είχαν απορριφθεί τα αιτήματα χορήγησης πολιτικού ασύλου που είχαν ζητήσει και πρόκειται να απελαθούν στην Τουρκία σύμφωνα με τη συμφωνία που υπάρχει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Οι τελευταίοι πρόκειται να παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την ημέρα της απέλασής τους στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης (ΠΡΟΚΕΚΑ) το οποίο βρίσκεται εντός του Hotspot της Μόριας και για το οποίο υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από τους αστυνομικούς υπαλλήλους. 

Όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, η ύπαρξη του ΠΡΟΚΕΚΑ μέσα στο χώρο του Hotspot δημιουργεί κινδύνους ακόμα και για τη ζωή τους. 

Κι ατό γιατί το κτίριο όπου κρατούνται οι μετανάστες βρίσκεται μέσα στο μάτι του κυκλώνα, όπου κάθε τόσο και λιγάκι γίνονται εξεγέρσεις μεταναστών. 

«Είμαστε τρεις έως πέντε αστυνομικοί σε κάθε βάρδια… Γύρω μας 4.000 περίπου μετανάστες οι οποίοι κάθε τόσο και λιγάκι εξεγείρονται με άγριες διαθέσεις… Δεν έχουμε ούτε έξοδο κινδύνου… Κινδυνεύουν οι ζωές μας…» φωνάζουν οι αστυνομικοί. 

Πρόσφατα ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου κ. Ζησιμόπουλος, αναγκάστηκε κάτω από τις απειλές και τους εκβιασμούς των μεταναστών για να μην κάψουν τη Μόρια, να απελευθερώσει τον μετανάστη από την Αϊτή που επρόκειτο να απελαθεί και για τον οποίο είχαν εξεγερθεί οι ομοεθνείς του και είχαν κάψει το Hotspot.

φωτο αρχειου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου