Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Το απόγειο της Συριζαίικης ξεφτίλας. Ξεπέρασαν ακόμα και τον υπουργό προπαγάνδας της χούντας Γεωργαλά!

Είναι στην κυριολεξία εξωφρενικό το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Χαρακτηρίζει «ευάλωτους νέους» μερίδα της νέας γενιάς η οποία «διατρέχει κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης» και γι' αυτό τον λόγο κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση συγχρηµατοδοτούν ένα πρόγραμμα ύψους 750.000 ευρώ για αποτρέψουν τη "ριζοσπαστικοποίηση των νέων".
Ο συντάκτης του κειμένου χρησιμοποιώντας ένα λεξιλόγιο που θα ζήλευε ακόμα και ο υπουργός προπαγάνδας της χούντας Γ. Γεωργαλάς, μας φέρνει στην μνήμη εποχές που είχαμε την αίσθηση ότι πέρασαν ανεπιστρεπτή. 
Αυτός είναι και ο λόγος που αδυνατούμε να βρούμε κόσμιες λέξεις να σχολιάσουμε αυτό το απόγειο Συριζαίικης ξεφτίλας.

Παραθέτουμε την εισαγωγή του εγγράφου που αναφέραμε με δικές μας υπογραμμίσεις:

ΘΕΜΑ: Πλαισίωση και καθοδήγηση, μέσω του αθλητισμού, των νέων που διατρέχουν κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης (Πρόσκληση υποβολής προτάσεων-ΕΑΘ/817/2017)

Η παρούσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων έχει στόχο να συμπληρώσει το ετήσιο πρόγραμμα εργασίας του 2017, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής C(2017) 3847, της 9ης Ιουνίου 2017, σχετικά με την έγκριση του ετήσιου προγράμματος εργασίας 2017 για την εφαρμογή των πιλοτικών σχεδίων.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής (COM(2016) 379 final της 14.6.2016) προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο, την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και την Επιτροπή των Περιφερειών για την υποστήριξη της πρόληψης της ριζοσπαστικοποίησης που οδηγεί σε βίαιο εξτρεμισμό επισημαίνει σαφώς ότι η πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης αποτελεί βασικό στοιχείο του αγώνα κατά της τρομοκρατίας στην ΕΕ.

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης σχεδιάζονται και υλοποιούνται, κυρίως, επιτόπου, δηλαδή σε τοπικό αλλά και σε περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο· ο σχεδιασμός και η υλοποίησή τους εμπίπτουν πρωτίστως στην αρμοδιότητα των κρατών μελών. Οι τοπικοί φορείς είναι συνήθως οι πλέον κατάλληλοι για την πρόληψη και τον εντοπισμό φαινομένων ριζοσπαστικοποίησης, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Ταυτόχρονα, ο ρόλος της ΕΕ είναι υποστηρικτικός, ιδίως εξαιτίας του παρεμφερούς χαρακτήρα των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα κράτη μέλη και του μεγέθους και του αλληλένδετου χαρακτήρα του προβλήματος, που σημαίνει ότι η συνεργασία, η δικτύωση, η χρηματοδότηση και η ανταλλαγή ορθών πρακτικών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στοιχεία εξίσου σημαντικά.

Ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πρόσκλησης που συνιστά η καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης καθώς και στην προώθηση ευρωπαϊκών αξιών.

Υ.Γ. Αν μια τέτοια κίνηση επιχειρούσε η προηγούμενη κυβέρνηση οι Συριζαίοι βουλευτές θα είχαν βγει «στα κάγκελα». Τώρα εντελώς μούγκα.
http://tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου