Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Πόσο αίμα, πόσοι νεκροί στις Ένοπλες Δυνάμεις;

Ενώ ο Ακήρυκτος πόλεμος εναντίον του κόσμου της εργασίας λαμβάνει δραματικές διαστάσεις φτάνοντας τους 15 νεκρούς εργάτες μέσα σε ένα δίμηνο, ως αποτέλεσμα των Μνημονίων και της αστικής κυβερνητικής πολιτικής αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ένας άλλος ακήρυκτος πόλεμος διεξάγεται ενάντια στο σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Και εδώ διαπιστώνουμε ότι η αστική πολιτική έχει να συνέχεια και συνέπεια, ανεξάρτητα το ποιος είναι ο κυβερνητικός διαχειριστής.
Με θλίψη και οργή διαπιστώνουμε την απώλεια τόσων ανθρώπων ντυμένων στα χακί.
Ενώ καθημερινά λοιπόν προπαγανδίζονται οι «εθνικοί κίνδυνοι», ατυχήματα και Αυτοκτονίες αφαιρούν την ζωή μας για Ταξικούς λόγους. Πέφτοντας νεκροί από τα «πραγματικά πυρά» της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που βάλουν καταιγιστικά εναντίον μας.
Καταρχήν, είχαμε έναν Νεκρό και τραυματία στρατιώτη σε δυστύχημα με τρένο.
Πιο συγκεκριμένα, ένας νεαρός Στρατιώτης παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία στην Οινόη, ενώ ένας ακόμη τραυματίστηκε. 
Η ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρει: 
Ενημερώνουμε ότι, την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 και περί ώρα 11:15, ο Στρατιώτης Η.Α. του ΚΕΤΘ, ο οποίος είχε λάβει άδεια από τη Μονάδα του, παρασύρθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, από διερχόμενη αμαξοστοιχία στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Οινόης, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Η αμαξοστοιχία, παρέσυρε και τον Στρατιώτη Τ.Β., ο οποίος τραυματίσθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως.

Λίγο αργότερα, το ΓΕΣ για να αποποιηθεί κάθε ευθύνη, διέρρευσε ότι ο άτυχος στρατιώτης, είχε ακουστικά και για αυτό δεν άκουσε το τρένο που πλησίαζε.
Έτσι λοιπόν το ΓΕΣ δεν έχει καμιά ευθύνη.
Το ΓΕΣ όμως δεν απαντά γιατί τόσο το Πεντάγωνο όσο και η διοίκηση του ΚΕΤΘ δεν αναλαμβάνουν τη μετακίνηση των στρατευμένων με στρατιωτικά μέσα. Ξανά και ξανά το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει τονίσει ότι υπάρχει πρόβλημα στις μετακινήσεις των στρατιωτών που υπηρετούν στο ΚΕΤΘ.
Το Υπουργείο Άμυνας όμως επικαλείται οικονομική στενότητα. Οικονομική ασφυξία που προκαλούν στην καθημερινότητα των μονάδων οι συνεχείς ασκήσεις με το ΝΑΤΟ και άλλες δυνάμεις, εντός και εκτός συνόρων, με πανάκριβα και επικίνδυνα πραγματικά πυρά.
Όμως δυστυχώς και αυτό το καλοκαίρι σημειώθηκαν Αυτοκτονίες στον ελληνικό στρατό.
Ο κατάλογος του πένθους μακρύς και ο πόνος σημαδεύει για πάντα.
Πριν από λίγες μέρες,  στην Καλαμάτα, κρεμασμένος στο υπνοδωμάτιό του εντοπίστηκε ένας αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας ηλικίας 41 ετών, ο οποίος υπηρετούσε στην 120 ΠΕΑ. 
Πρόσφατα, σε ανακοίνωση μας καταγράφαμε δύο Αυτοκτονίες μέσα σε 10 μέρες ενώ το Υπουργείο Άμυνας σφυρίζει Αδιάφορα.

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των Αυτοκτονιών στις Ένοπλες Δυνάμεις. Στην δραματική αυτή διαπίστωση καταλήγουμε συγκρίνοντας τα θλιβερά γεγονότα 2015-2016-2017. Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κοινή μνημονιακή πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τις ίδιες συνέπειες΅σκοτώνει…  
Νεκρός λοιπόν βρέθηκε το Σάββατο 12 Αυγούστου 2017 υποσμηναγός της 111η ΠΜ. στον Αλμυρό Βόλου
Προηγουμένως, Αυτοκτόνησε Ανθυπασπιστής που υπηρετούσε στο 96 Τάγμα Υλικού Πολέμου Εθνοφυλακής (ΤΥΠΕΘ) στην Αρμόλια Χίου.
Αν είχε την παραμικρή αμφιβολία η Αστυνομία για την αυτοχειρία του 45χρονου Ανθυπασπιστή του 96 ΤΥΠΕΘ Φ.Π. αυτή έφυγε αφού φρόντισε πριν αυτοκτονήσει να στείλει μήνυμα στο κινητό της γυναίκας του, που εκείνη την ώρα απουσίαζε στο μπάνιο, με το εξής κείμενο:
 “Κάνω το τελευταίο μου τσιγάρο, να προσέχεις τα παιδιά”.
Τον 44χρονο βρήκε κρεμασμένο στην κουζίνα του σπιτιού του ο 15χρονος γιος του. 
Σύμφωνα με το politischios.gr, μόλις ο γιος του τον εντόπισε να έχει κρεμαστεί από το κορδόνι της αρβύλας του, κάλεσε άμεσα σε βοήθεια. Παρά την κινητοποίηση για τον 44χρονο ήταν αργά, αφού ο γιατρός που έφθασε λίγη ώρα αργότερα στο σημείο απλά διαπίστωσε το θάνατό του.Ο άτυχος άνδρας αυτοκτόνησε τη μέρα των γενεθλίων του. 
Αυτοκτονίες για τις οποίες η πολιτική ηγεσία των Π.Καμμένου και Δ.Βίτσα δεν είχαν να πουν και να κάνουν τίποτε, όσον αφορά την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τα οικονομικά αδιέξοδα που δημιουργούνται στην ζωή όλων από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική.
 Αλλά και την τεράστια επιβάρυνση εξαιτίας της πολεμοκαπηλείας της κυβέρνησης, με αιχμή του δόρατος την ακροδεξιά ηγεσία του Πενταγώνου. Συνεχείς ασκήσεις που εξοντώνουν ενώ τα μιλιταριστικά και φασιστικά σαιτ πανηγυρίζουν για τις ασκήσεις που διεξάγει ο στρατηγός Καμπάς και η ΑΣΔΕΝ τον Δεκαπεντάυγουστο.
Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΑΡΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΙΕΣΗ-ΑΔΙΕΞΟΔΑ-ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΛΟΓΩ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ: ΚΑΤΑΛΗΞΗ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ 
Εμείς εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, τους φίλους και συναδέλφους τους.
Η μεγαλύτερη όμως τιμή είναι η συνέχιση της καθημερινής πάλης ενάντια στα Μνημόνια και την κυβερνητική πολιτική. Είναι η πάλη ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό.

Καλούμε λοιπόν στην ανάπτυξη κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της εργατικής τάξης.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου