Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Άσκηση ΤΑΛΩΣ: ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ σοβαρό ατύχημα σε διεθνή άσκηση χωρίς την παρουσία γιατρού;

Είναι όλοι τους Αναλώσιμοι
Ακόμη και αυτοί που υπηρετούν στις πιο επικίνδυνες μονάδες, τις πιο ακραίες και επιθετικές εκδοχές  για την εφαρμογή των Δογμάτων Πολέμου Καταστολής, που αντιμετωπίζουν τον κόσμο της εργασίας ως εσωτερικό εχθρό, είναι Αναλώσιμοι.
Το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας έκρυψαν το σοβαρότατο ατύχημα που συνέβη χθες, στις 15.00-16.00 μ.μ. στο Στρατόπεδο Κορομηλά, στην Αργυρούπολη.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της προάσκησης της πολυεθνικής άσκησης ΤΑΛΩΣ, από ύψος 2 μέτρων, Επιλοχίας έπεσε από ελικόπτερο.
Το σενάριο προέβλεπε κατάβαση από ελικόπτερο με σχοινί σε στέγη, όταν ο Επιλοχίας έχασε το έλεγχο και τραυματίστηκε πέφτοντας.
Ο τραυματισμός του ήταν σοβαρότατος, καθώς σήμερα νοσηλεύεται έχοντας σπασμένα και τα δύο του πόδια.  
Την ώρα του δραματικού συμβάντος όμως δεν υπήρχε γιατρός. 
Οι συνάδελφοι του που τον έβλεπαν να σφαδάζει μάταια περίμεναν τους γιατρούς να παρέμβουν. Διεθνή άσκηση, τόσο επικίνδυνη και οι γιατροί είχαν φύγει.
Και να πει κανείς ότι η άσκηση δεν είχε δώσει σημάδια της επικινδυνότητας της. Είχε προηγηθεί και άλλος τραυματισμός στελέχους προηγουμένως.
Τελικά, με παρέμβαση των ψυχραιμότερων, ο άτυχος Επιλοχίας μεταφέρθηκε από το χώρο διεξαγωγής της άσκησης προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να φροντίσει το Υγειονομικό, το οποίο θυμίζουμε απείχε.
Θα έλεγε κανείς ότι μετά από όλα αυτά ο Ταξίαρχος, το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας θα έδειχναν κάποιο ενδιαφέρον, θα αναζητούσαν τους λόγους και τις αιτίες των συνεχών ατυχημάτων, θα πρότασσαν την Ανθρώπινη ζωή και θα τη διέκοπταν.
Αντί για αυτό, έκρυψαν τα ατυχήματα, συγκάλυψαν τις όποιες ευθύνες διοίκησης και Υγειονομικού και συνέχισαν την Άσκηση.
Σήμερα, ήταν όλοι εκεί, φορώντας τις μεγάλες στολές, για να βγάλουν φωτογραφίες.
Ερώτημα: οι δημοσιογράφοι που ήταν εκεί δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτε;
Εμείς πάντως την είδηση"δεν την είδαμε"  σε κανένα σαιτ.
Αντίθετα, αυτό που είδαμε ήταν δημοσιογραφικές αναρτήσεις που παπαγαλίζουν την πληροφόρηση του Υπουργείου Άμυνας και κάνουν λόγο για τα εξής:

Η πολυεθνική άσκηση ΤΑΛΩΣ είναι πολυεθνική άσκηση, ΤΑΑΣ, τύπου CPX (Command Post Exercise) και διεξάγεται στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευση του Σχηματισμού Μάχης HELBROG BG, ανά 2ετία. Διεξάγεται στην περιοχή του Κιλκίς από 31 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου 2017, συμμετέχουν η Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος και Ουκρανία, καθώς και παρατηρητές από την Σερβία. Αποτελεί, δε, την αξιολόγηση του ανωτέρω Σχηματισμού Μάχης εν όψει της περιόδου ετοιμότητάς του κατά το α' εξάμηνο του 2018. Η άσκηση διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.

Ο Βαλκανικός Σχηματισμός Μάχης (HELBROC) είναι κοινός σχηματισμός μάχης της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό την ηγεσία της Ελλάδας. Αποτελείται από στρατιωτικές μονάδες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κύπρο, από τις ονομασίες των οποίων προκύπτει το ακρωνύμιο HELBROC. Κατά τη διάρκεια της τρίτης και της τέταρτης περιόδου αναμονής, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011 και το 2014, στο Βαλκανικό Σχηματισμό Μάχης προσχώρησε η Ουκρανία.


Τα στελέχη που επικοινώνησαν μαζί μας νοιώθουν οργή και αγανάκτηση γιατί αντιλαμβάνονται ότι θεωρούνται Αναλώσιμοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του στρατιωτικού κατεστημένου, των συμφερόντων που εξυπηρετούν.
Δεν τους λογαριάζουν καθόλου.
Η μια άσκηση διαδέχεται την άλλη (νέα άσκηση ξεκινά τη Δευτέρα 13/11/2017), έχοντας μεσολαβήσει η προετοιμασία και η διεξαγωγή της Στρατιωτικής Παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτοί χώνονται καθημερινά. 
Η διοίκηση της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας τους "τρώει" τις Απαλλαγές και η όποια διεκδίκηση νομικά μεταφράζεται σε έκθεση και οικονομικό κόστος 400 ευρώ.
Αυτός είναι ο ελληνικός στρατός, αυτή είναι η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.
Εμείς επαναλαμβάνουμε: ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ   

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου