Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Η Siemens απολύει 6.900 εργαζόμενους

Ο επικεφαλής του ομίλου της Siemens, Τζόε Κέσερ, ανακοίνωσε πως θα απολυθούν 6.900 εργαζόμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης που θα επιτρέψει στην εταιρία να είναι ανταγωνιστική. Οι μισές από τις απολύσεις θα γίνουν στη Γερμανία, χίλιες εκατό απολύσεις θα γίνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη, 1.800 στις ΗΠΑ και 700 σε άλλες χώρες. Η εταιρία υποστηρίζει πως οι απολύσεις είναι αναγκαίες για να παραμείνει ανταγωνιστική. 
Alexandros Michailidis / SOOC 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που ετοιμάζει η Siemens προβλέπει απολύσεις 6.900 εργαζομένων. Οι μισές από τις θέσεις εργασίας που θα καταργηθούν αφορούν τη Γερμανία. Χίλιες εκατό απολύσεις θα γίνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη, 1.800 στις ΗΠΑ και 700 σε άλλες χώρες.

Η επικεφαλής του εργατικού δυναμικού της Siemens, Τζανίνα Κούγκελ, υποστήριξε πως οι απολύσεις είναι αναγκαίες, προκειμένου να μπορέσει η εταιρία να είναι ανταγωνιστική. «Οι περικοπές είναι απαραίτητες ώστε να διασφαλίσουμε πως θα παραμείνουμε μακροπρόθεσμα ανταγωνιστικοί στην αγορά». Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται, λέγοντας πως με βάση τα κέρδη της εταιρίας είναι ανεπίτρεπτο να γίνουν τέτοιες περικοπές.

Ο Κέσερ δήλωσε πως είναι απαραίτητες οι απολύσεις για να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστική η εταιρία. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με τόλμη τις δομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σε ορισμένες δραστηριότητές μας. Η Siemens απαντά στις ραγδαίες διαρθρωτικές αλλαγές που συμβαίνουν στην παραγωγή της ορυκτής ενέργειας και στον τομέα των πρώτων υλών».

Η χρονιά 2016 – 2017 ήταν χρονιά – ρεκόρ για τη Siemens, καθώς τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό κατά 11% μεγαλύτερο από την προηγούμενη χρονιά, ενώ στο ίδιο διάστημα η εταιρία κατέγραψε πωλήσεις – ρεκόρ που αντιστοιχούν σε 83 δισεκατομμύρια ευρώ.https://www.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου