Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Απαγορεύουν τις Απεργίες, Βουτούν τα σπίτια του λαού και πετούν 1,6 δις δολάρια για τα F-16!


Η φιλοκυβερνητική "ντουντούκα" και βασικό εκφραστής των απόψεων του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου ανέλαβε να μας πληροφορήσει ότι" "Ήρθε το “γράμμα” και ο λογαριασμός για τον εκσυγχρονισμό των F-16! 
Η απάντηση από ΗΠΑ, το Letter of Offer and Acceptance, για την αναβάθμιση 85 αεροσκαφών F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας σε επίπεδο F-16V, έφθασε. 
Η τιμή που αναγράφεται; 1,6 δις δολάρια, που σε ευρώ “μεταφράζεται” σε 1,3 δις. ΠΗΓΗ: militaire.gr
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που καταργεί το δικαίωμα των εργαζομένων στην Απεργία

Η κυβέρνηση που έχει διαλύσει τα νοσοκομεία

Η κυβέρνηση που βουτά τα σπίτια του λαού για αδυναμία ακόμη και 500 ευρώ προς το Δημόσιο...

Εμείς ως ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στεκόμαστε απέναντι σε αυτές τις πολεμικές κυβερνητικές επιλογές-Ούτε ένα ευρώ να μην δοθεί για εξοπλισμούς

ΓΙΑΤΙ ΠΕΝΑΝΕ ΤΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ;

Τι ρόλο παίζουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε Αλβανία, Μαυροβούνιο και Βουλγαρία


Τι σημαίνει άραγε η παρακάτω είδηση;
Την προστασία του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου, του νεότερου μέλους του ΝΑΤΟ, αναλαμβάνουν η Ελλάδα και η Ιταλία.
Όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του προς την κρατική τηλεόραση ο υπουργός Άμυνας του Μαυροβουνίου Πέντραγκ Μπόσκοβιτς, μια τεχνική συμφωνία είναι υπό συζήτηση με τις δύο γειτονικές χώρες.
«Η αεροπορική επιτήρηση είναι η καλύτερη επιλογή για την προστασία του εναέριου χώρου μας», υπογράμμισε ο Μπόσκοβιτς.
Το Μαυροβούνιο μετά την απόσχισή του από τη Σερβία το 2006 έχει μείνει χωρίς πολεμικά αεροσκάφη και διαθέτει μόνο δώδεκα επιχειρησιακά ελικόπτερα. 
Θυμίζουμε ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αναλαμβάνοντας σταθερά τέτοιους ρόλους έξω από τα σύνορα της χώρας, έχει επωμιστεί καθήκοντα «Air Policing» («εναέριας αστυνόμευσης») στην Αλβανία εκ περιτροπής με την Ιταλία, ενώ το Μάρτη του 2014 υπογράφηκε και τεχνική συμφωνία με τη Βουλγαρία για την εκτέλεση «διασυνοριακών επιχειρήσεων εναέριας επιτήρησης».
Επιπλέον, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 υπεγράφη στο ΓΕΕΘΑ, το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2018 μεταξύ της Ελλάδας και του Μαυροβουνίου. Το ΠΣΣ υπέγραψαν ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ, Ταξίαρχος Μιλτιάδης Γρυλλάκης, και ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικής Πολιτικής του ΥΠΑΜ Μαυροβουνίου, κ. Ίβιτσα Ιβάνοβιτς. 
Το εν λόγω ΠΣΣ περιλαμβάνει δραστηριότητες στους τομείς επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης. 
Μαυροβούνιο και Ρωσία ήρθαν σε σύγκρουση πρόσφατα καθώς η ηγεσία της χώρας προσέγγισε τις ΗΠΑ και εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ. 
Αποτέλεσμα να χάσει η Ρωσία το μοναδικό λιμάνι στην Αδριατική και να γίνει ένα ακόμη βήμα προκειμένου να πεταχθεί από τα Βαλκάνια.
Οι αμερικανικοί σχεδιασμοί είναι σαφείς, υποβάλλονται με ωμό τρόπο και οξύνουν καθημερινά τον ανταγωνισμό με την Ρωσία. 
Η ανακοίνωση της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ περιγράφει αυτές τις εξελίξεις και τον ρόλο του ελληνικού κράτους: 

"Εκβιασμοί ΗΠΑ στα Βαλκάνια:  
Ή μαζί μας ή εναντίον μας! http://diktiospartakos.blogspot.gr"
Η παρουσία του ελληνικού κράτους αποκαλύπτει την ποιοτική στρατιωτική του αναβάθμιση. Δρώντας ως αιχμή του δόρατος για το ΝΑΤΟ, είναι μια από τις πιο ισχυρές συνιστώσες του ΝΑΤΟ. 
Στο πλαίσιο αυτό υπογράφεται η παραπάνω συμφωνία, υλοποιούνται οι καλοκαιρινές πολεμικές προετοιμασίες της 71Ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας για την ΠΓΔΜ, αλλά και καταγράφεται ο κομβικός της ρόλος στην υλοποίηση της Νατοϊκής Άσκησης στη Ρουμανία.
Σε συνδυασμό με την ανακοίνωση μας "Άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων στα Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας http://diktiospartakos.blogspot.gr"
Επιλέγουμε να αναδημοσιεύουμε μια είδηση που αποκαλύπτει την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας και τον καθοριστικό ρόλο που έχει αναλάβει να παίξει για το ΝΑΤΟ η Πολεμική Αεροπορία:
"Ορισμένοι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας της Βουλγαρίας αρνήθηκαν να πετάξουν με τα μαχητικά MiG-29 που διαθέτει η χώρα. Η Βουλγαρία βασίζει την πολεμική της αεροπορία με την οποία προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ΝΑΤΟικές της υποχρεώσεις με μαχητικά που κατασκευάστηκαν επί Σοβιετικής εποχής. 
Σύμφωνα με την Deutsche Welle ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας της Βουλγαρίας επιβεβαίωσε το γεγονός πως ορισμένοι πιλότοι δεν θα συμμετάσχουν σε μια προγραμματισμένη εκπαίδευση αυτή την εβδομάδα. «Κάποιοι από τους πιλότους της αεροπορικής βάσης στο Γκραφ Ιγνατίεβο, έθεσαν ζήτημα ασφάλειας σχετικά με τα γηραιά MiG-29 ο υπουργός Ατανάς Ζαπριανόφ επέμεινε πως τα μαχητικά είναι ασφαλή και χρησιμοποιούνται για τις περιπολίες που θέλει το ΝΑΤΟ. 
Μόνο 7 από τα 16 μαχητικά αυτού του τύπου που διαθέτει η Βουλγαρία είναι σε πτητική κατάσταση και για αυτό η Βουλγαρία εξήγγειλε αγορά 8 νέων μαχητικών έναντι του ποσού των 770 εκατομμυρίων ευρώ. Βάση των συμφωνιών με το ΝΑΤΟ η Βουλγαρία οφείλει να διατηρήσει τουλάχιστον ένα σμήνος 12 μαχητικών σε πτητική κατάσταση. Με πάνω από τα μισά από τα μαχητικά που διαθέτει όμως να είναι σε κακή κατάσταση, η Σόφια έχει εξουσιοδοτήσει το ΝΑΤΟ να προστατέψει τον εναέριο χώρο της. Στο πλαίσιο αυτό και ελληνικά μαχητικά έχουν ως αποστολή την προστασία του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας.
Επομένως, τα 2,4 δις δολάρια που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχεδιάζει να δαπανήσει για τον εκσυγχρονισμό των F16, κρίνονται απαραίτητα για την υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών της ελληνικής άρχουσας τάξης, που ταυτίζονται με τους αμερικανικά ιμπεριαλιστικά πλάνα και είναι ταυτόχρονα Νατοϊκές προτεραιότητες. Επιπλέον απόδειξη όλων αυτών είναι η Τρομοκρατική πτήση F16 στα ελληνο-αλβανικά σύνορα! 
Κάλεσμα Αντιπολεμικού Συντονισμού, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου
Ζούμε τις μέρες που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσπαθεί, με τροπολογίες στη Βουλή, ουσιαστικά να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία, την ώρα που υπερηφανεύεται ότι εκπροσωπεί τα ''δικά μας εθνικά συμφέροντα'' στις διαπραγματεύσεις της με την Τουρκία του Ερντογάν στην Αθήνα. Στη πραγματικότητα, η ελληνική και η τουρκική κυβέρνηση συμφωνούν, στον πόλεμο ''κατά της τρομοκρατίας'', δηλαδή και τους μεταναστών, των αγωνιστών, στον κοινωνικό πόλεμο κατά της εργατικής τάξης. 
Οι διαρκείς πόλεμοι και οι νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η στρατιωτική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, η εντεινόμενη πολεμική προετοιμασία του ελληνικού κράτους, το πλέγμα άμυνας και ασφάλειας που περιχαρακώνει πλέον κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα.
Φιλοδοξούμε το κάλεσμα αυτό να είναι μια αρχή, μια δημιουργία μιας ζωντανής κοινότητας συζήτησης, δράσης και προπάντων αγώνα ενάντια στην φρίκη του πολέμου, για να μπουν μπροστά οι ανάγκες των λαών για ελευθερία και ειρήνη. Σε αυτόν τον πόλεμο θα βγούμε νικητές!
Η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, έχοντας την εμπειρία την συνάντησης αγωνιστών και αγωνιστριών στην προηγούμενη συνέλευση για μια πρωτοβουλία αντιπολεμικού συντονισμού, απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή του μαζικού κινήματος, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στο κτίριο Γκίνη και ώρα 19.00
Για να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος καθώς και τις αναγκαίες δράσεις ενάντια στον πόλεμο που ήδη διεξάγεται σε πολλά σημεία του πλανήτη κι απέναντι στο ελληνικό κράτος που παίζει κομβικό ρόλο. Πιστεύουμε ότι πρέπει να ανοίξει πιο πολύ παρά ποτέ η κουβέντα για ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα, που δεν θα συνδιαλέγεται με τους κρατικούς μηχανισμούς, ενάντια σε κάθε ιμπεριαλισμό και εθνικισμό, και πάνω στην λογική αυτή παρουσιάζουμε κάποια ενδεικτικά κριτήρια για πολιτικό και κινηματικό συντονισμό.
1. Ανατροπή των πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στην οικοδόμηση συστημάτων και δογμάτων άμυνας / ασφάλειας ενάντια στους λαούς που τους αντιμετωπίζει ως εχθρούς.
2. Έξω από ΝΑΤΟ και Ε.Ε, ΟΧΙ στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Μαζικό διεθνιστικό κίνημα για την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των λαών στη περιοχή μας και όλο τον κόσμο.
3. Κλείσιμο της βάσης της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Άραξου, του στρατηγείου Λάρισας, του Γ' σώματος στρατού (NDC-GR), της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας. Μπλοκάρισμα κάθε μορφής συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό διακρατικό πόλεμο. Άμεση μείωση των στρατιωτικών δαπανών.
4. Καμία άσκηση, πολυεθνική ή εθνική, διαχείρισης εξεγέρσεων, καταστολής πλήθους, εσωτερικής ασφάλειας, ανακατάληψης κτιρίων και εργοστασίων και κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.
5. Όχι στην υποχρεωτική στράτευση στα 18 και τους νέους εξοπλισμούς. Κανένας “κοινωνικός ρόλος” του στρατού, καμία εθελοντική και εργασιακή υπηρεσία στη μηχανή του πολέμου. Όχι στην νέα Εθνοφυλακή και τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων.
6. Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου, την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Ερντογάν και κάθε επίδοξου διαχειριστή των (κοινών) αντεργατικών πολιτικών τους. Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου.
7. Οικοδόμηση κοινών όρων ζωής των ντόπιων με τους πρόσφυγες. Όχι στη γκετοποίηση. Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Κατάργηση του εκτάκτου δικαίου υποδοχής, απόρριψης, διαλογής, απελάσεων και εγκλεισμού των προσφύγων.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου