Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ενισχύουν άμεσα τις ναυτικές τους δυνάμεις οι Ρώσοι στην Ανατολική Μεσόγειο…

ΗΠΑ και Ρωσία έχουν εμπλακεί σε πόλεμο ανακοινώσεων για την Συρία, με τη Μόσχα να αποστέλλει ισχυρές ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή την ώρα που απειλεί με αντίποινα την Ουάσινγκτον εάν πληγούν οι δυνάμεις του Άσαντ.
Η Ρωσία υποστηρίζει το συριακό καθεστώς καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου στη χώρα παρέχοντας πολεμικό υλικό και κατόπιν αεροπορική υποστήριξη στις δυνάμεις του Άσαντ τόσο έναντι των ισλαμιστών, όσο και κατά των αντικαθεστωτικών σε έναν πόλεμο που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 500.000 ανθρώπους.
Η Ρωσία συμφώνησε στην απομάκρυνση των συριακών χημικών όπλων το 2013, αλλά διεθνείς επιθεωρήσεις αναφέρουν πως το καθεστώς χρησιμοποίησε χημικά και το 2017. Οι ΗΠΑ απάντησαν με πυραυλικά πλήγματα από ναυτικές τους μονάδες.
Την επομένη η Ρωσία δήλωσε πως θα απαντήσει αν οι ΗΠΑ επιτεθούν. Ωστόσο οι Αμερικανοί επανήλθαν, λέγοντας πως εάν η Ρωσία δεν μπορεί να εγγυηθεί την εκεχειρία σε ολόκληρη τη Συρία, οι στρατιωτικές δυνάμεις τους θα χτυπήσουν ξανά.
Η έγκυρη σελίδα TurkishNavy.net (Bosphorus Naval News) ανέφερε πως ρωσικές φρεγάτες πέρασαν τα στενά και εισήλθαν στη Μεσόγειο. Οι εν λόγω φρεγάτες είναι σκάφη ανθυποβρυχιακού κυρίως ρόλου. Η ανάπτυξή τους στη Μεσόγειο μπορεί να είναι, αλλά μπορεί και να μην είναι, κίνηση ρουτίνας.





In 24 hours we have witnessed southbound passing of Russian frigates Admiral Essen (13/03) and Pytlivyy (14/03). Both are deployed to Med.

Η ένταση όμως μεταξύ Ρωσίας και Δύσης κορυφώνεται μετά τη δήλωση της Μόσχας πως θα απαντήσει σε αμερικανικό πλήγμα στην Συρία και την υπόθεση δηλητηρίασης του διπλού Ρώσου πράκτορα στη Βρετανία.
Πάντως οι ΗΠΑ όταν έπληξαν στόχους στην Συρία το έπραξαν με τα αντιτορπιλικά τους που έβαλαν 59 πυραύλους κρουζ. Οι ΗΠΑ όμως διαθέτουν και υποβρύχια ικανά να ενεργήσουν ανάλογα και αν θελήσουν να επαναλάβουν το πλήγμα ίσως προτιμήσουν να ενεργήσουν με υποβρύχια.

Γενικά οι ΗΠΑ έχουν πολλές επιλογές αν θελήσουν να πλήξουν στην Συρία, από ξηρά, θάλασσα και αέρα. Από την άλλη πλευρά η ρωσική ναυτική παρουσία στη Μεσόγειο ίσως αποτελεί αμυντική κίνηση. http://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου