Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Χρειάζονται θερμό επεισόδιο για να κάνουν μοιρασιά;

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
Με τα καθημερινά θερμά επεισόδια των κοινωνικών αγώνων και την ένταση της ταξικής αναμέτρησης παλεύουμε για την Ανατροπή των αστικών κυβερνήσεων και της αστικής πολιτικής, του ολοκληρωτικού καπιταλισμού που φέρνει την εκμετάλλευση, την καταπίεση των εργαζομένων και προκαλεί τα σφαγεία των λαών.

Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν…
Σε αυτό συγκλίνουν πλήθος πολιτικών παρεμβάσεων.
Διαβάζουμε στον αστικό τύπο:
 «Ο Αμερικανός πρέσβης βλέπει θερμό επεισόδιο και άμεσα.  Αυτό είναι «το περίγραµµα», της τρίωρης κατ’ ιδίαν συνάντησης του Αµερικανού πρέσβη, κ. Πάιατ -πρωτοβουλία του ιδίου µε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, στο υπουργείο Εθνικής Άµυνας.
Μια συνάντηση που ευλόγως ξάφνιασε, καθώς δεν είναι συνηθισµένη κίνηση πρέσβης συµµαχικής χώρας να παρακάµπτει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και να συζητά µε τον αρχηγό του ελληνικού στρατεύµατος. Η Αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί δεδοµένη τη δηµιουργία θερµού επεισοδίου της Τουρκίας στο Αιγαίο, σε κατοικηµένη περιοχή, διακινδυνεύοντας ακόµα και χρονική πρόβλεψη... αλλά δεν πρόκειται να παρέµβει προληπτικώς για την αποφυγή πιθανού επεισοδίου στο Αιγαίο, περιορίζοντας -αυτήν τη στιγµή το ρόλο της σε αυτόν του «συµβούλου» σε πιθανές ελληνικές στρατιωτικές επιχειρήσεις... η συζήτηση Πάιατ Αποστολάκη είχε αυστηρά  επιχειρησιακό χαρακτήρα εκ µέρους του Αµερικανού πρέσβη... Δεν υπήρξε καµία εκδήλωση αµερικανικής πρόθεσης να ανακόψει µια τέτοια εξέλιξη, η οποία θα φέρει στο χείλος του πολέµου δύο κράτη-µέλη της Ατλαντικής Συµµαχίας... προκαλώντας χάος και διάλυση στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή".
Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του ΥΠΕΞ Κοτζιά: "είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει αγωνία του κόσμου, αλλά δεν νομίζω ότι πάει για πολεμική σύρραξη η Τουρκία", τόνισε προσφάτως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. «Η μακρόχρονη στρατηγική της Άγκυρας, αν χρειαστεί, πιστεύω, είναι να κάνει ένα θερμό επεισόδιο και να μας πάει σε διαπραγμάτευση καβάλα», αποκάλυψε ο κ. Κοτζιάς στους 51 βουλευτές όλων των κομμάτων που μετέχουν στην εν λόγω επιτροπή. 
Στις παρεμβάσεις αυτές πρέπει να προσθέσουμε την επαναλαμβανόμενη απαίτηση του ΚΚΕ από τον λαό μας για «αυξημένη επαγρύπνηση για τα εθνικά θέματα», αλλά και την ανακοίνωση του τομέα άμυνας του ΠΑΣΟΚ για τους κινδύνους που εγκυμονεί «η διεξαγωγή τουρκικής άσκησης την ημέρα εορτασμού απελευθέρωσης της Ελλάδος, παραβιάζει την πρόβλεψη περί μη διεξαγωγής ασκήσεων κατά τη διάρκεια των κυριότερων εθνικών και θρησκευτικών εορτών, της διμερούς (Ελλάδος - Τουρκίας) συμφωνίας Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)».
O ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός Απειλεί τον κόσμο της εργασίας με πολεμικό όλεθρο. Ιδιαίτερα τους κατοίκους της παραμεθορίου και τους στρατιώτες που αποτελούν τους Αναλώσιμους των πρώτων λεπτών της όποιας σύγκρουσης. 
Γίνεται πλέον ξεκάθαρο στον κόσμο της εργασίας σε Ελλάδα και Τουρκία, ότι υπάρχουν αντικειμενικές, υλικές, οικονομικές συνθήκες για να οδηγηθούμε στην σφαγή, που σχετίζονται τόσο με τις νέες δυνατότητες καπιταλιστικής κερδοφορίας στην περιοχή, όσο και με τη «στενότητα» της καπιταλιστικής κρίσης που δεν επιτρέπει ειρηνικές μοιρασιές.
Τα επίδικα του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου είναι τεράστια. Είναι συμφέροντα που κάνουν τις δύο άρχουσες τάξεις αδίστακτες. Δεν θα λογαριάσουν το κόστος σε ανθρώπινες απώλειες, τη ζημιά στον τουρισμό και το περιβάλλον! Εκεί οδηγεί η δίψα των καπιταλιστικών κερδών από την ανακάλυψη εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στις ΑΟΖ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου , αλλά και οι αντιπαραθέσεις για τη διέλευση των ενεργειακών αγωγών, όπως και η χάραξη των μεγάλων εμπορικών δρόμων.
Το σχήμα «επιτιθέμενη Τουρκία, αμυνόμενη Ελλάδα», αποκρύπτει ότι αναπτύσσεται ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία, που επιδιώκουν να αναβαθμίσουν η καθεμιά τη δική της θέση, μέσω πάντα και της κλιμάκωσης και της βαθύτερης πρόσδεσης σε συμμαχίες με τις κυρίαρχες Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. 
Η ελληνοτουρκική  Διακρατική σύγκρουση είναι αντιδραστική, επιθετική και από τις δύο πλευρές! Έχει αίτιο, κίνητρο και σκοπό την άνοδο και διανομή αιματοβαμμένων καπιταλιστικών κερδών, στηριγμένων στην εργατική γενοκτονία και στις δύο χώρες, την περιστολή της δημοκρατίας, το κυνηγητό των εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, την περιβαλλοντική καταστροφή στις θάλασσες του Αιγαίου και της Μεσογείου. Οποιοδήποτε πολεμικό επεισόδιο δε θα έχει ως στόχο τελικά κάποια βραχονησίδα (αυτό μπορεί να είναι αφορμή), ούτε το «εθνικό γόητρο», αλλά την κατάχτηση χώρων οικονομικής εκμετάλλευσης και άρα την ενίσχυση της θέσης του καπιταλιστικού σχηματισμού τόσο μέσα στις ίδιες τις χώρες, καθώς και στη διεθνή σκακιέρα.
Τη θολή και ακαθόριστη εικόνα κρατικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο (χωρικά ύδατα, εύρος εναέριου χώρου, FIR, υφαλοκρηπίδα, ρόλος Καστελόριζου στον καθορισμό ΑΟΖ και στον έλεγχο-εκμετάλλευση   κοιτασμάτων κλπ),  χρωματίζουν πλέον οι διεκδικήσεις του Τουρκικού κράτους που μιλά για «επικαιροποίηση» της συνθήκης της Λωζάνης στα ανατολικά του σύνορα και το Αιγαίο, αλλά και οι επιθετικές δηλώσεις των Ελλήνων πολιτειακών παραγόντων που διαμέσου των δηλώσεων τους περί ανυποχώρητης υπεράσπισης των «εθνικών δικαίων» προβάλλουν του επιθετικούς-επεκτατικούς τους στόχους, θεωρώντας ως δεδομένα τις διεκδικήσεις του δικού του αστικού κρατικού σχηματισμού!
Έχοντας εξοβελίσει και τα δύο κράτη την αναζήτηση πολιτικής λύσης διαμέσου διαβουλεύσεων, μονόδρομος είναι οι διαπραγματεύσεις μετά από θερμό επεισόδιο (που σαφώς και έχει τη δική του δυναμική), έχοντας το κάθε κράτος διατυπώσει τους όρους του με την Στρατιωτική του Ισχύ. Ταυτόχρονα καλλιεργούν τον εθνικισμό και τις λογικές της εθνικής ενότητας που στοχεύουν πρώτιστα τη δική τους εργατική τάξη, ενώ "τρέχουν" με ιδιαίτερη βαναυσότητα τις αναδιαρθρώσεις του δικού τους κράτους έκτακτης ανάγκης που απαιτεί ο ολοκληρωτικός καπιταλισμός της εποχής μας!
Θυμίζουμε επομένως μια επισήμανση που είχαμε κάνει σχολιάζοντας τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης και των δημοσιογράφων για την επίδειξη στρατιωτικής ισχύος των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, όταν σημαντικό τμήμα του 6ου Στόλου ήρθε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της EXXON-MOBIL:
Σοβαροί αναλυτές συμφωνούν ότι η σημαντική αυτή αμερικανική στρατιωτική δύναμη στέλνει στο Τουρκικό κράτος ένα διπλό μήνυμα, αφενός προειδοποιεί το καθεστώς Ερντογάν να μην προβάλλει Στρατιωτική Ισχύ και να μην οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα. Όπως γράφεται χαρακτηριστικά "δεν θέλει να αντιμετωπίσει σύμμαχο". Αφετέρου, καταγράφεται η ανάγκη των ΗΠΑ να κρατήσουν τη Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο! Για να γίνει αυτό πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα συμμετοχής του Τουρκικού κράτους στην τεράστια ενεργειακή λεία της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ ταυτόχρονα τα σχέδια που επεξεργάζονται είναι άκρως ανταγωνιστικά προς τα ρωσικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Η εμπειρία όμως των λαών της Μέσης Ανατολής όπου η εκμετάλλευση, η καταπίεση, η προσφυγιά, ο πόλεμος ήταν το παρελθόν, είναι το παρόν και η προυπόθεση του όποιου συμβιβασμού, πρέπει να κάνει όλους να ανησυχούν! Καθώς όλες οι πλευρές πριμοδοτούν την ένταση, προκρίνουν την προβολή στρατιωτικής ισχύος, στηριζόμενες σε πολεμικούς άξονες συμμαχιών-πολεμικούς εξοπλισμούς-αρραγές εθνικό μέτωπο, διεκδικώντας να επιβάλλουν τα εθνικά-αστικά τους συμφέροντα.  Η απειλή του θερμού επεισοδίου ή του Ολοκληρωτικού πόλεμου δεν θα είναι αποτέλεσμα της εξωτερίκευσης της κρίσης, θανάσιμο ενδεχόμενο λόγω των όποιων αδιεξόδων ή και αποτυχίας της Τουρκικής εισβολής στο Αφρίν, αλλά της έντασης των ανταγωνισμών τους, για την εξασφάλιση συγκεκριμένων αστικών συμφερόντων!  
Συμφέροντα που όλοι τα ξέρουν: 
Τώρα κλέβουν τα σπίτια του λαού για να τα δώσουν στον Λάτση, όπως του χάρισαν το Ελληνικό και ετοιμάζονται να μας θυσιάσουν για τα πετρέλαια του Λάτση, του Βαρδινογιάννη, της ENERGEAN OIL and GAS, της MOBIL, TOTAL, ENI!
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ-MOBIL-ENI-BP-Λάτση και Βαρδινογιάννη
Καλούμε το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενάντια στην σφαγή του κόσμου της εργασίας, της νεολαίας και των στρατευμένων.
Ενάντια στην πολεμοκαπηλεία των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Ερντογάν.
ΟΡΟΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑ, το ΝΑΤΟ και οι Πετρελαϊκές Εταιρίες, 
Να Ανατραπούν οι κυβερνήσεις της εκμετάλλευσης-καταπίεσης-πολεμικού ολέθρου.
Βλέπουμε για μια ακόμη φορά ότι ο Άξονας των κρατών Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, οι ανταγωνισμοί τους με το Τουρκικό κράτος σημαίνει θερμά επεισόδια και Πόλεμο.
Να Μπλοκάρουμε τις Πολεμικές Προετοιμασίες, τους Πολεμικούς Εξοπλισμούς, τις Προσλήψεις Μισθοφόρων.
Να Αγωνιστούμε ενάντια στην Στρατιωτικοποίηση, τον Μιλιταρισμό, τον Εθνικισμό και το Κράτος του Ολοκληρωτικού Κοινοβουλευτισμού.
Να Απαιτήσουμε την Ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και της νεολαίας. 
Με Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Εργαζομένων και Φαντάρων.
Δεν μας ενώνει τίποτε με τις κυβερνήσεις, δεν έχουμε κανένα Εθνικό Συμφέρον να υπερασπιστούμε.
Αντιθέτως, μας ενώνουν πολλά ΚΟΙΝΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ με την Τουρκική Αριστερά, με τον καταπιεσμένο κόσμο της εργασίας στην Τουρκία.
Ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Απαιτείται επομένως ένα νέο εργατικό Διεθνιστικό Αντικαπιταλιστικό κίνημα ενάντια στην Αστική Παραγωγική Ανασυγκρότηση που θέλει Δούλο τον κόσμο της εργασίας, ενάντια στους ¨εθνικού στόχους και την εθνική ενότητα¨ που απαιτεί η αστική τάξη για να μας μετατρέψει σε Κρέας στα Κανόνια της, Αναλώσιμους της Κερδοφορίας του κόσμου του πλούτου.
Δεν προετοιμαζόμαστε για να Δολοφονηθούμε μεταξύ μας εργάτες και νεολαία για επιχειρηματικά, κρατικά και Ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Αγωνιζόμαστε για την Ανατροπή της Καπιταλιστικής Κυριαρχίας, για την Κοινωνική Απελευθέρωση.  


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου