Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Τι ζητά ο Αμερικανικός Στόλος στην Ανατολική Μεσόγειο; Γιατί πανηγυρίζουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δημοσιογράφοι;

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση και οι δημοσιογράφοι για την επίδειξη στρατιωτικής ισχύος των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το εθνικιστικό κρατικό αφήγημα μιλά για δικαίωση "της πολιτικής Φιλίας" με τους Αμερικανούς και συνδέουν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με τα νέα δεδομένα στην ηρωική πάλη του Κουρδικού λαού στο Αφρίν απέναντι στην εισβολή του Τουρκικού κράτους.
Η ένταση και η κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο για τον έλεγχο και την εκμετάλλευση δρόμων εμπορίου-ενέργειας και των αντίστοιχων κοιτασμάτων στρατηγικής σημασίας που προκαλούν το παγκόσμιο ενδιαφέρον, διαβάζεται από αυτή τη βολική οπτική σκοπιά. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όλο το αστικό πολιτικό σκηνικό και τα δημοσιογραφικά φερέφωνα απαιτούν "εθνική ενότητα και εγρήγορση", κάνουν λόγο για νέα εξοπλιστικά προγράμματα και επιχειρούν να επιβάλλουν την στρατιωτικοποίηση του εργαζόμενου λαού.
Επιπλέον, επιχειρούν την ενδυνάμωση της προνομιακής σχέσης με τις ΗΠΑ και την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική υλοποίηση του ρόλου του ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ των συμφερόντων του αστικού ελληνικού κόσμου και των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων σε μια ζώνη που εξαπλώνεται από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή και Αφρική.
Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε η εξοργιστική και προκλητική συνάντηση του Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχοςυ Β.Αποστολάκηςκαι του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάϊατ, με επίδικα τις τελευταίες εξελίξεις, τη δημιουργία νέων αμερικανικών βάσεων σε Αλεξανδρούπολη-Λάρισα, την πολυεθνική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ...
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εδώ και καιρό εργάζεται για να εξαφανίσει τα συναισθήματα του λαού εναντίον του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού και τους βρώμικους πολέμους του, την άρνηση στην συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε πολέμους-επεμβάσεις-κατοχή-εκμετάλλευση-καταπίεση λαών που συντελείται και σε ότι σχεδιάζεται.
Θα κάνει  τα πάντα ως διακυβέρνηση του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού ενάντια στο Αντιπολεμικό κίνημα που απαιτεί η εποχή μας για το ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής. Παρουσιάζοντας ως "εθνικό συμφέρον" την εμπλοκή στους πολέμους και μάλιστα κάνει τον πόλεμο πυλώνα της καπιταλιστικής ανάπτυξης συνδέοντας πανεπιστήμια-πολεμικές βιομηχανίες-Στρατό-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ!  



Για να δούμε όμως τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο..
Με την αναπαραγωγή ενός «tweet» που αφορά στην έλευση στην περιοχή σημαντικών μονάδων επιφανείας του αμερικανικού Ναυτικού (σ.σ. και πιθανότατα υποβρύχια για την αθέατη υποστήριξη και προστασία τους…) τα οποία κινούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για ασκήσεις με τους Ισραηλινούς, απαντά ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ στις νέες προκλήσεις της Άγκυρας που δεν διστάζει να απειλήσει εμμέσως ακόμα και τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι γνωρίζει για το πρόγραμμα της ExxonMobil και θα συνεχίσει να προστατεύει τα συμφέροντά της…


Ήρθε δηλαδή η ExxonMobil και «πλάκωσε» και το αμερικανικό Ναυτικό (US Navy) για προστασία.

Συγκεκριμένα, η αρθρογραφία αναφέρεται στο αεροπλανοφόρο "Iwo Jima" (LHD-7). Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Ναυτικού, το «USS IWO JIMA» έφτασε στη Νάπολη μεταφέροντας ελικόπτερα τύπου κόμπρα, οκτώ αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως, καθώς και δυόμισι χιλιάδες πεζοναύτες της 26ης Μονάδας Επέμβασης. Η δύναμη αυτή εντάχθηκε στο επιχειρησιακό δυναμικό του 6ου Στόλου την 21η Φεβρουαρίου. Επιπροσθέτως, η αμερικανική ναυτική δύναμη διαθέτει ακόμη πέντε πλοία, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι αντιτορπιλικά τύπου «ARLEIGH BURKE CLASS», τα οποία περιπολούν συνεχώς στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αμερικάνοι ενίσχυσαν την παρουσία τους στην Ανατολική Μεσόγειο, αποστέλλοντας επιχειρησιακές μονάδες, οι οποίες, πέρα από τα κλασικά οπλικά συστήματα, τα ελικόπτερα και τα μαχητικά τύπου «Harriers», διαθέτουν και ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού «MV-22 OSPREY».http://www.sigmalive.com

Όλοι οι σοβαροί αναλυτές συμφωνούν ότι η σημαντική αυτή αμερικανική στρατιωτική δύναμη στέλνει στο Τουρκικό κράτος ένα διπλό μήνυμα:
  • αφενός προειδοποιεί το καθεστώς Ερντογάν να μην προβάλλει Στρατιωτική Ισχύ και να μην οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα. Όπως γράφεται χαρακτηριστικά "δεν θέλει να αντιμετωπίσει σύμμαχο".
  • αφετέρου, καταγράφεται η ανάγκη των ΗΠΑ να κρατήσουν τη Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο!
Για να γίνει αυτό πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα συμμετοχής του Τουρκικού κράτους στην τεράστια ενεργειακή λεία της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ ταυτόχρονα τα σχέδια που επεξεργάζονται είναι άκρως ανταγωνιστικά προς τα ρωσικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Η εμπειρία όμως των λαών της Μέσης Ανατολής όπου η εκμετάλλευση, η καταπίεση, η προσφυγιά, ο πόλεμος ήταν το παρελθόν, είναι το παρόν και η προυπόθεση του όποιου συμβιβασμού, πρέπει να κάνει όλους να ανησυχούν!
Καθώς όλες οι πλευρές πριμοδοτούν την ένταση, προκρίνουν την προβολή στρατιωτικής ισχύος, στηριζόμενες σε πολεμικούς άξονες συμμαχιών-πολεμικούς εξοπλισμούς-αρραγές εθνικό μέτωπο, διεκδικώντας να επιβάλλουν τα εθνικά-αστικά τους συμφέροντα. 
Η απειλή του θερμού επεισοδίου ή του Ολοκληρωτικού πόλεμου δεν θα είναι αποτέλεσμα της εξωτερίκευσης της κρίσης, θανάσιμο ενδεχόμενο λόγω των όποιων αδιεξόδων ή και αποτυχίας της Τουρκικής εισβολής στο Αφρίν, αλλά της έντασης των ανταγωνισμών τους, για την εξασφάλιση συγκεκριμένων αστικών συμφερόντων!  
Συμφέροντα που όλοι τα ξέρουν: 

Τώρα κλέβουν τα σπίτια του λαού για να τα δώσουν στον Λάτση, όπως του χάρισαν το Ελληνικό και ετοιμάζονται να μας θυσιάσουν για τα πετρέλαια του Λάτση, του Βαρδινογιάννη, της ENERGEAN OIL & GAS, της MOBIL, TOTAL, ENI!


ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ-MOBIL-ENI-BP-Λάτση και Βαρδινογιάννη

Καλούμε το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενάντια στην σφαγή του κόσμου της εργασίας, της νεολαίας και των στρατευμένων.
Ενάντια στην πολεμοκαπηλεία των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Ερντογάν.
ΟΡΟΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑ, το ΝΑΤΟ και οι Πετρελαϊκές Εταιρίες, 
Να Ανατραπούν οι κυβερνήσεις της εκμετάλλευσης-καταπίεσης-πολεμικού ολέθρου.
Βλέπουμε για μια ακόμη φορά ότι ο Άξονας των κρατών Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, οι ανταγωνισμοί τους με το Τουρκικό κράτος σημαίνει θερμά επεισόδια και Πόλεμο.
Να Μπλοκάρουμε τις Πολεμικές Προετοιμασίες, τους Πολεμικούς Εξοπλισμούς, τις Προσλήψεις Μισθοφόρων.
Να Αγωνιστούμε ενάντια στην Στρατιωτικοποίηση, τον Μιλιταρισμό, τον Εθνικισμό και το Κράτος του Ολοκληρωτικού Κοινοβουλευτισμού.
Να Απαιτήσουμε την Ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και της νεολαίας. 
Με Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Εργαζομένων και Φαντάρων.
Δεν μας ενώνει τίποτε με τις κυβερνήσεις, δεν έχουμε κανένα Εθνικό Συμφέρον να υπερασπιστούμε.
Αντιθέτως, μας ενώνουν πολλά ΚΟΙΝΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ με την Τουρκική Αριστερά, με τον καταπιεσμένο κόσμο της εργασίας στην Τουρκία.
Ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Απαιτείται επομένως ένα νέο εργατικό Διεθνιστικό Αντικαπιταλιστικό κίνημα ενάντια στην Αστική Παραγωγική Ανασυγκρότηση που θέλει Δούλο τον κόσμο της εργασίας, ενάντια στους ¨εθνικού στόχους και την εθνική ενότητα¨ που απαιτεί η αστική τάξη για να μας μετατρέψει σε Κρέας στα Κανόνια της, Αναλώσιμους της Κερδοφορίας του κόσμου του πλούτου.
Δεν προετοιμαζόμαστε για να Δολοφονηθούμε μεταξύ μας εργάτες και νεολαία για επιχειρηματικά, κρατικά και Ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Αγωνιζόμαστε για την Ανατροπή της Καπιταλιστικής Κυριαρχίας, για την Κοινωνική Απελευθέρωση.  
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου