Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Επεκτείνουν τον πόλεμο κατά των των προσφύγων και Επιδιώκουν να εμπλέξουν το ΝΑΤΟ στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό στην Ανατολική Μεσόγειο

Οι οπαδοί της εξάρτησης και υποτέλειας της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ μάλον πρέπει να διαβάσουν αυτή την είδηση και να αναρωτηθούν για τους λόγους που το Ελληνικό κράτος εμπλέκεται αδίστακτα στον πόλεμο κατά των προσφύγων.
Μια επιπλέον διάσταση αποτελεί η εν λόγω κίνηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μάλλον πρέπει να χρεωθεί επιθετικότητα έναντι των λαών παρά ραγιαδισμό, καθώς επιδιώκει να φέρει αντιμέτωπους  ΕΕ και ΝΑΤΟ με την Τουρκία,  σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ.
Ας δούμε το τι γράφει η καθεστωτική αρθρογραφία:

Κατά την χθεσινή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας στην αιχμή των παρεμβάσεων του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου βρέθηκε η πρόταση να επεκταθει η δράση της νατοϊκής αρμάδας που επιχειρεί στο Αιγαίο για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών, σε ακόμη δυο θαλάσσιους τομείς. 

Πρώτος τομέας που προτάθηκε να αναπτυχθεί η SNMG-2 είναι η Ανατολική Μεσόγειος με εμφανή τη στόχευση για ενίσχυσης της συμμαχικής παρουσίας στην περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ και ταυτόχρονα να εγκλωβίσει την Τουρκία να προβεί κινήσεις έντασης στην περιοχή καθώς η γείτονα συμμετέχει στην νατοϊκή αρμάδα. Δεύτερος τομέας είναι η ζώνη πάνω από τη Βόρεια Αφρική. 
Με αυτό το μοντέλο θα μεγαλώσει και θα γίνει πιο κομβική η εμπλοκή της Ελλάδας στην συμμαχική επιχείρηση και κατ’επέκταση θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για πιθανή ενίσχυσή της με κάθε μορφή και μέσο. Σε κάθε περίπτωση στο ελληνικό μοντέλο περιλαμβάνονται και αναβαθμισμένες ευθύνες της Europol και της Frontex καθ ‘ολο το μήκος του τόξου από το Βορρά μέχρι το Νότο. 

Από την ανάγνωση γίνεται σαφές ότι όχι μόνο το Ελληνικό κράτος επιδιώκει αναβαθμισμένη συμμετοχή και ένταση του πολέμου κατά των Προσφύγων, αλλά και η πρόθεση του να εργαλειοποιήσει το Μεταναστυτικό ζήτημα στην σύγκρουση του με το Τουρκικό κράτος για τις ΑΟΖ και τον έλεγχο των ενεργειακών κοιτασμάτων, αλλά και των θαλάσσιων εμπορικών-ενεργειακών ροών.
Φυσικά, το άρθρο δεν αναφέρει ότι ταυτόχρονα η ελληνική κυβέρνηση εμπλέκεται ολοένα περισσότερο στον ενδοιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό ΗΠΑ-Ρωσίας, που καθημερινά εντείνεται και Απειλεί!
Είναι νομίζουμε Αυτονόητη η Απαίτηση να φύγουν όλοι οι Ιμπεριαλιστές από την παεριοχή, ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑ.
Να σταματήσει ο πόλεμος κατά των προσφύγων και οι επεμβάσεις.
Καμιά εμπλοκή του Ελληνικού κράτους.
Το επίκαιρο ζήτημα της Εμπλοκής της Πολεμικής Μηχανής πρέπει να θίγει όλες τις διαστάσεις του σύγχρονου πολέμου, αποκαλύπτοντας την συνέχεια του Κοινωνικού και Ιμπεριαλιστικού Πολέμου.
Ότι ΕΧΘΡΟΣ των Δογμάτων Πολέμου-Καταστολής είναι ο Κόσμος της Εργσίας, ο εσωτερικός τους εχθρός, στον πόλεμο που διαξάγουν τα κράτη του ολοκληρωτικού καπιταλισμού αδιαφρώντας για τα σύνορα.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου