Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

«Το μεγαλύτερο σφυροκόπημα στη Γάζα από το 2014»

AP Photo/Sami Shehada
Συντάκτης: efsyn.gr
Τη μεγαλύτερη και την πιο «οδυνηρή» εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα κατά της Χαμάς από τον πόλεμο του 2014 πραγματοποίησε χθες ο ισραηλινός στρατός, σύμφωνα με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που προειδοποιεί ότι θα αυξήσει τις επιθέσεις «όσο χρειάζεται».
Δυο Παλαιστίνιοι έφηβοι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν από έκρηξη στην πόλη του θύλακα. Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι δύο νεκροί ήταν ένας πατέρας και ο γιος του.
«Σήμερα το πρωί έγινε μια έκρηξη σε μια κατοικία δυτικά της πόλη της Γάζας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Αϊμάν αλ-Μπατνίτζι, λέγοντας ότι τα θύματα ήταν ηλικίας 35 και 13 ετών. «Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της έκρηξης».

Η έκρηξη σημειώθηκε μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση ότι κηρύσσεται εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων μαχητών, αφού οι μαχητές της Χαμάς έριξαν δεκάδες ρουκέτες στο Ισραήλ μετά από εβδομάδες αυξανόμενων εντάσεων.

Αργά χθες το βράδυ οι μαχητές της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ στη Γάζα ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός, αλλά οι σειρήνες για εισερχόμενες ρουκέτες εξακολουθούσαν να ηχούν στο νότιο Ισραήλ νωρίς μέχρι την Κυριακή χωρίς να είναι σαφές εάν η εκεχειρία είχε εφαρμοστεί.

Σύμφωνα με τον Guardian, μάρτυρες ανέφεραν ότι τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έριξαν τέσσερις βόμβες σε κτίριο της Χαμάς στην πόλη της Γάζας.

Την Παρασκευή χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν κοντά στα σύνορα του θύλακα για τη σχεδόν εβδομαδιαία διαμαρτυρία τους. Ένας 15χρονος Παλαιστίνιος που προσπάθησε να σκαρφαλώσει στο φράχτη πυροβολήθηκε.

Αργότερα ο στρατός ανακοίνωσε ότι ένας ισραηλινός αξιωματικός τραυματίστηκε αλλά όχι σοβαρά.

Πάνω από 130 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ισραηλινές δυνάμεις εδώ και τρεισήμισι, αφού ξεκίνησαν οι μαζικές διαμαρτυρίες κατά του Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου