Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Στρατιωτική διοίκηση λιμένος Πειραιώς: Μια μονάδα ξεχασμένη από τον Θεό

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Πολλοί δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη της συγκεκριμένης μονάδας-στρατοπέδου. Πρόκειται για μια πολύ μικρή μονάδα στον λιμένα Κερατσινίου.
Το βασικό πρόβλημα της μονάδος είναι η υπερβολική υποστελέχωση που επικρατεί με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να βγαίνουν με το ζόρι μια φορά την εβδομάδα.
Οι συνεχής και καθημερινές υπηρεσίες δεν αφήνουν περιθώριο ξεκούρασης στους στρατιώτες οι οποίοι φυσικά το πρωί είναι όλοι (αυτοί οι ελάχιστοι) απασχολημένοι στα πόστα τους για τα οποία οριακά φτάνουν.
Φυσικά ο τρόπος που λειτουργεί η μονάδα είναι κυρίως με αποσπασμένους, οι οποίοι όμως και αυτοί δεν φτάνουν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να βοηθήσουν την κατάσταση. Το πρόβλημα της υποστελέχωσης γίνεται καθημερινά γνωστό στο προϊστάμενο κλιμάκιο της ΔΥΒ που ασχολείται με την στελέχωση της συγκεκριμένης μονάδας χωρίς αποτέλεσμα και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και με περιφρόνηση και κλείσιμο του τηλεφώνου στα στελέχη της μονάδος που προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα καθημερινά. Η απαξίωση που συναντάνε στην άλλη άκρη του τηλεφώνου από μια συγκεκριμένη κυρία είναι χαρακτηριστική της εικόνας και της συμπεριφοράς που υπάρχει απέναντι στην μονάδα μας.
Μετά από πάρα πολλές προσπάθειες και αναφορές του συγκεκριμένου θέματος στην διοίκηση της ΔΥΒ και μετά την επίσκεψη του διοικητή στην μονάδα, δεσμεύτηκε μπροστά στους στρατιώτες και στα στελέχη σε μείωση των υπηρεσιών και αύξηση της δύναμης της μονάδος με παραπάνω αποσπασμένους, πράγματα που θα βοηθούσαν ιδιαίτερα, ειδικά από την στιγμή που σε πολύ λίγο καιρό απολύονται 7 από τα 10 άτομα της μόνιμης δύναμης της μονάδος, πράγμα που σημαίνει ότι όχι μόνο δεν θα υπάρχουν εξοδούχοι, ή το περιθώριο για άδειες, αλλά δεν θα βγαίνουν καν οι υπηρεσίες.
Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάποια μείωση στον αριθμό των υπηρεσιών με την διαδικασία να έχει «κολλήσει» χωρίς λόγο. Το μόνο που ζητάμε είναι να γίνουν αυτά που μας υποσχεθήκαν, δεδομένου και ότι η συμπεριφορά και η λειτουργία της μονάδος την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι η καλύτερη που έχει υπάρξει ποτέ, και από στρατιώτες αλλά και από στελέχη, για μια μονάδα που δεν είχε και την καλύτερη φήμη στο παρελθόν, και εδω και αρκετούς μήνες την πληρώνουμε εμείς χωρίς λόγο. Από την αρχη του χρόνου υπάρχει μια συνεχόμενη εμπλοκή στην μονάδα μας, ενώ οι περισσότερες μονάδες της Αττικής παίζουνε στο 1-2, 1-3, και εμείς το μόνο που ζητάμε είναι το 1-1. Η κατάσταση όμως πλέον με πάνω από 22 και βάλε υπηρεσίες τον μήνα για ορισμένα άτομα, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κάθε μήνα ζούμε με απόσπασμένους, οριακά για να βγαίνουν οι υπηρεσίες, και ενώ λένε ότι θα μας στείλουν λίγους παραπάνω έστω, ποτέ δεν γίνεται τίποτα.
Τέλος, το άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχουμε και δημιουργείται από αποσπασμένους που στέλνουν, (πχ. Από ΜΦΑΤ) είναι ότι με το που έρχονται, την πρώτη μέρα κ’ όλας, ζητάνε παραπεμπτικό για 401 (φυσικά χωρίς να έχουν κάτι, και με την μονάδα τους να γνωρίζει ότι αυτό πρόκειται να γίνει), αφήνοντας την μονάδα μας ξεκρέμαστη και χωρίς άτομα, οπότε η δύναμη της μονάδας αντί να αυξάνεται, μειώνεται.
Και όλα αυτά, παρά την εντολή του διοικητή της ΔΥΒ να έρχονται πρώτα οι αλλαγές τους και μετά να πηγαίνουν 401.
Δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε, δεν μας ακούει κανείς.
Βοηθήστε μας.

Αλήθεια το ΓΕΣ τι έχει να απαντήσει σε όλα αυτά;
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ – Ενωθείτε Μαζί μας
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου