Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Το ΙΣΡΑΗΛ ετοίμασε κατάλογο των «ιρανικών στόχων» για επίθεση στο ΙΡΑΚ

"Το Ισραήλ έχει καταρτίσει κατάλογο στόχων στο ιρακινό έδαφος για την προετοιμασία μιας επίθεσης υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ιρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις που μεταφέρουν όπλα και εξοπλισμό στη Συρία", ανέφερε η εφημερίδα του Κουβέιτ Al-Jarida επικαλούμενη ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση .
Σύμφωνα με τον al-Jarida, οι στόχοι που προτίθεται να χτυπήσει το Ισραήλ περιλαμβάνουν ακόμη και ορισμένα σημεία διέλευσης των συνόρων μεταξύ Ιράκ και Ιράν.
Τους τελευταίους μήνες, το Ισραήλ ανησυχεί βαθύτατα για τα εμπόδια της στρατηγικής του με στόχο την παρεμπόδιση της κυβέρνησης της Συρίας και των ιρανών συμμάχων της. Παρά την αντίθεση του Τελ Αβίβ και κάποιες επιθέσεις του ισραηλινού στρατού, η Συριακή-Ρωσική-Ιρανική συμμαχία ανακατέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της νότιας Συρίας από τζιχαντιστες και έχει εισέλθει σε τελική φάση της επιχείρησης της εκεί. Αυτή η στρατιωτική επιχείρηση κατέστρεψε de-facto τη στρατιωτική ζώνη ασφαλείας, την οποία υποστήριζε το Ισραήλ ανατολικά από τα υψίπεδα του Γκολάν από την αρχή του πολέμου.
Παρόλο που, σύμφωνα με επίσημη εκδοχή των Ρώσων, δεν υπάρχουν ιρανικές και φιλοϊρανικές δυνάμεις ανατολικά από τα υψίπεδα του Γκολάν, είναι σαφές ότι η κατατρόποση των τζιχαντιστών αποκαλύπτει πρόσθετες ευκαιρίες για την Τεχεράνη και τους συμμάχους της όπως η Χεζμπολάχ για να οικοδομήσει την υποδομή και τις δυνάμεις της σε αυτό το τμήμα της Συρίας.
Αυτή η κατάσταση αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για το Ισραήλ. Υπό αυτό το πρίσμα, νέες «διαρροές» σχετικά με τις πιθανές ενέργειες του Ισραήλ για την εκδίωξη του Ιράν είναι απλώς ένα κοινό μέρος της τρέχουσας προπαγανδιστικής εκστρατείας που έχει στόχο να δείξει τη δύναμη και την επίλυση του Ισραήλ για να υπερασπιστεί αυτό που περιγράφει ως συμφέροντα εθνικής ασφάλειας. Το μόνο θέμα είναι ότι στρατηγικά αυτό δεν βελτιώνει την κατάσταση στην οποία βρέθηκε πρόσφατα το Ισραήλ.
Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, η βούληση του Τελ Αβίβ για τη συνέχιση ενεργειών εναντίον των ιρανικών δυνάμεων και των συμμάχων τους στο πεδίο της Συρίας-Ιράκ θα οδηγήσει εύκολα σε μια περαιτέρω περιφερειακή κλιμάκωση και μπορεί ακόμη και να προκαλέσει την έναρξη ενός ανοιχτού πολέμου.

-18:54


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου