Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Το ΝΑΤΟ αποκαλύπτει την πολεμική εμπλοκή της Φρεγάτας ΕΛΛΗ εναντίον των Ρωσικών δυνάμεων

Το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΝΑΤΟ είναι αποκαλυπτικό των αμερικανικών και νατοΙκών σχεδιασμών στην περιοχή, αλλά επίσης αποκαλύπτει και την ελληνική στρατιωτική εμπλοκή σε αυτούς!
Παρακολούθηση πλοίων του ΝΑΤΟ της Ανατολικής Μεσογείου

SEP 10, 2018

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ - Η Μόνιμη Ομάδα Ναυτιλίας του ΝΑΤΟ (SNMG2) συνεχίζει να παρακολουθεί τη σημαντική ναυτική δραστηριότητα της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα και θα αναθεωρήσει σε περιορισμένο βαθμό το χρονοδιάγραμμα των ασκήσεων ρουτίνας προκειμένου να ενισχυθεί η ευαισθητοποίηση του ΝΑΤΟ σχετικά με αυτή τη δραστηριότητα.

Το ΝΑΤΟ θα αναβάλει την άσκηση Dynamic Guard για να παρέχει ευελιξία στο χρονοδιάγραμμα για να υποστηρίξει τα συμμαχικά επιχειρησιακά ενδιαφέροντα.

Τα πλοία SNMG2, συμπεριλαμβανομένων των ναυαρχίδων HNLMS De Ruyter, HMCS Ville de Quebec, HS Elli και ESPS Cristobal Colon, σε συντονισμό με επιπρόσθετες συμμαχικές ναυτικές μονάδες στην περιοχή, θα υποστηρίξουν την επίγεια κατανόηση σε όλη την ανατολική Μεσόγειο.

Αρκετά συμμαχικά έθνη συνορεύουν με την Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα και έχουν συμφέρον να συνειδητοποιήσουν τις δραστηριότητες στην περιοχή. Η διατήρηση αυτής της ευελιξίας στο χρονοδιάγραμμα των εργασιών για τις μόνιμες θαλάσσιες ομάδες επιτρέπει στα πλοία να προσφέρουν αξία στα έθνη των συμμάχων.

Η Ναυτιλιακή Κατάσταση της Ναυσιπλοΐας υποστηρίζει μεγαλύτερη συνειδητοποίηση, ασφάλεια στη θάλασσα και μειώνει τον κίνδυνο τυχόν λαθών ή εσφαλμένων εκτιμήσεων.

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΩΝ
Δελτία Τύπου

Την ίδια περίοδο διαβάζουμε τα εξής:
ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Οι ρωσικές δυνάμεις στη Συρία θα διεξάγουν ασκήσεις στα διεθνή ύδατα στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ και της Συρίας μεταξύ 19 και 26 Σεπτεμβρίου μετά την ισραηλινή πρόκληση πριν λίγες μέρες, γεγονός που οδήγησε στην κατάρριψη ενός ρωσικού αεροσκάφους πληροφόρησης Il-20 από τις αραβικές δυνάμεις αεροπορικής άμυνας της Συρίας (SyAADF).
Ένας απεσταλμένος προειδοποιητικός χάρτης πλοήγησης δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα επιβάλουν μια ζώνη χωρίς πτήσεις που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής γύρω από τα νερά του Ισραήλ κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υποσχέθηκε να βελτιώσει την ασφάλεια των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία μετά το περιστατικό Il-20. Μερικοί Σύριοι εμπειρογνώμονες ισχυρίστηκαν ότι οι τρέχουσες ασκήσεις εξυπηρετούν αυτόν τον στόχο καθώς και να στείλουν ένα μήνυμα στο Ισραήλ ότι η Ρωσία δεν θα αποχωρήσει από την υποστήριξη των συμμάχων της στη Δαμασκό και την Τεχεράνη.
Οι Ισραηλινές ενέργειες καταδικάστηκαν επίσης από τον Yasin Aktay, ανώτερο σύμβουλο του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προσπάθησε να σαμποτάρει τη νέα Ρωσοτουρκική συμφωνία για την αποκλιμάκωση, η οποία απέτρεψε τη μάχη στο συριακό κυβερνείο του Idlib. Σύμφωνα με τον Aktay, η προτεραιότητα του Ισραήλ είναι να διατηρήσει τον πόλεμο σε εξέλιξη στη Συρία.
Σύμφωνα με τη Ρωσοτουρκική συμφωνία για την αποκατάσταση της ατμόσφαιρας, θα δημιουργηθεί μια περιοχή αποστρετιωτικοποίησης 15 έως 20 χλμ. γύρω από την Idlib. Μονάδες της ρωσικής και τουρκικής στρατιωτικής αστυνομίας θα περιπολούν την περιοχή για να εξασφαλίσουν την εφαρμογή της συμφωνίας. Αργότερα, οι δύο χώρες θα επικεντρωθούν στον αφοπλισμό των υπολοίπων μαχητών και στην καταπολέμηση των ριζοσπαστικών ομάδων στο βορειοδυτικό κυβερνείο.


Το Πολεμικό Ναυτικό 'Προστατεύει" την Άμυνα της χώρας....


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαιτεί "εθνική ενότητα"..
Απαιτεί την πρόσληψη χιλιάδων Μισθοφόρων στρατιωτών...
Απαιτεί να δαπανηθούν 4 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ σε Φρεγάτες, πολεμικά αεροσκάφη, πυραύλους...
Γιατί;
Μα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Λάτση και του Βαρδινογιάννη, των εφοπλιστών και των εργολάβων, στην Ανατολική Μεσόγειο, σε Μέση Ανατολή και Αφρική.
Για να κάνει τον ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ των λαών στην περιοχή.
Για να συμμετέχει στους βάρβαρους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ...
Ας μας απαντήσει ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος που σχίζει τα ιμάτια του για την ¨εθνική άμυνα", τι πραγματικά κάνει το Πολεμικό Ναυτικό.
  • Η φρεγάτα “Έλλη” καταπλέει προς τα παράλια της ανατολικής Μεσογείου, για να ενταχθεί στην αρμάδα SNMG2 του ΝΑΤΟ, η οποία παρακολουθεί τη ναυτική δραστηριότητα της Ρωσίας. Η φρεγάτα θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, ενώ γι’ αυτόν ακριβώς τον καιρό οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους σχεδιάζουν επίθεση κατά της Συρίας.
  • Στις ακτές του Λιβάνου έχει καταπλεύσει και άλλη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, η «Νικηφόρος Φωκάς», ενταγμένη στην αποστολή του ΟΗΕ «UNIFIL», επισήμως με σκοπό το εμπάργκο όπλων σε οργανώσεις που έχουν χαρακτηριστεί «τρομοκρατικές», όπως η Χεζμπολάχ.
  • Μία ακόμη άλλη φρεγάτα, η «Λήμνος», βρίσκεται 50 με 60 ναυτικά μίλια βόρεια της Αλεξάνδρειας βρίσκεται , μετέχοντας, μαζί και με άλλα μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (τέσσερα αεροσκάφη «F-16» και ένα «C-130», τρία επιθετικά ελικόπτερα τύπου «AH-64» και Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού), στην καθοδηγούμενη από τους Αμερικανούς άσκηση «Bright Star 2018». Η άσκηση διεξάγεται στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, με συμμετοχή των ΗΠΑ, Αιγύπτου, Ιορδανίας, Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδας.
  • Ελληνικό υποβρύχιο συμμετέχει στον πόλεμο κατά των προσφύγων και ποιο συγκεκριμένα στην επιχείρηση «Σοφία» που διεξάγει η ΕΕ στα ανοιχτά της Λιβύης, από την έναρξή της, 
  • Ο ναύαρχος Τζέιμς Φόγκο, διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Συμμαχικών Δυνάμεων Νεάπολης και των Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής των ΗΠΑ, σε αποκλειστική συνέντευξή του στην «Καθημερινή» τονίζει για την δράση των ελληνικών υποβρυχίων κατά των ρωσικών πλοίων που περιπολούν στην Ανατολική Μεσόγειο:
Πρόσφατα υπήρχε μια κοινή άσκηση ΗΠΑ-Ισραήλ. Συμμετείχε, επίσης, ένα ελληνικό υποβρύχιο. Θα λέγατε ότι τα νέα ελληνικά υποβρύχια (τύπου 214) είναι χρήσιμα και γι’ αυτό το σκοπό της παρακολούθησης στην Ανατ. Μεσόγειο;
– Απολύτως. Μάλιστα χθες έκανα το πρώτο μου ταξίδι στη Σαλαμίνα. Η πρώτη μονάδα την οποία επισκέφθηκα ήταν ένα νέο υποβρύχιο τύπου 214. Το συγκεκριμένο υποβρύχιο ήταν άψογο. Είναι μια μονάδα υψηλών προδιαγραφών στο επίπεδο των υποβρυχίων που κινούνται με ντίζελ. Εξαιρετικά αθόρυβο και εξαιρετικά θανατηφόρο. Και είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε στην Ανατολική Μεσόγειο ως ΝΑΤΟ, για να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον στην ανοιχτή θάλασσα.
Αλήθεια τι σχέση έχουν όλα αυτά με την "εθνική άμυνα";

Η θέση του δικτύου Σπάρτακος είναι ξεκάθαρη:
ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑ-ΕΕ
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ.
Καλούμε τους συναδέλφους ναύτες και το μόνιμο προσωπικό να ΑΡΝΗΘΕΙ την συμμετοχή του στους νέους βρώμικους πολέμους της ελληνικής κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. 

Με Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως “εμείς που ήρθαμε υποχρεωτικά στον στρατό σας και μας εκμεταλλευόσαστε με τον πιο ακραίο τρόπο οικονομικά και εργασιακά, δεν θα εφαρμόσουμε τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Δεν θα στρέψουμε το όπλο ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, τους εργαζόμενους γονείς και φίλους μας, τους πρόσφυγες και τους μειονοτικούς πληθυσμούς, δεν θα υποστηρίξουμε ένοπλα τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.
Να κλείσει τώρα η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
Να ανατραπούν οι Άξονες του Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου.
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό.
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!»
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Φαντάρων.
Ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ. Επικ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου