Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΠΑΤΕΡ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟ

«Να τους παίζετε σαν τους σhiηλλους»

Απόψε θα σας πω εν συντομία την ιστορία μιας οικογένειας που κατ’ εμένα συμπυκνώνει την σύγχρονη ιστορία της Κύπρου και δείχνει την ποιότητα των ανθρώπων που με τα εγκλήματα τους κατέστρεψαν αυτό το νησί χωρίς καν να τιμωρηθούν. Θα σας μιλήσω για ένα πάτερ, τα παιδιά και τα εγγόνια του και θα σας δείξω πόσο ένοχη είναι η ελληνοκυπριακή κοινότητα, αλλά και το μέγεθος της ατιμωρησίας και του θράσους αυτών που εδιέπραξαν τα εγκλήματα.
Κάποια στιγμή και αφού ξέσπασαν οι δικοινοτικές ταραχές, ο πάτερ της κοινότητας των Περβολιών στην επαρχία Λάρνακας, καθώς λειτουργούσε στην εκκλησία του χωριού, βγήκε έξω σήκωσε το όπλο του και πυροβόλησε εν ψυχρώ ένα Τουρκοκύπριο που καθόταν αμέριμνος στο απέναντι καφενείο και είπε στο ποίμνιο του: «έτσι να τους παίζετε, σαν τους σhiηλλους».
Από εκείνη την ημέρα οι Τουρκοκύπριοι του χωριού τρόμαξαν και για την δική τους προστασία, μετακινηθήκαν στο χωριό Κιβισίλη το οποίο κατοικείτο μόνο από Τουρκοκύπριους. Αυτός ο πάτερ του οποίου δε θα πω το όνομα για ευνόητους λόγους, είχε ένα αριθμό παιδιών μερικά από τα οποία διέπραξαν εγκλήματα μίσους κατά των Τουρκοκυπρίων, κατά το παράδειγμα δηλαδή του πατέρα τους.
Ο ένας από αυτούς, μαζί με δύο φίλους του σκότωσαν κατά τα χρόνια εκείνα τρείς Τουρκοκύπριους βοσκούς στο τουρκοκυπριακό χωριό Σοφτάδες, ως αντίποινο για την δολοφονία ενός Ελληνοκύπριου πυροσβέστη στο χωριό Ποταμιά της επαρχίας Λευκωσίας. Γεγονός που τρόμαξε τις οικογένειες των Τουρκοκυπρίων που κατοικούσαν στα δεκαπέντε όλα κι όλα σπίτια του χωριού Σοφτάδες και οι οποίοι μετακινήθηκαν στο Κιβισίλι για να προστατευθούν από τους Ελληνοκύπριους εξτρεμιστές.
Ο άλλος του γιος μαζί με ακόμα τέσσερις φίλους του από τις γύρω περιοχές, δολοφόνησαν μαζικά Τουρκοκύπριους όλων των ηλικιών και των δύο φύλων και αυτό είναι έναν κοινό μυστικό για τους κατοίκους των χωριών της περιοχής αλλά και της Λάρνακας. Ο αρχηγός τους ο οποίος είναι ζωντανός σήμερα, κατάγεται από την κοινότητα του Μαζωτού.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά την ημέρα που είδα τον αρχηγό τους πριν 3-4 χρόνια στο καφενείο του χωριού, όπου καθόταν μπροστά από μια πόρτα και όπως μου είπε αυτός που με συνόδευε, πάντα κάθεται μπροστά από πόρτες ώστε να υπάρχει πίσω του κάποιος τρόπος διαφυγής σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση.
Φαίνεται ότι τα εγκλήματα του αρχηγού της συμμορίας του ενός γιού του πάτερ των Περβολιών είναι τόσα πολλά που ακόμα φυλάει τα νώτα του. Μάλιστα ποτέ δεν έχει μετανιώσει για τα εγκλήματα που διέπραξε, αφού εκείνη την ημέρα όταν του άνοιξε συζήτηση για το θέμα αυτό ο άνθρωπος που με συνόδευε, μεταξύ άλλων είπε μπροστά μου «μην μου ανοίγεις την όρεξη για γιαίμα»…
Κάποιος άλλος Ελληνοκύπριος μου είπε πριν λίγους μήνες ότι κάποια στιγμή ήρθαν Τουρκοκύπριοι στις ελεύθερες περιοχές και τον έψαξαν και ίσως αυτό, να ενδυνάμωσε τους φόβους του για πιθανά αντίποινα για τα κακά που έκαμε στους απροστάτευτους Τουρκοκύπριους μετά το 1963 στην περιοχή που εκτείνεται μεταξύ των χωριών του Μαζωτού και της Δρομολαξιάς.
Ο αρχηγός της συμμορίας των πέντε, που και πάλι δεν θα αναφέρω τα ονόματα τους για ευνόητους λόγους, την περίοδο εκείνη διατηρούσε μπυραρία στην Λάρνακα και τούτο δείχνει με ποιο τρόπο η ηγεσία των Ε/κ χρησιμοποίησε τους ανθρώπους της νύχτας για να κάνει τις βρωμοδουλειές της, όπως ήταν για παράδειγμα η προσπάθεια φυσικής εξόντωσης των Τουρκοκυπρίων.
Επανερχόμενοι τώρα στην οικογένεια του πάτερ, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα εγγόνια του είναι άνθρωποι της νύχτας, με τον ένα να ασχολείται με το εμπόριο των ναρκωτικών και να πηγαίνει μάλιστα και φυλακή για διακίνηση. Και τον άλλο να αποτελεί τον πιο στενό υπασπιστή του νέου αρχηγού της μαφίας της πρωτεύουσας. Μάλιστα ο τελευταίος πήγε για σπουδές στην Γερμανία και κατέληξε στη φυλακή διότι μαχαίρωσε κάποιο Τούρκο.
Φαίνεται δηλαδή ότι η ατιμωρησία στο τέλος αποθράσυνε αυτούς τους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν μέχρι σήμερα και από γενιά σε γενιά την εγκληματική τους δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου