Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Πως αντιδρά ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Γερμανία στις εξελίξεις στη Δημοκρατία της Μακεδονίας

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δια της εκπροσώπου του Χέδερ Νάουερτ εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο. «Ιστορική ευκαιρία η συμφωνία των Πρεσπών» τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την απόφαση του Κοινοβουλίου της γειτονικής χώρας να εκκινήσει τις συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνται για την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών με την Ελλάδα.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, «οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας σε ολόκληρη την περιοχή».

Ως «σημαντικό βήμα» στην κατεύθυνση της ευρωατλαντικής οικογένειας και «ιστορική ευκαιρία» προκειμένου να διευθετηθεί η διαφορά για το ζήτημα της ονομασίας χαρακτηρίζει εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης την χθεσινή απόφαση του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ για την συνταγματική αναθεώρηση.
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χαιρετίζει την απόφαση του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ και την αναγνωρίζει ως σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της ευρωατλαντικής οικογένειας και ως ιστορική ευκαιρία προκειμένου να διευθετηθεί η διαφορά για την ονομασία με την Ελλάδα», δήλωσε η εκπρόσωπος.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ  ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: REUTERS

Την έγκριση του Κοινοβουλίου στην πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση καλωσόρισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
Όπως αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: 
«Εξαρτάται από την κυβέρνηση και τους πολιτικούς αρχηγούς να ολοκληρώσουν τις εθνικές διαδικασίες σχετικά με τη συμφωνία για το ονοματολογικό και να αδράξουν την ιστορική ευκαιρία για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ».
Δείτε το tweet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου